ایلام - معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: نهادینه کردن پژوهش و حرکت به سوی تفکر دانش بنیان نیاز ضروری کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری صبح شنبه در سفر به استان ایلام و  بازدید از دانشگاه ایلام طی یک نشست علمی و پژوهشی در این دانشگاه اظهار داشت: یکی از مهمترین نیازهای کنونی کشور ما نهادینه کردن پژوهشگری و حرکت به سوی تفکر دانش بنیان است.

وی بیان داشت: در حال حاضر در بخش آموزش عالی صرف تربیت دانشجویانی شده که چشم انتظار استخدام دولتی هستند و در عمل دنبال «مدرک دست مردم دادن» رفته ایم که این رویه باید به طور کامل تغییر کند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان عنوان کرد: برای تغییر این رویه اصلاح ساختار دانشگاه ها و مراکز علمی کشور مهمترین راهکار برای تولید علم و دستیابی به فن آوری های نوین است.

معاون رئیس جمهوری ادامه داد: دانشگاه های ما قرار است دانشجویانی را تربیت کنند که باعث تحول اقتصادی، اشتغال و کارآفرینی در کشور شوند و آفت مدرک گرایی مانعی جدی برای دستیابی به ایده پردازی و خلاقیت در دانشگاه ها است.

وی افزود: اقتصاد دانش‌بنیان بر اساس ارزش‌گذاری تفکر و نیروی انسانی شکل می‌گیرد چراکه در این اقتصاد، نگاه مناسب و خلاقانه به هریک از مشکلات کشور، می تواند زمینه‌ساز اشتغال باشد.

ستاری با اشاره به اینکه به کمک اقتصاد دانش بنیان می توان بازارهای داخلی و خارجی را اشباع کرد، گفت: اتکا به اقتصاد نفتی باعث ایجاد تفکرات و مفاهیم غلط در حوزه پژوهشی و آموزش عالی شده است.

این مسئول با تاکید بر اینکه نیروی انسانی محور اصلی اقتصاد دانش بنیان است، گفت: پایه‌ های فکری ما در اقتصاد دانش‌بنیان است و نطفه اولیه ایجاد شرکت‌ ها باید در دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی زده شود.

برچسب‌ها