بجنورد - معاون آب و خاک و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی از اعتبار ۳۰۵ میلیارد ریالی پیش بینی شده برای آب و خاک و آبیاری تحت فشار این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، علی مراد اکبری در آیین افتتاح سه پروژه کشاورزی در شهرک صنعتی بیدک بجنورد گفت: از این میزان اعتبار ۲۶۰ میلیارد ریال به سیستم آبیاری نوین و ۴۵ میلیارد ریال برای بخش آب و خاک استان در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این که در حال حاضر سرمایه گذاری عظیمی در بخش آب و خاک در حال انجام است، اظهارداشت: سال گذشته و امسال اعتبار قابل توجهی برای آب و خاک پیش بینی شده است که به کمک کشاورزان، صاحب نظران و مسئولان باید در محل خود هزینه شده تا شاهد تحول چشمگیری در این بخش باشیم.

اکبری افزود: امسال یک هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار از منابع ملی در اختیار بخش آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است که یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به آبیاری تحت فشار است.

وی با بیان اینکه بحران و کمبود آب در حوزه آبریز های کشور بحث روز است، ادامه داد: باید از منابع اعتباری خوبی که برای این بخش در نظرگرفته شده است برای بهینه کردن مصرف آب استفاده کنیم.

اکبری یادآور شد: با این که آب نقش حاکمیتی در تولید دارد اما به تنهایی در تولید و بهره برداری موثر نیست و بهره برداری مناسب از طریق آب و خاک، بذر اصلاح شده، خاک ورزی، مبارزه با آفت و بیماری ها محقق می شود.

وی تولید بذر اصلاح شده را از نکات کلیدی در کشاورزی ذکر و عنوان کرد: صنایع وابسته به بخش کشاورزی هم نقش قابل توجهی در جلوگیری از هدر رفت محصولات کشاورزی دارند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در این مراسم گفت: تأمین بذر از اولویت های سازمان جهاد کشاورزی است.

عبدالله یوسفی با اشاره به سطح زیر کشت گندم در استان، اظهارداشت: سطح زیر کشت گندم آبی در استان ۵۵ هکتار و کشت دیم ۱۰۳ هکتار است که پیش بینی می شود با تلاش کشاورزان، تولید گندم استان در سال زراعی امسال به ۲۵۰  هزار تن برسد که این میزان ۲ برابر تولید در بازه زمانی مشابه سال گذشته است.

وی با بیان این که در حال حاضر چهار واحد تولید بذر در استان وجود دارد، تصریح کرد: هفت هزار و ۸۰۰ تن بذر در سال زراعی امسال تولید می شود.

یوسفی با اشاره به آغاز برداشت گندم در استان گفت: تاکنون یک هزار و ۳۴۵ تن گندم با قیمت تضمینی یک هزار و ۱۵۰ تومان خریداری شده است.

وی ادامه داد: برداشت جو نیز امسال زود هنگام آغاز شد و سه هزار تن جو با نرخ تضمینی ۳۲۰ تومان از کشاورزان خریداری شد.

وی بهره برداری از ۲۵ پروژه کشاورزی در هفته کشاورزی را از برنامه های جهاد برشمرد و اظهارداشت: اعتبار بهره برداری از این پروژه ها حدود ۱۰۵ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای ۶۱۰ نفر است که در بخش، آبیاری نوین، واحدهای صنعتی دامداری و صنایع تبدلی و تکمیلی و تولیدات گیاهی انجام می شود.

وی نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی را دلیل اصلی خام فروشی و خروج ارزش افزوده از استان ذکر کرد و افزود: سالیانه ۱۳ هزار و ۵۰۰ تن حبوبات در استان تولید می شود و تنها برای هشت هزار تن از این تولیدات ظرفیت سازی شده است.

معاون صنایع سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز با بیان این که صنایع تبدیلی یکی از محور های توسعه کشاورزی است، گفت: این صنعت نقش مؤثری درایجاد اشتغال و توسعه صادرات غیر نفتی دارد.

محمد علی سودمند افزود: از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن تولیدات گیاهی و دامی استان، برای ۶۰۰ هزار تن ظرفیت سازی شده است.

وی با اشاره به صدور هشت پروانه بهره بردای صنایع تبدیلی در سال گذشته، اظهارداشت: طرح های مطالعاتی و ظرفیت سنجی برای محصولات زراعی استان انجام شده است.

در این مراسم سه واحد تولیدی بسته بندی بذر، حبوبات و غلات و موادغذایی افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.