شاهرود- استاد حوزه و دانشگاه به اشاره به اینکه نباید فرهنگ انتظار به تحقق توقعات فردی تنزل یابد، گفت: آنچه باعث تبیین فرهنگ انتظار می شود رویکرد عمومی است و زمینه سازی برای این رویکرد.

به گزارش خبرنگار مهر، وجیهه اشرفی صبح جمعه در نشست تخصصی مقام و منزلت حضرت ولی عصر(عج) ویژه مبلغان بانو شرق استان سمنان در سالن همایش های اداره کل تبلیغات اسلامی استان در شاهرود، با ابراز تاسف از اینکه فرهنگ انتظار به تحقق توقعات فردی تنزل یافته است، افزود: آسیب شناسی انتظار، خیمه ای است که تمام مسائل مرتبط با حضرت مهدی (عج) و تاخیر در فرج را در بر می گیرد.

وی مفهوم شناسی انتظار، بستر سازی ظهور امام عصر (عج)، ترویج فرهنگ انتظار، برخی آثار و نشانه های ظهور، اتفاق بشر در ایمان آخر زمان و منجی، اهداف ظهور و ویژگی های عصر ظهور، آثار ایمان به مهدویت در جامعه اسلامی و ضرورت تعمیق و ترویج آن، وظیفه منتظران و توجه به امام زمان، جلب رضات ولی عصر در زمان غیبیت و عنایت ولی عم به انقلاب اسلامی را از مسائل اساسی مهدی شناسی معرفی کرد.

اعتقاد به منجی، یک باور جهانی است

این استاد حوزه، اولین محور در مهدویت را اعتقاد به امام زمان(عج) به عنوان منجی به عنوان یک اعتقاد جهانی معرفی کرد و اذعان داشت: چون وعده الهی مطابق با فطرت بشر است، اعتقاد به منجی در میان تمام افراد بشر وجود دارد.

اشرفی با اشاره به این کلام آیت الله جوادی آملی که «نگویید مهدی موعود بگویید موجود موعود» خاطر نشان کرد: برخی مکاتب بشری می گویند این منجی بعدها به دنیا می آید در حالی که ما می دانیم زنده است، همراه ماست و خیلی از انسان ها به حضور ایشان بار یافته اند.

وی با تاکید بر این که خصوصیت مذهب تشییع درباره انتظار این است که آنچه از آرزوهای انتزاعی و تفننی است به واقعیت موجود تبدیل کرده تصریح کرد: باید معنای انتظار فرج برای ما روشن شود، آیا همین که بنشینیم و بگوییم منتظر فرج هستیم کفایت می کند یا باید مانند یک سرباز برای رسیدن به هدف بجنگیم.

انتظار فرج این است که انسان به وضع موجود قانع نباشد

به گفته این استاد فقه و فلسفه حوزه های علمیه شاهرود، انتظار یعنی هر چه عمل خوب انجام داریم کم است، اگر این گونه بود و خود را پیوسته مقابل خدا بدهکار دانستیم زمینه رشد و تعالی برای ما فراهم خواهد شد.

اشرفی با یادآوری این مطلب که انتظار فرج این است که انسان به وضع موجود قانع نباشد و این امر تنها در صورت وفاداری حاصل می شود نه طلبکاری عنوان کرد: اگر این چنین بود دلگرمی ایجاد می شود و باعث امید و حرکت با شوق به سمت حکومت عدل خواهد شد.

وی با بیان این مطلب که وقتی قرآن لیقوم الناس را در زمینه حکومت عدل آورده ابزار هم معرفی می کند توضیح داد: خداوند متعال نظارت همه جانبه بر انسان دارد، رزق مادی و معنوی او را فراهم می کند و یکی از ابعاد رزق معنوی ایجاد حکومت عدل در جامعه است.

حکومت عدل توسط پیامبران و امامان در جامعه شکل می گیرد

این استاد حوزه با اشاره به اینکه حکومت عدل توسط پیامبران و امامان شکل می گیرد اظهار داشت: خداوند می فرماید: «انا ارسلناک...» و «انی جاعلک فی الارض خلیفه» یعنی مشروعیت این حکومت از جانب خداست و برپا دارندگان آن پیامبر و ائمه با رویکرد مردم به این مسئله هستند.

اشرفی لزوم ترویج فرهنگ انتظار بعد از ایجاد امید و دلگرمی را در عمومیت جامعه دانست نه فردیت و ابراز داشت: قوانین فردی باید رعایت شوند ولی آنچه باعث تبیین فرهنگ انتظار می شود رویکرد عمومی است و زمینه سازی برای این رویکرد، درغیر اینصورت آن چه در انتظار آن هستیم رخ نخواهد داد.

وی، ریاست عامه مردم در دین و دنیا را مستلزم تحقق بخشیدن برنامه های دینی اعم از حکومت به معنی وسیع آن یعنی تشریع و اجرا، عدالت اجتماعی و تربیت نفوس در ظاهر و باطن معرفی کرد.

این استاد حوزه در پایان، قلمرو رسالت را وحی، ولایت ظاهری یا همان حکومت، ولایت معنوی یعنی ظهور در اذهان و قلوب انسان ها و تربیت افراد یعنی پرورش و تزکیه دانست.

این نشست به همت امور بانوان معاونت فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان برگزار شد.