به گزارش خبرگزاری مهر، داریوش جهان پیما در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، به وضعیت بیماری تب کریمه کنگو در بین دام های کشور اشاره کرد و گفت: به علت واقع شدن ایران در منطقه بروز تب کریمه کنگو این بیماری از گذشته در کشور وجود داشته است.
وی با اعلام اینکه واکسن مقابله با این بیماری وجود ندارد، افزود: دام ها هیچ علامت مشخصه ای در این زمینه ندارند و تنها راه پیشگیری از این بیماری، آموزش دامداران است .
جهان پیما افزود: ۶ ماه یکبار محل نگهداری دام ها در کشور سم پاشی می شود و دام های ذبح شده در کشتارگاه های صنعتی به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه ها نگهداری می شوند .
وی گفت: نگهداری ۲۴ ساعته گوشت در سردخانه و ۴۸ ساعته جگر، دل و قلوه در دمای صفر درجه از بروز این بیماری جلوگیری می کند.
جهان پیما افزود : دام های کشتار شده ای که مهر دامپزشکی دارند بدون این بیماری هستند.
نماینده سازمان دامپزشکی ادامه داد: در مورد بیماری «مِرس» نیز نگرانی در کشور وجود ندارد و دوگله دامی که به صورت قاچاق وارد کشور شده بود کشف و ضبط شد.
عباس نخعی مدیر کل مبارزه با کالاهای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز گفت: واردات محدود دام زنده در بازارچه های مرزی استان سیستان و بلوچستان زیر نظر سازمان دامپزشکی و مقررات قرنطینه ای انجام می شود که این دام ها در همان مکان کشتار می شوند.
وی گفت: واردات گوشت به بقیه استان های کشور به صورت کشتار شده و فریز است.
نخعی افزود : واردات دام زنده به کشور نداریم و هماهنگی و کنترل خوبی در این زمینه میان دستگاه های مختلف وجود دارد.
مدیر کل مبارزه با کالاهای هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: تلفات تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان کمتر از سال گذشته بوده است.