احمدي نژاد سخنان رسمي خود را با پاسخ دادن به پرسشي كه خبرنگار واحد مركزي خبر در ابتداي اين جلسه دو ساعته پرسيده بود ، پايان داد . سئوال اين بود : بهترين و تلخ ترين خاطره شما در دوران رياست جمهوري چيست ؟

جواب رييس جمهور تامل خبرنگاران را در پي داشت : "بهترين خاطره ، ديدن چهره اميدوار و خندان جوانان ايران است و تلخ ترين خاطره ، آن است كه جوان ايراني از من چيزي را طلب كند كه در توان من نيست".

خبرنگار "مهر" حاشيه هاي چنين بر اولين گقتگوي رسمي احمدي نژاد با خبرنگاران پس از استقرار در خيابان پاستور نگاشته است:

* پس از گذشت 4 ماه و 19 روز از شروع رياست جمهوري احمدي نژاد ، يك مصاحبه مطبوعاتي جذابيت بسياري دارد. البته نه فقط به خاطر اينكه قرار است رييس جمهور با اهالي رسانه سخن بگويد، بلكه سوالات زيادي در مباحث داخلي و خارجي براي خبرنگاران وجود دارد كه قرار است به آنها پاسخ داده شود.

* دو فروند خبرنگار ( واحد شمارش خبرنگار هميشه آماده باش) به محل برنامه يعني ساختمان شهيد رجايي نهاد رياست جمهوري مي رسيم. دير شده است و بايد به سرعت از انواع چك و خنثي هاي موجود رد شد. البته ما كه جز قلم سلاحي نداريم عبورمان از اين معبر سريعتر صورت مي گيرد.

* حجم انبوهي از خبرنگاران چندين و چند قاره كشف شده و نشده به محل نهاد رياست جمهوري آمده اند و آماده ورود هستند. اما كار چك كردن وسايل طول مي كشد و يكي يكي صاحبان اموال را به سبكي خاص صدا مي زنند تا 250 رسانه داخلي و خارجي به محل سخنراني بروند. 

* طبقه سوم ساختمان شهيد رجايي وعده گاه مصاحبه است. در هنگام بالا رفتن از پله هاي اين ساختمان عكسي از اين رييس جمهور شهيد را در يكي از اتاق ها مي بينيم.در اين حين متوجه گم شدن دستگاه ضبط صوت ديگر خبرنگار "مهر" در زمان چك و خنثي مي شويم كه با بازگشت وي و انجام يك خانه تكاني مختصر ، شيء يادشده به سرعت يافت مي شود.

* ورود ما به محل مصاحبه در اولين دقايق اين برنامه است و حجم انبوهي از سيم و كابل در محل به چشم مي خورد.از فرصت استفاده كرده و تمام رديف اول را با استفاده از كت و كاغذ و ساير افزودنيهاي مجاز براي دوستان و آشنايان و اقوام موجود در رسانه هاي ديگر رزرو مي كنيم .

* حالا نوبت پركردن فرم است و در آنها ، نام و شهرت و رسانه را معرفي مي كنيم و بعد به سراغ ميز پر كردن فرم براي پرسش سوال از احمدي نژاد مي رويم .خبرنگاران داخلي و خارجي از هم جدا هستند، البته فقط در فرم ها!

* 27 عدد لوگو در اشكال و رنگ هاي متنوع در مقابل ميز احمدي نژاد در محيطي كوچك جاي داده مي شود. اگر قبول نداريد مي توانيد آنها را بشماريد. حالا نوبت چك كردن صداهاست .27 بار هم صداي سه دو يك را از مسئولان صوتي مي شنويم و بعد نوبت گرفتن پلاتو و تصوير از جمعيت است . پس از طي شدن اين مراحل به خوش وبش و آشنايي هاي قديمي ميان خبرنگاران ايراني داخلي و خبرنگاران ايراني خارجي مي رسيم كه ما از هر دو مرحله محروميم.

"هر كسي از ظن خود شد يار من" . خبرنگار ايسنا در خصوص موضوعات دانشگاهي مي پرسد و خبرنگار ميراث خبر از ميراث فرهنگي . البته نماينده يك روزنامه از اظهارات آيت الله مصباح مي پرسد و خبرنگار يك روزنامه سياسي از گران شدن ميوه!

* تصوير بردار يكي از رسانه هاي غربي از من مي خواهد كه به طور مصنوعي چيزي بنويسم تا او تصوير بگيرد و من نيز با كمال شوق اين دعوت را اجابت مي كنم.همه مسئولان حاضر در جلسه چيزي مي نويسند . ميزان جمعيت : خيلي نفر!

* "هوا بس ناجوانمردانه گرم است." اين شعر تغيير يافته اخوان ثالث ، مبتلا به همه افراد در جلسه است.

* ساعت 14:45 رييس جمهور وارد مي شود و صداي شاتر دوربين ها همچون مسلسلي ديجيتال به صدا در مي آيد. پس تصوير رييس جمهور قله دماوند با تعدادي گل لاله است . ما كه از دماوند اقتدار مي فهميم! به علت قرار گرفتن در رديف اول ، توفيق نشستن در كنار دكتر الهام و مجتبي هاشمي ثمره نصيبمان مي شود.

* احمدي نژاد پس از ذكر يك مقدمه 15 دقيقه اي به سراغ جواب دادن به سوال ها مي رود و حدس بزنيد اولين سوال را چه كسي مي پرسد ؟ بله خبرنگار سياسي "مهر". آنهم اتفاقي. ترتيب پرسيدن ديگر خبرنگاران اين طور است : واحد مركزي خبر ، العربيه ، شرق ، خبرگزاري فرانسه، فارس ، شبكه خبر، NHK، CNN،ايرنا، رويترز، جام جم ، قدس ، اعتماد، BBC، كيهان ، موج ، جام جم بين الملل، فاينشنال تايمز، خراسان، العالم، كويت و ميراث خبر سوال كنندگان اين مراسم به طور رسمي هستند.

* هركدام از تصويربرداران به اندازه ثانيه هايي حق تصوير برداري از روي سن را دارند كه فروشي هم نيست.پس از اينكه احمدي نژاد ليواني آب را براي نوشيدن بلند مي كند همه عكاسان شروع به شكار صحنه مي كنند. ديگر نمي توان آب را هم به راحتي نوشيد.

* نماينده رسانه ملي چندين سوال مطرح مي كند و وقتي احمدي نژاد از حاضران تعداد اين سوالات را مي پرسد، هاشمي ثمره با لبخند مي گويد: 4 سوال و احمدي نژاد با خنده مي گويد: نه 5/3 سوال.

* احسان جهانديده مديركل رسانه هاي رياست جمهوري، مجري برنامه است و در سخنان خود با ذكر ياد خبرنگاران شهيد ، از حضار مي خواهد كه هركدام يك سوال مطرح كنند تا همه امكان طرح سوال داشته باشند كه هيچكس جز خبرنگار "مهر" اين توصيه را اجرا نمي كند و همه توجيه آن را تعداد سوالات خبرنگاران گذشته عنوان مي كنند و اين يعني يك استدلال خبرنگاري !

* خبرنگاران اجماع داشتند كه احمدي نژاد به تمام جواب ها احاطه كامل داشت . اين را از تلويزيون نيز مي توان به راحتي ديد.

* آيا مي دانيد چند جلسه هيئت دولت در هفته برگزار مي شود؟ احمدي نژاد 4 جلسه در دو هفته را ذكر مي كند و مي گويد : فقط يك جلسه آن در استانهاست و بقيه نيز به بررسي امور كل كشور اختصاص دارد.

* خبري از دستگاههاي مسدود كننده تماس با تلفن همراه در سالن وجود ندارد و اين موضوع موجب زنگ خوردن تلفن ها آنهم به كرات مي شود. البته نوع زنگ ها سنخيت زيادي با حرفه خبرنگاري ندارد و موجب خنده هاي پي درپي حضار مي شود.

* از هر جايي كه امكان گرفتن تصوير باشد مي توان حضور يك عكاس يا فيلمبردار را ديد. اين موضوعي به حدي شيوع دارد كه كسي از گرفتن تصوير از پشت سر رييس دفتر و نيز مشاور ارشد رييس جمهور هم  به سادگي نمي گذرد .

* از همه گروههاي سني مجاز در اين مصاحبه حضور دارند كه كوچكترين آنها خبرنگار "پانا" و مسن ترين ها نيز البته بسيارند كه شايد خود كريستين امانپور كه در جلسه حضور دارد بتواند در جايگاه نخست بنشيند.

* نماينده يكي از روزنامه هايي كه هنوز به زيور چاپ آراسته نشده هم در اين كنفرانس حضور به هم رسانده بود. البته شايد مي خواهند سخنان احمدي نژاد را به عنوان تيتر اولين روزي كه چاپ مي شوند قرار دهند.

 * "هر كسي از ظن خود شد يار من" . خبرنگار ايسنا در خصوص موضوعات دانشگاهي مي پرسد و خبرنگار ميراث خبر از ميراث فرهنگي . البته نماينده يك روزنامه از اظهارات آيت الله مصباح مي پرسد و خبرنگار يك روزنامه سياسي از گران شدن ميوه!

خبرنگار بي بي سي از رييس جمهور پرسيد : چرا با وجود دشمناني چون اسراييل كه سلاح هسته اي دارند ، ايران نبايد از اين سلاح بهره مند شود ؟ و ما به ياد دوستي خاله يكي از حيوانات افتاديم اما مطمئن باشيد يك روباه پير نبود!

* احمدي نژاد در سخنان خود از 20 سوال خود از مستكبرين و دنياي غرب خبر مي دهد كه تابحال فقط دو تاي آنرا مطرح كرده است . فعلا كه خبري از جواب اين دو سوال نيست و احتمالا هم نخواهد بود اما جنجال تا دلتان بخواهد.

* خبرنگاري به شوخي مي گويد: با توجه به نوع سوالات خبرنگاران داخلي به نظر مي رسد تشكيل يك ستاد با عنوان " ستاد پاسخگويي به شبهات و جعليات" ضروري به نظر مي رسد. پيشنهادي كه با لبخند دكتر الهام بدرقه مي شود.

* اما براي پاسخگويي به خبرنگاران خارجي ، راهكاري به نظر نمي رسد. علت آن است كه ظاهرا هرچه رييس جمهور براي آنها و كشورهاي متبوعشان از خواست ملت و حركت ايران درچارچوب قانون و مقررات بين المللي براي رسيدن به حقوق خود سخن مي گفت ، خبرنگاران خارجي از امكان ساخت بمب هسته اي و نابودي اسراييل توسط اين بمب سخن گفتند! يكي از مسئولان فني مراسم با همان تكنيك هاي فني مي گفت : " فرمت (format ) حق در گوش بسياري از خارجي ها بخصوص غربي ها اجرا نمي شود".

* نوبت كريستين امانپور خبرنگار ايراني الاصل و آمريكايي تبار مشهور سي ان ان رسيد. وقتي دو سوال او از رييس جمهور آنهم با زبان انگليسي غليظ پرسيده شد ، در محل پرسش سوال ماند تا در صورت امكان باز هم سوال بپرسد كه با يك سوال ديگر كار خود را به پايان رساند.

* دكتر الهام در خلال سخنان احمدي نژاد به من مي گويد كه رييس جمهور تحت تاثير ادبيات امام است و به همين علت خطاب به سردمداران غربي از كليد واژه هايي چون "شما منزوي هستيد" ، "ملت ما را بشناسيد" و " شما بيشتر به ما احتياج داريد تا ما به شما" استفاده مي كند.

*  ضيق وقت كه به علت صحبت ها و سوالات متعدد خبرنگاران اتفاق افتاده ، موجب اعتراض خبرنگاران مي شود كه سهميه روزنامه ها كم بوده است. احمدي نژاد مي گويد كه روزنامه ها به ترتيب حروف الفبا از آخر به اول سوالات خود را مطرح كنند كه مشخص نشد چرا نام روزنامه قدس اعلام شد و خبرنگار جام جم پشت تريبون قرار گرفت.

* وقتي كه برخي از رسانه ها كه به خاطر پرسش هاي دوستان خود موفق به طرح سوال نشدند اين موضوع را به گردن مجري برنامه انداختند ، احمدي نژاد با حمايت از او گفت : جهانديده از بچه هاي خوب رسانه اي در رياست جمهوري است .

* سوال خبرنگار بي بي سي از رييس جمهور جالب توجه بود : "چرا با وجود دشمناني چون اسراييل كه سلاح هسته اي دارند ، ايران نبايد از اين سلاح بهره مند شود ؟"

"بهترين خاطره ، ديدن چهره اميدوار و خندان جوانان ايران است و تلخ ترين خاطره ، آن است كه جوان ايراني از من چيزي را طلب كند كه در توان من نيست"

رييس جمهور

* از يك خبرنگار عربي كه نام رسانه خود را نمي گويد ، پرسيديم كه در كجا كار مي كند و او پاسخ داد كه كويت را بگويم يا آمريكا را ؟

* يكي ديگر از خبرنگاران عربي ابتدا به زبان اصلي خود شروع به طرح سوال خود از احمدي نژاد كرد و وقتي رييس جمهور گوشي مخصوص ترجمه را در گوش خود قرار داد( صداي شاترهاي دوربين را فراموش نكنيد) آن خبرنگار سوال خود را به فارسي مطرح كرد كه باعث انبساط خاطر جميع خبرنگاران شد. احمدي نژاد هم گفت : فارسي صحبت كردن خبرنگار يك حسن است و زبان فارسي يكي از شيرين ترين زبانهاي دنيا. بي اختيار به ياد يك خبرنگار ايراني كه تابع ينگه دنيا شده افتادم . البته همين جوري اتفاقي !

* احمدي نژاد سخنان رسمي خود را با پاسخ دادن به پرسش خبرنگار واحد مركزي خبر كه در ابتداي اين جلسه دو ساعته پرسيده بود ، پايان داد . سوال اين بود : بهترين و تلخ ترين خاطره شما در دوران رياست جمهوري چيست ؟ جواب رييس جمهور تامل خبرنگاران را در پي داشت.

* پس از پايان مصاحبه هجوم سهمگيني براي گرفتن مصاحبه و عكس از احمدي نژاد آنهم از يمين و يسار آغاز مي شود . يكي از نسوان خبرنگار كه از شبكه هاي عربي آمده بود ، پيش از آنكه محافظان به خود بيايند به پيش رييس جمهور رسيد و سوال خود را پرسيد كه اين موضوع موجب افزايش هجمه خبرنگاران گرديد. البته رييس جمهور پس از پاسخ به چند سوال حاشيه اي و گوش دادن به چند صحبت خودماني جلسه را ترك كرد .

* در هنگام خروج از نهاد رياست جمهوري با كريستين امانپور همراه مي شويم و پس از لحظاتي خوش و بش ، كار بالا مي گيرد و نماينده سي ان ان ما را به دروغ پردازي آنهم به خاطر جواني و جوياي نام بودن متهم مي كند. تقصير خودش نيست ، آمريكاييها هم شغل ابدي شان اتهام زدن است. ما هم از كنار بد اخمي هاي او سخت عبور مي كنيم! ...جالب اينكه بعدها از طرف دوستان متهم به تملق گفتن از امانپورهم مي شويم. اينهم يك نسخه خبري از فضاي سياسي ما!

* توجه كنيد: با اتمام نقطه آخر اين خط ،  حاشيه هاي اولين جلسه مطبوعاتي رييس جمهور نيز تمام مي شود.