قم - رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: دولت نباید مسائل جاری و روزمره کشور را به مسئله مذاکرات گره بزند بلکه باید به روال معمول کار خود را انجام دهد .

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد یزدی قبل از ظهر پنج شنبه در نشست مشترک هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با رؤسای کمیسیون‌های این مجلس با اشاره به ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران با طرف آمریکایی و غربی اظهار داشت: تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران مورد اعتماد مقام معظم رهبری، دولت و ملت هستند و تاکنون نیز این مذاکرات ادامه داشته و امروز به مرحله نگارش جرئیات رسیده است.

وی بیان داشت: طرف مقابل بعد از توافقات اولیه متأسفانه از موارد توافق شده سر باز زده و موارد جدیدی را خواسته است که بازرسی از مراکز نظامی و تحقیقاتی کشور از جمله آنها است که رهبر معظم انقلاب به صراحت این موارد را از خطوط قرمز ایران در این مذاکرات دانسته‌اند.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: باید به این مهم تأکید کرد که حصول فناوری هسته‌ای و داشتن این تکنولوژی حق طبیعی ملت ایران است و کسی این دستاورد را به ملت ایران نداده که امروز بخواهد از آن پس بگیرد و دانشمندان جوان کشور در حقیقت توانستند این تکنولوژی پیشرفته را برای کشور به ارمغان بیاورند.

اعتماد به طرف مقابل کاهش یافته است

رییس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروز می‌بینیم که اعتماد به طرف مقابل در حال کاهش است و اگر این روند ادامه یابد بی اعتمادی کاملی به طرف مقابل خواهیم داشت.

آیت الله یزدی با تأکید بر اینکه خطوط قرمز جمهوری اسلامی در مذاکرات باید رعایت شود، افزود: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب این مذاکرات باید ادامه یابد اما همه بدانند که با وجود این مذاکرات فعالیت‌های ایران در زمینه تحقیق و توسعه فناوری هسته ای به هیچ وجه متوقف و هیچ‌گاه تعطیل نخواهد شد.

وابستگی به نفت باید کم شود

رئیس مجلس خبرگان تصریح کرد: دولت نباید مسائل جاری و روزمره کشور را به مسئله مذاکرات گره بزند و  باید کار خود را انجام دهد و نباید همه کارها و اقدامات را به مسائل تحریم و مذاکرات وابسته کرد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه این موضوع همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده و هست، ابراز داشت: وابستگی به نفت باید کم شود و این کاهش وابستگی مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است تا جایی که خواسته ایشان قطع وابستگی کشور به نفت است که باید دولت در این زمینه حرکت کند.

آیت الله یزدی گفت: آن بخش از کارهایی که می‌توان به بخش خصوصی و مردم واگذار کرد باید انجام شود که این امر از شاخص‌های اقتصاد مقاومتی است.

انتقاد از برگزاری جشن‌های پر هزینه هنری

استاد حوزه علمیه قم همچنین به موضوع توجه به فرهنگ عمومی کشور نیز اشاره کرد و افزود: فرهنگ مصرف گرایی و تجمل گرایی باید در جامعه کاهش یابد که این امر مغایر اقتصاد مقاومتی است.

وی با انتقاد از برگزاری جشن‌ها و مراسم مختلف هنری در کشور از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هزینه‌های بسیاری صرف برپایی این گونه مراسم و جشن‌ها می‌شود که به عنوان نمونه می‌توان به جشن بازگشایی ارکستر ملی و یا تجلیل از بازیگران اشاره کرد و امروز پرداختن به موسیقی را در کشور مسئله‌ای عادی کردند که کاری غیر معقول به نظر می‌رسد.

همدلی و همزبانی یک طرفه نیست

آیت الله یزدی در ادامه تأکید کرد: مسئله همزبانی و همدلی دولت و ملت دو طرفه است و دولت هم باید با مردم در زمینه‌های مختلف هم زبانی و همدلی داشته باشد.

وی هچنین از برپایی مراسم افطاری دستگاه‌های دولتی در ماه مبارک رمضان انتقاد کرد و افزود: سفره‌های افطاری مردمی مورد قبول است اما بسیاری از افطاری‌های دولتی جنبه تشریفاتی و گاه اسراف است.

هدف گروه‌های تروریستی تأمین امنیت رژیم صهیونیستی است

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به اقدامات تکفیری‌های در کشورهای اسلامی از جمله عراق و سوریه، هدف این گروه‌ها را خدشه دار کردن جلوه اسلام ناب برشمرد و افزوذ: ارتکاب به جنایات وحشتناکی که این گروه‌های تروریستی انجام می‌دهند هیچ ارتباطی به اسلام و مسلمین ندارد و هدف آنان از اینگونه اقدامات ایجاد اخلاف بین مسلمین است.

وی بیان داشت: گروه‌های تروریستی می‌خواهند با ناآرام کردن کشورهای اسلامی به نحوی امنیت رژیم صهیونیستی را تأمین کنند.

آیت الله یزدی حمله به یمن توسط عربستان سعودی را محکوم کرد و گفت: این حملات به هیچ عنوان قابل توجیه نیست و عربستان تجاوز خود را به یمن با چراغ سبز آمریکا آغاز کرد.

سیاست خارجی ایران یاری مظلومان و دشمنی با ظالمان است

وی گفت: کشورهایی که مدعی مبارزه با داعش بودند نه تنها در این زمینه اقدام عملی انجام ندادند، بلکه در پشت پرده شاهد همراهی‌های آنان با این گروه تروریستی هستیم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری تأکید کرد: سیاست خارجی ایران اسلامی بنا به فرموده امام علی(ع) همواره یاری رساندن به مظلومان و دشمنی با ستمگران و ظالمان است و در واقع اصل و بنای سیاست خارجی ایران در همین راستا است.