اصفهان - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نطنز گفت: قاچاق چوب از جنگل‌های تاغ‌زار، ملخ کوهان دار و موش‌های صحرایی چالش منابع طبیعی شهرستان نطنز است.

به گزارش خبرنگار مهر، سعید زمانی ظهر امروز در نشست خبری روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی که در محل امامزاده آقاعلی عباس نطنز برگزار شد با بیان اینکه شهرستان نطنز دارای ۳۴۰ هزار هکتار مساحت و یکی از شهرستان‌های چهارفصل کشور است، اظهار داشت: ۲۵۰ هزار هکتار از این شهرستان را مراتع و ۸۰ هزار هکتار را نیز بیابان و مراتع ضعیف این شهرستان تشکیل داده است.

وی با بیان اینکه تاکنون در ۲۵ هزار هکتار از ۸۰ هکتار منطقه بیابانی شهرستان نطنز نهال کاری انجام شده است، افزود: این اقدام از سال ۱۳۴۹ آغاز و تاکنون ادامه دارد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نظنز با اشاره به وجود ۶۰ نوع از انواع گیاهان دارویی، خوراکی و صنعتی در مراتع شهرستان نطنز گفت: در این شهرستان گیاهانی همچون زرین گیاه، زر سیاه، خاکشیر، آویشن، گز، تاغ و ... وجود دارد.

وی در ادامه با بیان اینکه بندهای آبی شهرستان نطنز پتانسیل دخیره ۴۰۰ هزار متر مربع آب را دارند، افزود: در این راستا از ظرفیت آب این بخش برای بیابانزدایی استفاده می شود و با بذر پاشی این اقدام صورت می گیرد.

قاچاق چوب تاغ‌زاهای ایجاد شده از چالش‌های شهرستان نظنز

زمانی قاچاق چوب تاغ‌زاهای ایجاد شده را از چالش‌های شهرستان نطنز عنوان کرد و افزود: نیروی انسانی محافظ این تاغ‌زارها جوابگو نیست و از این رو از عموم مردم برای حفظ این مراتع تقاضای مساعدت و مشارکت داریم.

وی ملخ‌های کوهان دار را نیز از دیگر معضلات تاغ‌زارها و منابع طبیعی شهرستان نطنز عنوان کرد و بیان داشت: در سال جاری متاسفانه دامنه فعالیت این ملخ‌ها به ۵ برابر از سال‌های گذشته افزایش یافته که در این راستا طرح مبارزه با آنها را در تمام تاغ‌زاها را در دستور کار داریم.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان نطنز اضافه کرد: در سال جاری استفاده از سموم شیمیایی برای مبارزه با ملخ کوهان دار در دستور کار قرار گرفته است.

وی موش صحرایی را آفت دیگر تاغ‌زارهای نطنز دانست و افزود: در این راستا نیز طرح مبارزه با این آفت در ۵۰۰ هکتار از اراضی با استفاده از تله گذاری انجام شده است.

برچسب‌ها