معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان با اشاره به جزئیات برنامه های اوقات فراغت این دانشگاه، اظهار کرد: طرح سال تحصیلی پیوسته در دانشگاه فرهنگیان اجرا می شود.

حجت الاسلام والمسلمین علیرضا صادق زاده معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان در نشست خبری صبح امروز اظهار کرد: منشوری از مجموعه اصول و سیاست های فرهنگی اجتماعی در دانشگاه فرهنگیان تدوین شده است که این منشور متاثر از اسناد بالادستی مانند سند اسلامی شدن دانشگاهها است.

وی افزود: در این منشور ۲۴ اصل و سیاست مطرح شده است که امسال توجه ویژه در اجرای سیاست فعالیت های اوقات فراغت در تابستان را داریم.

صادق زاده ادامه داد: تعداد ۱۵۰ واحد درسی را برای دانشجو معلمان مصوب کرده ایم که ۳۵ واحد مربوط به تربیت و معارف اسلامی است.

وی با بیان اینکه از تعطیلات تابستان به عنوان یک فرصت برای تحقق اهداف دانشگاه استفاده خواهیم کرد، گفت: سیاست دانشگاه فرهنگیان این است اگر روزها بر اساس ضرورت تعطیل باشد اما تربیت معلم تعطیل نیست.

معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: برنامه های درسی رسمی به دلیل ثباتی که دارند، علایق و سلایق دانشجومعلمان را پاسخگو نیستند بنابراین ما از طرح سال تحصیلی پیوسته استفاده کرده ایم تا برنامه های تربیتی، تکمیل یابد.

صادق زاده افزود: اوایل ترم دوم بهمن ماه سال ۹۳ ستاد سال تحصیلی پیوسته تشکیل شد تا برای فعالیت های اوقات فراغت دانشجومعلمان در تابستان برنامه ریزی کنند.

وی تصریح کرد: شرکت در طرح های اوقات فراغت برای دانشجو معلمان اختیاری و انتخابی است.

صادق زاده با بیان اینکه امسال اولین سالی است که فعالیت های سال تحصیلی پیوسته به صورت اختیاری آغاز می شود، بیان کرد: برنامه های سال تحصیلی پیوسته تنوع  زیادی دارد.

وی یکی از برنامه ها را برگزاری اردوهای ایران شناسی و ایران گردی دانست و گفت: کشور به دلیل تنوع قومی و جغرافیایی باید دارای وحدت ملی باشد. بنابراین نظام آموزش و تعلیم و تربیت باید کاری کند افراد با خرده فرهنگ ها آشنا شوند و وحدت ملی، ارتباط عاطفی واجتماعی تقویت پیدا کند.

معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: دانشجومعلمان طی اردوهایی با خرده فرهنگ های کشور آشنا می شوند که در این زمینه با سازمان میراث فرهنگی مشارکت داریم.

صادق زاده ادامه داد: یکی از خصوصیات این اردوها این است که دانشجوها داوطلبانه میزبان می شوند و به دانشجومعلمان آثار تاریخی و مکان های گردشگری را معرفی می کنند.

به گفته وی، استانهای اردبیل، لرستان، فارس، کردستان، همدان، گلستان، قزوین برای گردشگری و ایران شناسی دانشجومعلمان در نظر گرفته شده اند.

صادق زاده با اشاره به برنامه های دیگر سال تحصیلی پیوسته بیان کرد: اردوهای جهادی یکی دیگر از برنامه ها است که در تابستان اجرا می شود و دانشجومعلمان به صورت داوطلبانه با حضور در مناطق محروم و دوردست فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و آموزشی انجام می دهند.

وی طرح پویش را از طرح های دیگر دانست و گفت: دانشجومعلمانی که علاقه مند به کارهای علمی و پژوهشی هستند در کانون ها و انجمن های پژوهشگران معلم آموزش هایی در حوزه علمی و پژوهش می بینند.

معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: همچنین طی طرح رویش، دانشجومعلمان فعالیت های ادبی، علمی، مهارتی را فرا می گیرند که در این زمینه کانون سلامت، کانون علمی، کانون ادبی، کانون هلال احمر، کانون نشریات فعال می شوند.

صادق زاده با اشاره به المپیاد ورزشی دانشجومعلمان اظهار کرد: این المپیاد را در رشته های مختلف در تابستان خواهیم داشت.

وی از برگزاری جشنواره علمی فرهنگی دانشجومعلمان در تابستان خبر داد و گفت: ۱۷ هزار نفر در کل کشور در این جشنواره شرکت کرده اند که هزار نفر برگزیده شده اند.

صادق زاده از برگزاری اردوی حیات طیبه و معرفت افزایی خبر داد و گفت: کلاس هایی برای دانشجومعلمان برگزیده در مشهد مقدس امسال در سه سطح انجام می گیرد که ۶۰۰ نفر تحت پوشش این اردو قرار می گیرند. همچنین ۲۰۰ نفر به طور خاص دوره های دین پژوهشی را می گذرانند.

معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان یادآور شد: طبق آمار وزارت علوم تحقیقات و فناوری حدود ۵.۷ درصد دانشجویان تنها در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی شرکت می کنند.

وی ادامه داد: کانون های ایران گردی و ایران شناسی در راستای برگزاری اردوها در پردیس های دانشگاه راه اندازی می شوند و برای اردوها هزینه ناچیزی از دانشجومعلمان دریافت خواهیم کرد و هر دانشجومعلمی که فعالیت بیشتری داشته باشد، از تخفیف ویژه ای برخوردار است.