به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسین مقیمی ظهر یکشنبه در نشست مشترک با نمایندگان احزاب سیاسی اردبیل مقدمه توسعه سیاسی و توجه به نهادهای مدنی را توجه خود تشکل های مدنی برای توسعه فعالیت ها دانست.
وی افزود: اگر احزاب سیاسی خود برای فعالیت اهمیت قائل شوند در ادامه دولت نیز حمایت های لازم را خواهد داشت چرا که دولت نمی تواند با دستور و خواسته احزاب را فعال کند.
معاون سیاسی وزیر کشور لازمه داشتن احزاب قوی را رقابت بین احزاب عنوان و تاکید کرد: با حضور رقبای قوی خود ما نیز قوی خواهیم شد و اگر آستانه تحملمان را بالا ببریم یک ضرورت است.
مقیمی معتقد است اینکه ما دیگران را تحمل کنیم در واقع کار افرادی را تکرار می کنیم که کارشان را قبول نداریم و ایراد و گیر دولت قبلی این است که به احزاب میدان نداند و نگذاشتند فعال شوند.
وی تاکید دارد در صورتی که رقابت سالم ایجاد شود احزاب فعال خواهند شد و یک تعداد که سواستفاده می کنند موفق نخواهند بود و هر کس سر جای خود قرار خواهد گرفت.
رئیس ستاد انتخابات کشور مبنای کار احزاب را قانون احزاب دانست و از طرح قانون جدید احزاب یاد کرد و افزود: این طرح در شورای نگهیان در حال بررسی است و انتظار می رود بعد از تصویب به بخشی از دغدغه ها پاسخ دهد.
مقیمی در خصوص نحوه فعالیت احزاب گفت: هر دولتی که سر کار بیاید کسانی می توانند فعالیت سیاسی بکنند که طبق قانون از فعالیت منع نشده باشند و اگر هم در برخی مقاطع محدودیت هایی ایجاد می شود بعدا برداشته می شود.
معاون سیاسی وزیر کشور اینکه مدیران احزاب استعلام می شوند را شیوه ملموس و عادی دانست و تصریح کرد: اگر حزبی مجوز بگیرد و بعد فعالیتش منع شود خلاف قانون است و با فرد متخلف باید خود ما و دستگاه قضایی برخورد کنیم.
وی وظیفه وزارت کشور در حمایت از احزاب را تشکیل پرونده برای تقاضا های و ارجاع به ماده ۱۰ احزاب دانست و اضافه کرد: ضروری است احزاب در چارچوب اساسنامه فعالیت کنند و اگر همه ما خود را ملزم به اجرای قوانین بدانیم احزاب بیش از پیش فعال می شوند.
مقیمی یاد آور شد: از یک بهمن ماه سال گذشته وزارت کشور با همه احزاب جلساتی برگزار کرده و نظرات احزاب شناسنامه دار را اخذ کرده و به درخواست های آن ها رسیدگی می کند.
این مسئول یکی از درخواست ها را تشکیل خانه احزاب عنوان کرد و گفت: این خانه در حال راه اندازی است و انتظار می رود بعد از آغاز فعالیت بخشی از دغدغه ها را پاسخ دهد.
رئیس ستاد انتخابات کشور با یادآوری جلسه مشترک با دبیران ۱۴۰ حزب از نحوه انعکاس صدا و سیما در اخبار این جلسه انتقاد کرد و افزود: به جای انعکاس مطالب مناسب بلند و آرام صحبت کردن دبیران انعکاس یافته بود.
مقیمی اقدامات دولت در حمایت از احزاب را قابل توجه دانست و تاکید کرد: اگر به احزاب به درستی میدان داده شود در تاثیر گذاری کمتر از صدا و سیما نیستند و احزاب می توانند به عنوان یک دانشگاه بزرگ مطرح شوند.
معاون سیاسی وزیر کشور معتقد است وقتی حزبی ارائه برنامه می کند باید در مقابل برنامه ها و حرف هایی که می زند مسئول باشد و اگر زمانی رای آورد نسبت به مردم پاسخگو باشد.
این مسئول فعالیت احزاب در کشور را در سایه تلاش موسسان آن دانست و تاکید کرد: شان احزاب باید از سوی خودموسسان رعایت شود.
وی اضافه کرد: در انتخابات امسال توقع ما از احزاب ایجاد نشاط سیاسی در جامعه است تا احزاب مردم را در فعالیت سیاسی فعال کنند.
مقیمی در عین حال در پاسخ به یکی از سوالات مبنی بر رسیدگی به مشکلات معلمان افزود: دولت نه تنها مشکلات معلمان بلکه گروه های خاص را پیگیری می کند.