معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران گفت: راه اندازی شورای تهذیب، تدوین برنامه جامع تهذیب حوزه های علمیه تهران از جمله مهمترین کارهای معاونت تهذیب برای ارتقای شرایط تهذیب در حوزه های علمیه تهران است.

حجت الاسلام و المسلمین شاه جعفری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص بازدید های صورت گرفته از حوزه های علمیه تهران گفت: بازدید از حوزه های علمیه تهران با هدف ارزیابی شرایط تهذیب و آسیب شناسی فضای حوزه های علمیه صورت می گیرد.

وی گفت: هر شب در یکی از مدارس علمیه تهران در بین طلاب حضور داریم و جلساتی را با طلاب متاهل و مجرد برگزار می کنیم. همچنین با مدیران و اساتید حوزه در خصوص مسائل مختلف تهذیب طلاب جلساتی داریم.

وی در پاسخ به این سوال که شرایط تهذیب در حوزه های علمیه را چگونه ارزیابی می کنید، گفت: شرایط تهذیب را اصلا مناسب نمی بینم و تنها در برخی از مدارس که خوشبختانه مدیر و معاون تهذیب وقت جدی گذاشته اند شرایط خوب است و لذا لازم است که مدیران و معاونین تهذیب وقت جدی را برای طلاب در حوزه های علمیه قرار بدهند، چراکه تربیت صحیح مقدم بر تعلم است.

معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از تکنولوژی مانند اینترنت، تبلت برای آموزش طلاب مفید می دانید یا خیر، گفت: به نظر من آسیب این وسایل بیشتر از منفعت آنها است، وقت طلبه ها هم در استفاده از این وسایل خیلی تلف می شود، البته با استفاده از این تکنولوژی ها در فضای آموزشی موافق هستم، ولی به شرط اینکه تنها در فضای آموزشی و کنترل شده باشد.

حجت الاسلام شاه جعفری درخصوص تدوین برنامه جامع و کامل برای تهذیب حوزه های علمیه گفت: یکی از کارهای جدی ما تدوین برنامه تهذیب برای حوزه های علمیه است. این کار را شروع کردیم و در حال نهایی شدن است.

وی افزود: همچنین به زودی مرکز مشاوره ای را در تهران برای طلاب و خانواده آنها در مرکز سرچشمه افتتاح می کنیم و در این مجموعه روانشناس اجتماعی داریم.

راه اندازی شورای تهذیب حوزه های علمیه تهران

وی افزود: به زودی شعبه ای از دانشکده تخصصی روانشناسی که در قم است را در تهران تاسیس و طلاب سطح ۲ تهران را در این دانشکده جذب می کنیم.

وی اظهار داشت: شورای راهبردی تهذیب به زودی با کمک آیت الله صدیقی تشکیل می شود و هدف این است که همانطور که آموزش طلاب در حوزه های از ابتدا مشخص است مسئله تهذیب طلاب هم مشخص و مدون باشد.

معاون تهذیب حوزه علمیه استان تهران در پاسخ به این سوال که آیا اساتید اخلاق حرفه ای برای حوزه های علمیه دارید یا خیر، گفت: برای تشکیل این شورا یکی از ابزارهای لازم اساتید اخلاق خوب است که متاسفانه در این زمینه دچار ضعف هستیم و به غیر از اخلاق تربیتی باید بر روی اخلاق سیاسی هم در مدارس علمیه کار کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین شاه جعفری در خصوص نحوه برخورد با طلابی که کار اشتباهی مرتکب می شوند گفت: مهمترین کار ما پیشگیری است تا کار به برخورد نرسد، متاسفانه برای طلاب تفهیم نشده که در چه فضایی و با چه رفتاری باید علم آموزی کنند و اگر چنین اتفاقی رخ دهد دیگر نیازی به تذکر نیست.

وی افزود: اگر کار اشتباهی از سوی طلبه ای صورت بگیرد اول تذکر داده می شود و در مرحله دوم طلبه به حوزه دیگری منتقل می شود تا با تغییر فضا باعث اصلاح وی بشویم و آخرین راه اخراج طلبه از حوزه است چراکه شرایط حضور در حوزه و مدارس علمیه را ندارد.