سعید موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه امسال متاسفانه نسبت به سالهای گذشته شاهد رشد قابل توجهی در خصوص آلودگی هوا در استان داریم افزود: هر سال نسبت به مدت مشابه شاهد ۸ الی ۹ روز هوای آلوده در استان بودیم اما امسال این میزان به ۲۰ روز افزایش یافته است.
وی با هشدار جدی نسبت به افزایش میزان آلودگی هوا ناشی از گرد و غبار در استان گفت: از این ۲۰ روز ۱۷ روز ناسالم برای گروه های سنی حساس از جمله سالمندان و کودکان بوده، دو روز ناسالم برای تمامی گروه های سنی و یک روز نیز ناسالم در وضعیت خطرناک گزارش شده است.
موسوی با اعلام اینکه امسال تاکنون هشت روز هوای پاک در استان گزارش شده است عنوان کرد: هم اکنون در استان هشت مرکز سنجش آلودگی هوای استان روزانه تغییرات هوایی را رصد می کنند.
سرپرست معاونت نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی بیشتر عامل آلودگی و کاهش کیفیت هوای استان را ناشی از وقوع پدیده گرد و غبار اعلام کرد و گفت: منشا گرد و غبارهای به وقوع پیوسته خارجی بوده و تاکنون نیز اقدامات مسئولان راه به جایی نبرده است.
موسوی اظهارداشت: ناامنی های موجود در کشورهای همسایه که از منشا اصلی پدیده گرد و غبار هستند نیز موجب شده است معاهدات و پروتکل های بین المللی در خصوص محیط زیست بدون اجرا باقی بمانند ولی ادامه این روند موجب بروز بیماری ها متعدد و مشکلات اساسی زیست محیطی خواهد شد.
وی تخریب مراتع، توسعه بی رویه زمین های کشاورزی، خشکسالی به همراه خشک شدن تالابها را از عوامل داخلی بروز پدیده گرد و غبار در کشور و تشدید بحران دریاچه ارومیه به همراه شناسایی ۵ کانون ریزگرد در این تالاب را منشا گرد و غبار و کاهش کیفیت هوای استان عنوان کرد.
سرپرست معاونت نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در خصوص راهکارهای حل این مشکل گفت: در خصوص گرد و غبارهای منشا خارجی باید در سطح ملی اقدام شود اما در خصوص دلایل بروز مشکل گرد و غبار داخلی نیازمند مشارکت و همکاری تمامی دستگاه های اجرایی هستیم.