به گزارش خبرنگار مهر، حجت السلام محمد نجفی زاده ظهر جمعه در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه همدان با اشاره به اینکه بعد از انقلاب اسلامی نهادهای بسیاری بنیان گذاری شد كه در مسیرهای گوناگونی فعالیت می كردند که یکی از آنها جهاد سازندگی برای رسیدگی به روستاها بود، اذعان داشت: روستاها قبل از پیروزی انقلاب مشکلات بسیاری داشتند و مردم در محرومیت بسر می بردند اما جهادگران به روستاها سفر و نقص و نواقص را بر طرف کردند بطوریکه آبرسانی، برق رسانی و خدمات دهی های مختلف در روستاها انجام شد.
وی با بیان اینکه بعد از تشكیل وزارت جهاد کشاورزی نیز شاهد توفیقات زیادی بودیم و امروز بخش کشاورزی در استان همدان بر سایر فعالیت های اقتصادی قالب است، ادامه داد: همدان دو و چهار دهم درصد جمعیت کشور دارد و حدود چهار و نیم درصد از تولیدات کشاورزی کشور را تولید می کند و ۱۴۲ هزار بهره بردار در این بخش وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه کشاورزان همدان پنج میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می كنند و ۲۸ درصد از اشتغال استان را به خود اختصاص داده است، افزود: با کمترین سرمایه در بخش کشاورزی بیشترین اشتغال را ایجاد می شود.
نجفی زاده افزود: همدان در تولید سیب زمینی مقام اول، تولید سیر مقام اول، تولید گردو مقام دوم، تولید انگور رتبه اول، تولید یونجه رتبه سوم، تولید ذرت رتبه پنجم و در بخش داروهای گیاهی رتبه سوم را در كشور دارد.
وی با اشاره به اینکه ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی استان همدان به آبیاری قطره ای مجهز شده است و ۷۰ درصد از زمین های كشاورزی استان همدان به صورت آبیاری تحت فشار درآمده است، گفت: ۹۶ میلیون تن سیب زمینی در استان تولید می شوه که سه برابر متوسط کشوری است.
نماینده ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه کشاورزی باید اقتصادی باشد و با توجه به دستورات کارشناس کشاورزی شاهد بهره وری خواهیم بود، اذعان داشت: در برخی مناطق استان عمق چاه های کشاورزی به ۲۰۰ متر رسیده و ممکن است در سالهای آتی خشک شوند.
نجفی زاده ناكید كرد: دست خود را برای قوت مردم به سوی بیگانگان دراز نمی کنیم و باید به دنبال یکپارچه سازی اراضی بود کمااینکه در این گونه زمین ها شاهد آبیاری نوین هستیم و بهره وری بالاست، اما توسعه گلخانه ها نیز می تواند باعث افزایش تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه شاهد استفاده غیر مجاز چاه ها در استان همدان هستیم، گفت: اگر کشاورزی بیش از حد مجاز لیتر مشخص شده آب مصرف كند مرتکب کار حرام شده و دزدی می کند و این درحالیست که دو هزار چاه کشاورزی غیر مجاز در استان وجود دارد.
نجفی زاده اذعان داشت: استفاده از آب چاهای غیر مجاز حرام است و محصول آن نیز حرام است.