به گزارش خبرنگار مهر، گری لوئیس در دومین همایش مدیریت و مهندسی تالاب ها که دوشنبه در سازمان محیط زیست برگزار شد، افزود: اگر قبول داریم که تالاب ها تامین کننده آب شیرین، محل و مأمنی برای تنوع زیستی، حذف کننده سیل و به عنوان یک پشتیبان و منبع شیلاتی به حساب می آیند بنابراین این پرسش مطرح می شود که چرا امروز به شرایطی رسیده ایم که سالانه یک درصد از تالاب های کل دنیا از بین می برود.
نماینده مقیم سازمان ملل در ایران اظهار داشت: از صد سال گذشته تاکنون حدود دو سوم تالاب های جهان از بین رفته است و امروز تنها ۳۳ درصد از آنچه در یک قرن گذشته در جهان تالاب وجود داشته باقی مانده است.
لوئیس تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۲ سال است که در ایران اقامت دارم و تاکنون از تالاب های انزلی، شادگان، ارومیه، هامون و تالاب های شمال جزیره قشم بازدید کرده ام.
وی با بیان اینکه مشکلات زیادی در ایران در خصوص تالاب ها وجود دارد تاکید کرد: اما خوشبختانه در ایران از نهضتی زیست محیطی آغاز شده که دنیا آن را باور دارد چرا که در دو سال گذشته توجه به مباحث زیست محیطی افزاش پیدا کرده اما همچنان جای کار بسیاری وجود دارد.
به گفته نماینده مقیم سازمان ملل در ایران، در این مدت اقدامات بسیار خوبی در سه تالاب کشور انجام شده و بر اساس نتایج آن حدود ۱۰ تالاب دیگر احیا خواهند شد.
وی با اشاره به اینکه ایرانیان همواره به فرهنگ و تاریخ خود می بالند و افتخار می کند اظهار داشت: یکی از اقدامات تاریخی از سوی ایرانیان که نقش بسیار موثری در محیط زیست جهان داشته تشکیل کنوانسیون رامسر برای حفظ از تالاب ها در ایران بوده است.
به گفته لوئیس، این کنوانسیون اولین و یکی از بزرگترین کنوانسیون های بین المللی زیست محیطی در دنیاست که در سال ۱۹۷۱ به ابتکار ایرانیان انجام شد و در حالی که در آن زمان تنها ۱۶ کشور جهان به این کنوانسیون پیوستند اما امروز بیش از ۱۰۸ کشور جهان عضو آن هستند.
وی یادآور شد: ایران باید همچنان در حوزه محیط زیست نقش آفرینی کرده و اقدام ارزشمندی را که خود آغاز کننده و مبتکر آن بوده در حمایت از تالاب ها پیگیری کند و سازمان ملل نیز آمادگی هرگونه همکاری در این راستا را با ایران خواهد داشت.