قم - رمضان تنها ماه قمرى است كه نام آن در قرآن آمده است و اين ماه در روايات اسلامى ماه خدا و ميهمانى امت پيامبر اكرم(ص) و ماه رحمت و برکت خوانده شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، رمضان تنها ماه قمرى است كه در قرآن ذکر شده است و اين ماه در روايات اسلامى ماه خدا و ميهمانى امت پيامبر اكرم(ص) خوانده شده و خداوند متعال از بندگان خود در اين ماه در نهايت كرامت و مهربانى پذيرايى مى‌كند.

اين ماه، در ميان مسلمانان از احترام، اهميت و جايگاه ويژه‌اى برخوردار و ماه سلوك روحى آنان است و مؤمنان با مقدمه سازى و فراهم كردن زمينه‌هاى معنوى در ماه‌هاى رجب و شعبان هر سال خود را براى ورود به اين ماه شريف و پربركت آماده مى‌كنند و با حلول اين ماه با شور و اشتياق و دادن اطعام و افطارى به نيازمندان، شب زنده دارى و عبادت، تلاوت قرآن، دعا، استغفار، دادن صدقه، روزه دارى و... روح و جان خود را از سرچشمه فيض الهى سيراب مى‌كنند.

کم کردن دلبستگی‌های دنیایی در ماه مبارک رمضان

آیت الله علی اکبر مسعودی خمینی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: خدایی داریم که خالق انسان است و کمالات ذاتی را دارد و نسبت به بشر مهربان است و اگر به این مهم باور کنیم که خداوند این‌چنین است باید در تمام تکالیف الهی با دل و جان کار کنیم.

در ماه مبارک رمضان با کاستن از دلبستگی‌های دنیایی به خدا نزدیک‌تر می‌شویم و فرصت خوبی برای خودسازی است

وی با بیان اینکه یکی از نعمات خداوند برما این است که ما را به بندگی پذیرفته است، ادامه داد: ما شیعیان که ادعا داریم دنباله رو مکتب حضرت علی(ع) هستیم باید روزه بگیریم و تکالیف خدا را کمرنگ نکنیم؛ و اگر این چنین فکر کنیم که خدا با توفیق روزه داری ما را مورد رحمت قرار داده است با جان و دل روزه می‌گیریم و سختی و گرما بر ما آسان می‌شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه ماه مبارک رمضان فرصت بسیار خوبی برای خودسازی است، افزود: انسان در ماه مبارک رمضان می‌تواند وابستگی‌ها و دلبستگی‌هایی که انسان را به خود مشغول کرده کم کند و یا از بین ببرد.

آیت الله مسعودی خمینی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان با کاستن از دلبستگی‌های دنیایی به خدا نزدیک‌تر می‌شویم، عنوان کرد: ماه رمضان عبادات فراوانی دارد که در صورت آشنایی و عمل به آنها، خدای متعال نورانیت خوبی را به انسان می‌دهد.

بالا بردن شناخت و معرفت نسبت به ماه مبارک رمضان

حجت الاسلام مجتبی کلباسی، رئیس مرکز تخصصی مهدویت نیز در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه ماه رمضان ماه رحمت و برکت است، اظهار داشت: پیامبراکرم(ص) می‌فرماید: رمضان ماه رحمت، برکت و مغفرت است.

در ماه مبارک رمضان باید علاوه بر قرائت قرآن، در آیات تامل و تدبر بیشتری کنیم و سعی کنیم پیام‌های قرآن را در مسائل فکری، عملی و همه ابعاد زندگی پیاده کنیم

وی ادامه داد: ما اگر از ماه رمضان بخواهیم بخوبی بهره برداری کنیم باید ابتدا نسبت به آن معرفت پیدا کنیم و به خوبی آن را بشناسیم؛ زیرا هر قدر شناخت ما عمیق تر و گسترده تر باشد بهره بردای ما بیشتر می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه اگر شناخت ما نسبت به ماه مبارک رمضان کم باشد فرصت‌ها را از دست می‌دهیم، تصریح کرد: ماه رمضان ماهی است که نامش در قرآن آمده است و توصیف و تجلیلی که خداوند از این ماه می‌کند بدلیل نزول قرآن است.

حجت الاسلام کلباسی گفت: برکت ماه رمضان به خاطر نزول قرآن و هم چنین شب قدر است که قرآن در آن شب مبارک نازل شده است.

وی با تأکید بر اینکه باید در این ماه با توکل بر خداوند و با معرفت از ماه رمضان بهره ببریم، عنوان کرد: در واقع اگر فرصت استفاده از این ماه مبارک را فراهم نکنیم خودمان را از نعمات و رحمت الهی محروم می‌کنیم.

رئیس مرکز تخصصی مهدویت یادآور شد: ماه رمضان ماه باعظمتی است و قرآن از این ماه تکریم می‌کند و اگر بخواهیم از برکت قرآن استفاده کنیم باید خودمان را به قرآن عرضه کنیم و ارتباط با معانی عمیق و عالی قرآن جز با خویشتن‌داری و کنترل نفس مهیا نمی‌شود.

حجت الاسلام کلباسی با تأکید بر اینکه باید مرزهای عدالت را در گفتار و کردار رعایت کنیم و مفاهیم قرآن کریم را در بخش‌های مختلف زندگی خود پیاده کنیم، بیان کرد: در ماه مبارک رمضان باید بیشتر در قرآن تأمل کنیم و سعی کنیم پیام‌های قرآن را در مسائل فکری، عملی و همه ابعاد زندگی پیاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه در این ماه علاوه بر قرائت قرآن باید در آیات آن تفکر و تدبر کنیم، ابراز کرد: باید ماه مبارک رمضان را ماه معیار قرار دهیم که خودمان و اعمالمان را با قرآن بسنجیم که تا حد مطلوب چه مقدار فاصله داریم.

مژگان فرهنگیان