فرید فرخندهکیش مدیرعامل انجمن سینمای جوانان درباره اجرای طرح المپیاد فیلمسازی برای مقطع سنی ۱۲ تا ۱۹ سال که در بیست و نهمین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان انجام می شود به خبرنگار مهر گفت: طی تعاملی که انجمن سینمای جوان با مدیریت اجرایی بیست و نهمین جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان اصفهان داشت قرار بر این شد طرح المپیاد فیلمسازی را اجرایی کنیم و از همین رو مراحل مقدماتی کار را از یک ماه پیش آغاز کردیم تا به شناسایی اولیه از سطح علاقه نوجوانان و جوانان به ساخت فیلم برسیم.
وی درباره روند شناسایی نوجوانان و جوانان بین ۱۲ تا ۱۹ در استان ها توضیح داد: شناسایی نوجوانان و جوانان علاقمند به هنر فیلمسازی با مدیریت دفاتر استانی انجمن سینمای جوان انجام می شود و قرار براین است افرادی که شناخت نسبی از سینما دارند یا علاقه فراوان آنها به فیلمسازی مشهود است توسط تیم کارشناسی شناسایی شوند و در مسیر فیلمسازی قرار گیرند.
ساخت فیلم های کوتاه سه دقیقه ای توسط تیم تولید استانی
فرخنده کیش درباره چگونگی آموزش فیلمسازی به نوجوانان و جوانان علاقمند گفت: آموزش پایه ای کوتاه مدت از سوی کارشناسان به منتخبان در مقاطع مختلف سنی داده خواهد شد و پس از آن فیلم های کوتاه سه دقیقه ای در استان ها ساخته می شود. ۳۱ تیم تولیدی در استان ها شروع به فعالیت کردهاند و مجموع آثار ساخته شده در هر استان مورد ارزیابی قرار میگیرد و در نهایت بهترین ها معرفی می شوند و از دل آثار منتخب تعدادی برگزیده استانی به جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان معرفی می شود.
وی در پاسخ به اینکه انجمن سینمای جوان در چه مرحله ای از شناسایی نوجوانان و جوانان علاقمند به فیلمسازی در استان ها قرار دارد؟ عنوان کرد: از دو هفته پیش شناسایی علاقمندان و استعدادهای نوپا در عرصه فیلمسازی توسط دفاتر استانی انجمن سینمای جوان آغاز شده است و امیدواریم به دستاوردهای خوب در این زمینه دست یابیم.
طرح المپیاد فیلمسازی یک فرصت است
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان درباره هزینه فیلمسازی برای افراد بیان کرد: قرار است بخشی از هزینه های پایه توسط بنیاد سینمایی فارابی و جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان تامین شود و بخش دیگر را نیز انجمن سینمای جوان به عهده میگیرد بنابراین هزینه ای بر خانواده ها تحمیل نمی شود. ضمن اینکه مجریان طرح المپیاد فیلمسازی نوجوانان و جوانان به این طرح به شکل یک فرصت نگاه می کند.
وی با اشاره به نقش وزارت آموزش و پرورش در استعدادیابی جوانان علاقمند به هنر سینما گفت: یکی از وظایف تعریف شده در وزارت آموزش و پرورش شناساندن حرفههای مختلف به نوجوانان و جوانان در مقطع تحصیلی متوسط و دبیرستان است و باید شرابط به گونه ای باشد که افراد در واحدهای درسی خود با توجه به علاقه ای که دارند شغل آینده خود را بیشتر بشناسند. اما ما میبینیم که سینما در کتابهای درسی جایی ندارد و حال این طرح می تواند فرصت خوبی برای شناساندن این حرفه به نوجوانان و جوانان علاقمند باشد.
جشنواره فیلم رشد مدیوم تصویر را به دانش آموزان نشان نداد
فرخنده کیش درباره جشنواره فیلم «رشد» و تاثیر آن گفت: جشنواره فیلم «رشد» به یکی از معدود جشنواره هایی که در طول سال برگزار می شود، تبدیل شده و اتفاق کاربردی در این جشنواره رخ نمی دهد و تنها از این جهت که از قدیمی ترین جشنواره های فیلم ایران است، قابل احترام است. در غیر این صورت حرکت مفیدی برای شناساندن مدیوم تصویر به دانش آموزان انجام نداده است.
وی در پایان صحبت های خود با اشاره به اینکه اجرایی کردن این طرح فرصت مناسبی برای سنجش گروه سنی نوجوان برای آموزش فیلمسازی در انجمن سینمای جوان فراهم می کند، گفت: مقطع پذیرش هنرجوی فیلمسازی در انجمن سینمای جوان، ۱۸ سال است و این طرح می تواند محلی برای سنجش گروه های سنی پایین تر باشد. در واقع پیشنهاد علیرضا شجاع نوری دبیر جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان مرا علاقمند کرد تا خود را در مرحله آزمایش قرار دهیم.