درچنين روزي در سال 1296 ه ش به عنوان نخست وزير احمد شاه قاجار قدرت را در دست گرفت .
برگزاري تظاهرات گسترده در ايران :
پس ازآنكه شاه از كشور گريخت و دولت به دست بختيار افتاد ، دولت نيز به دليل استعفاي رياست شوراي سلطنت ناچار شد كه وضعيت دفاعي به خود بگيرد . دراين روز ها در سال 1357 ه ش تقريبا درهرروز تظاهرات گسترده اي در نقاط مختلف كشور برگزار مي شد و يا كارمندان يك نهاد دولتي دست به اعتصاب مي زدند . مردم در اين گونه تظاهرات از نظاميان و ساواكي ها مي خواستند كه از پشتيباني از شاه دست بكشند و به خيل انقلابيون بپيوندند . در اين ميان برخي از فرماندهان نظامي بادرك موقعيت ضعيف شاه به خيل مردم پيوستند .
كنفرانس ورساي :
درچنين روزي در سال1919ميلادي كنفرانس ورساي با حضورنمايندگان بيسشت و هفت كشورجهان آغاز شد .شركت كنندگان در كنفرانس ورساي ( در پاريس ) ويلسون رييس جمهور آمريكا ، لويد جورج نخست وزير انگلستان، كلمنشو نخست وزير فرانسه و ارلاندو نخست وزير ايتاليا ، هريك پيشنهاد هايي را در جهت ايجاد صلح پايدار و بين المللي ارايه كردند . . در اين كنفرانس متفقين مستعمرات آلان را ميان خود تقسيم نمودند و علاوه بر آن بخشي از قلمرو آلمان را به انضمام بندر دانزيك به لهستان دادند . همچنين در كنفرانس صلح ورساي در سال 1919 لويد جورج از انگلستان در مورد افزايش توليدات كشاورزي به منظور جبران كسري موازنه پرداختها به دولت ايتاليا پيشنهاد داد كه اين كار از طريق بالا بردن ميزان كشت موز كاملا" عملي به نظر مي رسد . علاوه بر اين قرار شد كه آلمان بيست ميليارد مارك طلا به متفقين به عنوان خسارت پرداخت نمايد . پس از صلح ورساي ، متفقين مجارستان را از اتريش جدا كرده و به آن استقلال دادند . آنها همچنين عثماني را از تمامي مستعمرات اين كشور به خصوص در كشور هاي عربي محروم ساختند . البته چندي بعد اين امر منجر به بروز بر خي نارضايتي ها در ميان ملي گراي ترك شد . آتاترك نيزبعدها با انعقاد قرار داد لوزان برخي از نواحي اشغالي تركيه را پس گرفت . همچنين در اين كنفرانس ويلسون اصول چهارده گانه خود را اعلام داشت كه بارزترين آنها تشكيل جامعه ملل بود .
استقلال مصر :
درچنين روزي در سال1922ميلادي كشورمصراستقلال خود را ازانگلستان بدست آورد. مصر بابيش از 995 كيلومتر مربع
وسعت ، در نيمكره شمالي، نيمكره شرقي، در شمال شرقي قاره آفريقا و در كنار درياهاي مديترانه و سرخ و در همسايگي كشورهاي ليبي در غرب ، سودان در جنوب و فلسطين اشغالي قرار گرفته است . نوع حكومت مصر جمهوري بوده و رئيس جمهورآن حسني مبارك و نحست وزير اين كشور در حال حاضر فواد محيالدين است . قانون اساسي موجود كشور طي سال 1971 تدوين شده است. از جمله مهمترين احزاب كشور مي توان به حزب دموكرات ملي ، حزب سوسيال ليبرال و حزب كمونيست كه در حال حاضر اكثر آنان غير فعال ميباشند، اشاره نمود.كشور مصر در سال 1922 استقلال يافت .اين كشوردر سال 1945 به عضويت سازمان ملل درآمده است . از جمله مهمترين صنايع كشور مي توان به صنايع نساجي، شيميايي، نفت و توليدات آن، سيمان، فلزكاري و فولادسازي، مواد غذايي و ماشين سازي اشاره نمود.
پرورش جنين خارج از رحم :
در چنين روزي در سال 1961 دانيل پتروچي ايتاليايي براي نخستين بار در جهان ، جنين انسان را در خارج از رحم پرورش داد او پس از آزمايش هاي مكرر توانست جنين انسان را كه در آزمايشگاه پرورش يافته بود تا 29 روز زنده نگه دارد . اين امر در نوع خود به عنوان يكي از نقاط عطف در تاريخ علم در جهان محسوب مي شود .
درگيري هاي خونين در دفاع از سوسياليسم :
درچنين روزي در سال 1936 گروههاي مختلف سياسي در اسپانيا و به ويژه متمايلين به انديشه هاي سوسياليستي تظاهرات گسترده اي را در اين كشور به راه انداختند . اين تظاهرات پس از آن روي داد كه رئيس دولت وقت اسپانيا از تصميم خود در
ملي كردن اراضي در اين كشور سخن گفت . اما قضيه به همين جا ختم نشد و ارتش اين كشور به انگيزه حمايت از صاحبان مزارع با اين امر مخاتلفت ورزيد كه در نتيجه به درگيري هاي خونين ميان چپ هاي افراطي و بورژواها انجاميد .
تولد سوفوكل :
در چنين روزي در سال 495 پيش از ميلاد ، سوفوكل شاعر و نمايشنامه نويس يونان باستان در خانواده اي متمول و سر شناس ديده به جهان گشود . او شاعر تراژيك يونان است . وي در جواني به ورزش روي آورد و در اين مسير نيز به موفقيت هاي چنداني در مشت زني و كشتي دست يافت . پيش از آن وي به عضويت شوراي امنيت همگاني در يونان در آمد و در همين دوره بود كه به نمايشنامه نويسي مشغول شد . گفته مي شود وي بيش از يكصد نمايشنامه از خود به يادگار نهاده است كه از ميان آنها اوديپ شهريار ، آنتيگونه و الكترا از سايرين مشهور تر است . آثار سوفوكل هنوز رنگ كهنگي به خود نگرفته اند و نوشته هاي وي هنوز نيز در كشور هاي مختلف جهان به روي صحنه مي روند . وي فيلسوفي بود كه انديشه هايش را در قالب زيباي ادبيات به جهان عرضه مي كرد .
تولد شارل دو منتسكيو :
در چنين روزي در سال 1689 ميلادي شارل دو مونتسكيو فيلسوف و نويسنده فرانسوي متولد شد . "نامه هاي ايراني" عنوان يكي از مشهور ترين آثار اوست . شارل دو منتسكيو فيلسوف شاعر فرانسوي نزديك شهر بوردو در خانواده اي توانگر ديده به جهان گشود . وي پس از اتمام تحصيلات در زادگاه خود در سال 1716 ميلادي رياست همان دادگاه شهر را به عهده گرفت . نخستي اثر او بنام "نامه هاي ايراني " در سال 1721 انتشار يافت . اين كتاب از شاهكارهاي ادبي جهان است كه در آن نويسنده با طنز و استعاره ويژه اي اوضاع سياسي و اجتماعي و ديني زمان خود را به باد ريشخند مي گيرد . "بررسي علل عظمت و انحطاط ميان روميان " را در سال 1734 ميلادي به جهان تقديم كرد . بزرگترين اثر او كتاب "روح القوانين" نام دارد كه كه در سال 1748 ميلادي انتشار يافت . اين كتاب نتيجه يك عمر بررسي و تجربه و آگاهي و دانش منتسكيو است . او حقوقداني بود كه مي كوشيد ريشه هاي پيدايش قوانين را بيابد و در اين مسير ضمن بررسي مسايل تاريخي به پژوهش درباره خاستگاه آنها مي پرداخت . روح القوانين را مرحوم دهخدا به فارسي ترجمه كرده است .
حمله به اريتره :
در چنين روزي در سال 1941 ميلادي ارتش انگلستان رهسپار حمله به اريتره شد.
كشف جزاير ساندويچ :
در چنين روزي در سال 1778 ميلادي ناخدا جيمز كوك ، ناخداي انگليسي جزاير هاوايي كه او آنها را جزاير ساندويچ ناميد ه بود ، كشف كرد .
عزيمت به استراليا :
در چنين روزي در سال 1788 ميلادي نخستين گروه از مهاجران انگليسي وارد منطقه بوتاني باي استراليا شدند تا از آن به عنوان كشوري مستعمره خود ، بهره جويند . اين گروه هشت روز بعد به سوي شمال حركت كرد و در بندر جاكسون سكني گزيد . استراليا مدت ها مستعمره انگلستان بود و سرانجام در سال 1910 ميلادي به استقلال رسيد . استراليا كشوري جزيره اي درقاره اقيانوسيه است و مردم آن از نژاد سفيد بيشتر از مهاجران انگليسي ، زرد ، سياه و دو رگه هستند و به زبان انگليسي صحبت مي كنند و اكثرا پيرو دين مسيحيت اند . نوع حكومت اين كشور جمهوري است .
اعلام امپراطوري آلمان :
در چنين روزي در سال 1871 ميلادي ويلهلم پادشاه پروس از سال 1861 نخستين امپراطوري آلمان را اعلام كرد .در ميان ممالك متعدد آلمان و پروس از همه دولت ها مقتدر تر بود و ممالك آلمان قصد داشتند كه به رهبري پروس امپراطوري بزرگي را تشكيل دهند . ويلهلم اول باني و موسس امپراطوري پس از تشكيل دولت واحد آلمان ،امپراطوري را در خانواده اي هوهنت زلرن مورثي اعلام كرد و به همين دليل زمان در گذشت وي پسرش فردريك سوم جاي وي را گرفت . اين امپراطور نيز پس از سه سال در گذشت و فرزند او ويلهلم دوم جانشين او شد . در زمان او جنگ جهاني رخ داد كه سرانجام به شكست آلمان و فرار ويلهلم دوم به هلند منجر شد .
نمايش دستگاه اشعه ايكس:
در چنينن روزي در سال 1896 ميلادي دستگاه اشعه ايكس براي نخستين بار به نمايش در آمد .
پيروزي در لنينگراد :
در چنين روزي در سال 1943 ميلادي و در طول جنگ جهاني دوم ، شوروي سابق اعلام كرد كه نيروهاي نظامي اين كشور موقعيت حزب نازي را در لنينگراد تضعيف كرده اند و به پيروزي بزرگي در اين زمينه دست يافته اند .
انعقاد 28 امين كنگره رژيم صهيونيستي :
در چنين روزي در سال 1972 ميلادي و بدنبال برگزاري انتخابات در جنبش صهيونيستي ، بيست و هشتمين كنگره صهيونيستي در قدس منعقد شد .
شوروش در نيكا :
در چنين روزي در سال 532 ميلادي شوروش نيكا در قسطنطنيه شكست خورد و بر اثر آن سي تا چهل هزار نفر از مردم اين كشور كشته شدند .
پيشروي به سوي آمستردام :
در چنين روزي در سال 1795 ميلادي ، نيروهاي فرانسوي تحت امر ناپلئون به سوي آمستردام پيشروي كردند و اين شهر را بدون هيچ مقاومتي به تصرف خويش در آوردند .
شكست اسپانيا :
در چنين روزي در سال 1671 ميلادي هنري مورگان نيروهاي اسپانيايي را شكست داد و پاناما را در نهايت به تسخير خويش در آورد .
اشغال كوماسي :
در چنين روزي در سال 1896 ميلادي نيروهاي نظامي بريتانيا شهر كوماسي در غرب آفريقا را به اشغال خود در آوردند .
شكست كومبس :
در چنين روزي در سال 1905 ميلادي ، دولت فرانسوي كومبس شكست خورد .
تشكيل دولت در ايتاليا :
در چنين روزي در سال 1954 ميلادي فانفاي ، يك دولت ايتاليايي مستقل تشكيل داد.
آغاز نبرد دريايي :
در چنين روزي در سال 1913 ميلادي نبرد درياي تركيه و يونان بر سر مسايل مرزي در نزديكي منطقه تروي آغاز شد . اين امر هنوز نيز به مناقشات جدي در ميان دو كشور مي انجامد .
فاجعه در ريل قطار :
در چنين روزي در سال 1915 ميلادي بر اثر خارج شدن ترن از ريل در منطقه كوليما گودالجاري مكزيك بالغ بر 600 نفر جان باختند .
نخستين پيام بي سيم :
در چنين روزي در سال 1923 ميلادي نخستين تلگرام ( تلگراف بي سي ) از هلند به منطقه اي در آلمان ارسال شد .
آغاز مقاومت يهوديان در ورشو :
در چنين روزي در سال 1943 ميلادي يهوديان ورشو مقاومت خود را در برابر نازي ها آغاز كردند. نازي هاي آلماني در ميانه جنگ جهاني دوم با اشغال كشور لهستان ، به دليل ضديت هيتلر با يهوديان ، آنان را در شهر ورشو جمع آوري كرده و مدت ها تحت فشار و قحطي قراردادند.
تشكيل ارتش ملي در آلمان :
در چنين روزي در سال 1956 ميلادي جمهوري دمكراتيك آلمان نخستين ارتش خود را پس از جنگ جهاني دوم موسوم به ارتش ملي مردم تشكيل داد . پس از جنگ جهاني دوم ، آلمان به عنوان كشوري كه سابقه به راه انداختن دو جنگ جهاني را در خاطره خود حمل مي كرد مورد تجزيه قرار گرفت و تا مدت ها حق تشكيل ارتش را نداشت .
پاشيدن گازهاي سمي در ويتنام :
در چنين روزي در سال 1962 ميلادي ، ايالات متحده آمريكا شروع به پاشيدن خرده هايي كه بيشتر شبيه گازهاي سمي بودند در ويتنام كرد تا مبارزان ويت كنگ را آشكار سازد .
گفتگوهاي صلح در پاريس :
در چنين روزي در سال 1969 ميلادي چهار حزب عمده ويتنام گفتگو هاي صلح را در پاريس آغاز كردند .
پيمان تسليحاتي با رژيم صهيونيستي :
در چنين روزي در سال 1974 ميلادي رژيم صهيونيستي و مصر با يكديگر معاهده تسليحاتي امضا كردند .
پذيرش برخي از دارايي ها :
در چنين روزي در سال 1981 ميلادي جمهوري اسلامي ايران پيشنهاد ايالات متحده آمريكا را مبني بر دريافت هفت بيليون دلار و نهصد ميليون دلار از دارايي هاي خود پذيرفت .آمريكا با اين حال هنوز از استرداد دارايي هاي جمهوري اسلامي ايران خود داري مي ورزد و آن را در يد غاصبانه و عدواني خود قرار داده است .
رد دادگاه لاهه :
در چنين روزي در سال 1985 ميلادي ايالات متحده آمريكا راي ديوان بين المللي لاهه را عليرغم قول قبلي خود در پذيرش تمامي آراي اين ارگان بين المللي به سخره گرفت و از اجراي آن چشم پوشيد .
پرتاب موشك اسكاد :
در چنين روزي در سال 1991 ميلادي عراق سلاحهاي اسكاد خود را عليه رژيم صهيونيستي گشود .
بلند ترين مسابقه تنيس :
در چنين روزي در سال 1991 ميلادي بزرگترين مسابقه تنيس جهان در طول تاريخ بين بوريس بكر و عمر كامپرس از ايتاليا حدود 5 ساعت و يازده دقيقه به طول انجاميد .
در گذشت جان تايلر :
در چنين روزي در سال 1862 ميلادي جان تايلر دهمين رييس جمهور ايالات متحده آمريكا در سن 71 سالگي در گذشت . وي بين سالهاي 1841 تا 1845 بر اين كشور حكومت كرد .
در گذشت راديارد كيپلينگ :
در چنين روزي در سال 1936 ميلادي كيپلينگ نويسنده معروف انگليسي در گذشت . وي در سن هفتاد سالگي در گذشت . او در سال 1907 جايزه نوبل ادبي را از آن خود كرد . از آثار مشهور وي مي توان به "اطاق سرباز خانه "، "تپه ها" ، "نوري كه فروكش كرد "، "كتاب جنگل "و" كيم" اشاره كرد . وي نخستين انگليسي اي بود كه جايزه نوبل ادبي را به خانه مي برد .
تولد پي تت ماجر :
در چنين روزي در سال 1940 ميلادي كازيميرز پي تت ماجر نويسنده بر جسته لهستاني به دنيا آمد . وي شاعر نيز بود ." لهستان جوان" عنوان مهمترين اثر اوست . او در سن 74 سالگي در گذشت .
تولد فردريش لوفلر :
درچنين روزي در سال1852ميلادي ، فريدريش لوفلر ميكروب شناس آلماني ديده به جهان گشود . وي در رسال1880ميلادي توانست عامل بيماري ديفتري را كشف كند . اين باسيل دركتاب هاي پزشكي بنام باسيل لوفلرثبت شده است .
تولد اليور هاردي :
در چنين روزي در سال 1892 ميلادي اليور هاردي بازيگر طنز سينما متولد شد . وي كه يكي از نوابغ سينماي طنز در جان است به همراه زوج هنري خود استلي لورل توانست در چندين فيلم سينمايي از خود كاراكتري خلق نمايد و بينندگان آثارش را با لبي خندان از سالن هاي سينما به بيرون بفرستد .