به گزارش خبرنگار مهر، مجید حسینی شامگاه جمعه در مراسم جشنی بمناسبت ۲۴خرداد روز جهانی اهدا خون در محل سالن شقایق های دانشگاه شاهرود ضمن یادآوری اینکه شاهرود در سطح استان سمنان بیشترین جمعیت را دارد، افزود: حدود ۷۰۰ هزار نفر در استان زندگی می کنند که بالغ بر ۲۴۰ هزار نفر آن در شاهرود حضور دارند.
وی با بیان اینکه میانگین جمعیت اهدا کننده خون در هر هزار نفر جمعیت کشور، ۲۷نفر است، اضافه کرد: یک چهارم افرادی که برای اولین بار بخشی از خون خود را در پایگاه های انتقال خون اهدا می کنند به دلیل برخی بیماری ها و مسایل بهداشتی از چرخه اهدا کننده خارج می شوند.
استمرار اهداء خون بسیار حیاتی است
مدیرکل انتقال خون استان سمنان استمرار اهداء خون را بسیار حیاتی دانست و بر استمرار این امر در راستای تامین فراورده های خونی در استان تاکید کرد و افزود: این استان با کسب ۶۷درصد در جایگاه اول از نظر اهدا کننده مستمر خون قرار دارد و این خود یک رکورد است.
به گفته حسینی میانگین اهدا کننده مستمر خون در سطح ملی ۵۱.۵ درصد است در حالیکه سازمان جهانی بهداشت برای سال ۲۰۲۰ میلادی این رقم را ۶۰ درصد پیش بینی کرده بود.
وی استانهای خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد را بعد از استان سمنان در رتبه های دوم و سوم اهداء کننده خون در سطح کشور ذکر کرد و یادآور شد: استان سمنان به نسبت جمعیت در سال ۱۳۹۳نیز با ۵۷ اهدا کننده خون از هر هزار نفر مقام نخست را در ایران داشته است.
میزان حقوق دریافتی کارکنان پایگاه های انتقال خون بسیار کم است
این مقام مسئول در حوزه بهداشت، کار در حوزه بهداشت و درمان و خصوصا بخش خون و فراورده های خونی را بسیار حیاتی ذکر کرد و افزود: میزان حقوق دریافتی کارکنان پایگاه های انتقال خون نسبت به دیگر ادارات بسیار کم است که باید با اتخاذ تدابیر لازم برای افزایش آن اقدام کرد.
حسینی تعرفه گذاری برخی خدمات انتقال خون توسط مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را یادآور شد و افزود: فروش خون در ۷۲ کشور دنیا رایج است در صورتی که در جمهوری اسلامی ایران مبدا تامین فرآورده های خونی به صورت داوطلبی است.
وی با بیان اینکه با مراجعه هر فرد به پایگاه های انتقال خون جان سه بیمار نجات می یابد افزود: این امر در باورهای دینی و مذهبی ما جایگاه ویژه ای دارد که ثواب این امر بر کسی پوشیده نیست.
جایگاه پنجم زنان استان سمنان از لحاظ اهداء خون در سطح کشور
مدیرکل انتقال خون استان سمنان با یادآوری اینکه حدود نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می دهند و زنان این استان از لحاظ اهداء خون در سطح کشور جایگاه پنجم را دارند، تصریح کرد: فرهنگ اهداء خون توسط بانوان باید نهادینه شود و این مهم همت همگانی را می طلبد.
به گفته حسینی، آزمایش های ایدز و سفلیس، هپاتیتC و هپاتیت B پس از خونگیری بر روی واحدهای خون انجام می شود که این مهم برای اهداء کننده نیز صرفه اقتصادی دارد.
وی در خاتمه تصریح کرد: هر نفر در یک مرحله حدود ۴۵۰ سی سی خون اهدا می کند.
مجید حسینی ۱۲روز قبل عهده دار مسولیت اداره کل انتقال خون استان سمنان شده است.