به گزارش خبرنگار مهر، عزیز حسنی ظهر چهارشنبه در جلسه هماهنگی برنامه های بزرگداشت هفتم تیر سال ۶۶ سالروز بمباران شیمیایی سردشت با خبرنگاران اظهارداشت: در این خصوص افراد مدعی جانبازی شیمیایی در خواست تشکیل پرونده و کمیسیون پزشکی دارند.
وی به آمار شهیدان و جانبازان شهرستان سردشت اشاره کرد و گفت: شهرستان سردشت ۸۵۰ شهید دارد که از این مجموع ۱۱۸ شهید شیمیایی و از مجموع ۲۲۵۰ جانباز ۱۴۵۰ جانباز شیمیایی هستند.
فرماندار سردشت در خصوص خدمات درمانی ارائه شده به جانبازان شیمیایی در این شهرستا اظهارداشت: کلینیک جانبازان مجهز به داروخانه شبانه روزی و آزمایشگاه است و کلیه خدمات را بصورت رایگان به جامعه ایثارگری ارائه می دهد.
حسنی همچنین از حضور مقامات کشوری و مهمانانی از اقلیم کردستان عراق در مراسمات گرامیداشت هفت تیر سردشت خبر داد و عنوان کرد: در راستای پربار کردن برنامه ها و انعکاس بیشتر مظلومیت سردشت از مقامات کشوری و استانی ومهمانانی از اقلیم کردستان عراق بویژه وزیر امور شهیدان و انفال، رئیس اداره مستقل راپرین، فرمانداران رانیه و قلعه دیزه و شهردار قلعه دیزه جهت شرکت در مراسمات دعوت شده است.
فرماندار سردشت ادامه داد: همایش ملی گرامیداشت سالروز بمباران شیمیایی سردشت میهمانان ویژه کشوری از جمله حسن قشقاوی معاون کنسولی وزارت امور خارجه کشورمان وحجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد، نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی به همراه جمعی از مسئولان ملی، استانی و محلی نیز دارد.
وی اظهار داشت: تجمع در میدان سرچشمه (محل اصابت بمب)، تشییع جنازه نمادین شهدا و حرکت به سمت مزار شهدا، غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا، ویژه برنامه گرامیداشت هفت تیر با حضور هنرمندان ملی همراه با افطار برای مدعوین، برگزاری مسابقات ورزشی، برپایی نمایشگاه طراحی و گرافیک در محل سرچشمه و نمایشگاه نقاشی در سطح شهر از جمله برنامه های ستاد گرامیداشت هفت تیر خواهد بود.
در ۷ تیر سال ۱۳۶۶ هواپیماهای بمب افکن ارتش عراق با بمبهای شیمیایی به چهار نقطه پر ازدحام شهر سردشت حمله کردند.
رژیم بعثی عراق در این حمله قبیحانه مردم بی دفاع سردشت را با گازهای کشنده شیمیایی مورد هدف قرار داد که در نتیجه آن تعدادی زیادی از شهوندان سردشت شهید و مجروع شدند.