به گزارش خبرنگار مهر، هیربد معصومی در نشست خبری که ظهر شنبه در محل معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در کرج برگزار شد، به تشریح فعالیت های این معاونت در مباحثی چون ترافیک برون و درون شهری، آخرین وضعیت پروژه مترو کرج و عملکرد استانداری پرداخت.
وی در ابتدای سخنانش با بیان اینکه رسانه ها می توانند بهترین دستگاه نظارتی باشند، اظهار کرد: رسانه ها دو شادوش دستگاه های نظارتی می توانند بر عملکرد دستگاه نظارت کرده و مسئولان نیز وظیفه دارند پاسخگوی وعده های خود باشند. باید تلاش کنیم با حداقل ها، حداکثر بازدهی را داشته باشیم.
معصومی خوب کار کردن را توصیه استاندار به مدیران زیرمجموعه خواند و افزود: کار کردن به جای حرف زدن، برنامه ریزی درست و تحقق وعده ها مورد تاکید استاندار است که باید در این محورها حرکت کنیم.
توسعه حمل و نقل ریلی راهکار برو رفت از ترافیک
وی در ادامه این نشست با اشاره به وضعیت ترافیک برون شهری استان و با بیان اینکه البرز ۱۸ درصد بار ترافیک کشور را به دوش می کشد، گفت: آزاد راه تهران – کرج به عنوان یکی از پرترددترین محورهای ارتباطی کشور روزانه شاهد ۲۰۰ هزار تردد خودرو و حجم سنگین ترافیک به ویژه در آخر هفته است که طول آن حدود ۲۰ کیلومتر می رسد و ۶۰ درصد این ترفیک جذب استان می شود.
معصومی اظهار کرد: با توجه به اینکه خطوط ریلی یکی از امن ترین و ارزان ترین خطوط مسافری در تمام دنیا به شمار می رود، سیاست وزارت راه و شهرسازی نیز توسعه حمل و نقل ریلی در حوزه بار و مسافر و ایجاد یک شبکه ریلی ایمن است. در همین راستا سال گذشته نخستین قطار مسافربری کار انتقال مسافران را از ایستگاه هشتگرد به تهران و کرج آغاز کرد و با چهار بانده شدن محور تهران – کرج و دو بانده شدن کرج – هشتگرد بخشی از ترافیک این محورها کاهش خواهد یافت.
وی ادامه داد: با توسعه حمل و نقل ریلی، در حالت خوشبینانه باز هم حدود ۹۰ هزار خودرو از این محورها عبور خواهد کرد در حالی که این محور پاسخگوی این حجم خودرو نیست و تعریض اتوبان نیز درمانی موقتی است بنابراین پروژ ادامه اتوبان همت می تواند بخشی از ترافیک محور تهران- کرج را رفع کند.
شهرداری ۱۰۰ میلیارد تومان به احداث کمربند شمالی کرج اختصاص داد
وی با اشاره به اینکه اجرای این پروژه در حالت اولیه ای که برای آن تعریف شده بود باعث ورود حجم زیاد خودرو به میدان امام حسین (ع) کرج می شد، گفت: برای حل این مشکل طی جلسه ای با معاون وزیر راه و شهرسازی قرار بر تغییر مسیر و احداث پل قبل از تونل و تحویل غرب رودخانه کرج به شهرداری شد.
وی در این ارتباط از تخصیص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از سوی شهرداری کرج برای احداث کمربند شمالی شهر شد.
توجیه اقتصادی دو طبقه شدن اتوبان تهران – کرج بررسی شد
معصومی درباره دو طبقه شدن اتوبان تهران- کرج که راهکار دیگری مدیریت ترافیک برون شهری استان است، توضیح داد: در این طرح پیش بینی شده که از حدود ۵ کیلومتر پیش از ورود به کرج، اتوبان به طول ۲۰ کیلومتر دو طبقه شود. هم اکنون با پیگیری وزات راه و شهرسازی، یک شرکت چینی برای اجرای این پروژه اعلام آمادگی کرده است. این طرح به دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد که ۵۰۰ میلیارد تومان از محل بند ق ( صرفه جویی در مصرف انرژی) قابل تامین است و با عوارض چهار هزار تومان، پیش بینی شده که اجرای طرح توجیه اقتصادی لازم را دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار البرز احداث کنار گذر جنوبی کرج را از برنامه های در دستور کار نام برد و گفت: ما پیشنهاد استفاده از حریم تاسیسات راه آهن را به وزارت راه و شهرسازی دادیم که با آن مخالفت شد و اکنون اداره کل راه و شهرسازی استان در حال مطالعه برای احداث خط پروژه است.
وی افتتاح جاده چرمشهر به آبیک که هفته گذشت با حضور معاون اول ریاست جمهوری انجام شد را در کاهش بار ترافیک البرز موثر خواند و گفت: احداث این محور ۲۵۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد و قرار شد ظرف دو سال به بهره برداری برسد.
نصب دوربین های کنترل ترافیک در کرج
وی در ادامه سخنانش با بیان اینکه البرز دارای ۱۵ شهرداری است، به راهکارهای اتخاذ شده برای حل ترافیک درون شهری اشاره کرد و گفت: کلانشهر کرج حدود ۷۰ درصد جمعیت استان را در خود جای داده است و حل ترافیک این شهر نیازمند توجه ویژه است. با توجه به اینکه امروزه اداره شهرها به شیوه سنتی میسر نیست و باید هو شمند اداره شوند، گذشته با مصوبه شورای ترافیک قرار شد در مرحله نخست ۴۰ دوربین برای کنترل ترافیک در نقاط مختلف شهر کرج نصب شود.
وی افزود: شهرداری کرج اعتبار لازم برای خرید دوربین ها را اختصاص داده و در حال تجهیز اتاق مانیتورینگ است و امیدواریم ظرف شش ماه آینده نخستین دوربین ها در شهر نصب شوند.
وی یادآور شد: با توجه به اینکه این دوربین ها صرفا جنبه ترافیکی ندارد و در مباحث امنیتی نیز از آنها استفاده می شود، هماهنگی های لازم با شورای تامین استان انجام شده است.
به گفته معصومی ایجاد محدوده ممنوعیت ترافیک نیز پس از نصب دوربین ها در شهر اعمال خواهد شد.
توسعه ناوگان اتوبوسرانی و بی آر تی
وی توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی و استفاده از خطوط بی آر تی را برای کاهش ترافیک درون شهری ضروری خواند و گفت: هم اکنون شاید حدود ۱۰ درصد از ناوگان اتوبوسرانی کرج استفاده می شود در حالیکه باید تا دست کم ۲۵ درصد افزایش یابد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار البرز در بخشی دیگر از این نشست خبری درباره آخرین وضعیت پروژه متر کرج به توضیحاتی پرداخت و گفت: کرج از معدود کلانشهرهایی است که ایجاد خطوط مترو در این کلانشهر با شش خط مصوب شد و در ابتدا نیز کار خوب شروع اما در ادامه با توقف و رکود مواجه شد.
وی با اشاره به تذکر نماینده ولی فقیه در استان نسبت به وضعیت مترو کرج گفت: قرار بود سال ۹۲ بخشی از فاز یک خط دو به بهره برداری برسد ولی تاکنون اتفاقی نیفتاده است.
وی ادامه داد: تاکنون دولت ۴۰۶ میلیارد تومان و شهرداری ۲۰۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص داده به تعبیری دولت دو برابر شهرداری اعتبار تخصیص داده است. سال ۸۹ باید بخشی از فاز یک خط ۲ قطار شهری افتتاح می شد که نشد. البته از قبل دو رام قطار خریداری شده بود.
وی با اشاره به تاکید استاندار مبنی بر پیگیری وضعیت قطار شهری گفت: با توجه به تاخیر در بهره برداری از این خطوط طی جلسه ای با مدیر عامل قطار شهری علت این امر بررسی و اعلام شد که تنها ۳۰ درصد از سهم قراردادها به قطار شهری تعلق می گیرد و مشکلات مالی مانع ادامه کار شده است. ما درخواست تعدیل قیمت را به شورای عالی فنی کشور دادیم که خوشبختانه با این درخواست موافقت شد.
دولت دو برابر شهرداری اعتبار برای مترو کرج اختصاص داده
معصومی با اشاره به سفر نوبخت به کرج افزود: امسال دولت ۹۶ میلیارد تومان به قطار شهری اختصاص داده که صددرصد آن در سال جاری پرداخت می شود و مقرر شد اعتبار دولت به صورت نقدی و مابقی اعتبار به صورت تهاتر و غیرنقدی به پیمانکار پرداخت شود که امیدواریم با این شرایط دست کم شش کیلومتر از فاز یک خط ۲ به بهر برداری برسد.
به گفته معصومی هر ماه ۵۰ میلیارد تومان در مترو هزینه می شود.
وی درباره وضعیت خط ۴ نیز با بیان اینکه احداث این خط دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد، گفت: هفته گذشته یک شرکت چینی وابسته به بنیاد کوثر(بنیاد شهید) برای احداث این خط اعلام آمادگی کرد. درمورد سایر خطوط نیز پیگیر هستیم تا همزمان با خط دو، خطوط دیگر راه اندازی شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار البرز در بخشی از سخنانش در واکنش به اظهاراتی درباره عملکرد استانداری با بیان اینکه ما بنای خدمت داریم و در سایه آرامش کارها را دنبال می کنیم، تصریح کرد: ما در طوفان و شلوغی نمی توانیم کار کنیم و باید بدانیم کار کردن با هیاهو و در طوفان بدترین که شکل کار کردن است. در این مدت نیز امور را پیگیری کرده ایم و در آرامش کارها را پیش برده ایم و این طور نیست که دست روی دست گذاشته باشیم.
وی با اشاره به سخنان رهبری مبنی بر ضرورت همدلی و همزبانی دولت و ملت اظهار کرد: در سالی که به نام دولت و ملت، همدلی و همزبانی نامگذاری شده است نباید شاهد دو دستگی باشیم و مشی ما در استانداری نیز فرموده رهبری است.