به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی اصغر فضیلت عصر پنجشنبه در مراسم افتتاحیه و جلسه توجیهی اوقات فراغت کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان، افزود: مسجد به جز محل عبادت، به عنوان مکانی برای اتخاذ تصمیمات اجتماعی، سیاسی به شمار می رفت.
وی ادامه داد: در گذشته مسجد محل سجده و عبادت و هم محل تجمع برای اتخاذ تصمیمات اجتماعی، اتاق جنگ، نمایشگاه و کمیته امداد و محل تدریس بود.
حجت الاسلام فضیلت با بیان این نکته که مسجد کارآمدی های متنوعی را به خود اختصاص داده، افزود: کانون های مساجد در نظام اسلامی، مساجد را به سمت سوی زمان صدر اسلام سوق می دهند.
به گفته وی، اعضای کانون های فرهنگی و هنری مساجد با گذشتن از زمان استراحت و زندگی شخصی شان برای فعالیت های فرهنگی و هنری گام برمی دارند و با حداقل امکانات و اعتبارات فعالیت های خوبی را ارائه می دهند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان ادامه داد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد از بدو تشکیل آن تا کنون همیشه یک فرصت عبادی، مذهبی، هنری و فرهنگی محسوب می شدند.
جامعه به یک مهندسی فرهنگی نیاز دارد
در ادامه این مراسم مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری گلستان گفت: با گذشت زمان ما به اهمیت و ارزش کار فرهنگی در جامعه پی می بریم.
مهدی بیکی ایجاد شاکله در کار فرهنگی را یک ضرورت دانست و گفت: نیاز است یک مهندسی فرهنگی در جامعه انجام شود زیرا مهندسی فرهنگی همان اندازه سنجی در حوزه فرهنگ است.
وی خواستار شناسایی ذائقه و خواست مخاطب و تدوین برنامه های فرهنگی متناسب با آن شد و افزود: انسان علاوه بر اینکه باید با مبانی دینی، قرآنی و معرفتی آشنا باشد باید بتواند زمان، مکان، محیط و مخاطب را شناسایی کرده و متناسب با ذائقه آن برنامه ریزی کند.
بیکی با بیان این نکته که کار فرهنگی یک کار نشاط آور، سخت و سنگین است، افزود: باید علاوه بر آشنایی با مسائل روز در بسیاری از موارد به قرآن مراجعه کرد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد گلستان افزود: یکی از زیربنایی ترین کار کانون های مساجد یک برنامه ریزی مدون برای فعالیت های کانونی است.
وی سخت ترین قسمت مدیریت فرهنگی را مدیریت نفس دانست و افزود: کسی که بتواند نفس خود را به خوبی مدیریت کند در کار خودش موفق است.
بیکی تصریح کرد: اگر هر فعال و مهندس فرهنگی بتواند بر خودش مسلط باشد می تواند در کار فرهنگی موفق شود و نفوذ کلمه اش در مخاطب و تاثیر کلماتش بر مخاطب بیشتر باشد.