رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران، به همراه جمعی از اعضای این کمیته از انجمن خیریه اوتیسم ایران بازدید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه دانشور در نشستی با مسئولین انجمن اوتیسم از معضلات خانواده‌های کودکان اوتیسم و مشکلات انجمن در حمایت از این خانواده‌ها جویا شد.

وی ضمن دلجویی از خانواده‌های این کودکان اظهار داشت: جا انداختن فرهنگ مواجهه با بیماری اوتیسم که هنوز حساسیت مردم و مسئولان را برنیانگیخته، کاریبسیار سخت و طاقت‌فرساست.

دانشور اظهار داشت: وظیفه ما و انجمن خیریه اوتیسم ایران این است که با وجود همه ناملایمات خسته و ناامید نشویم و در جهت اطلاع‌رسانی و برانگیختن حساسیت جامعه نسبت به این بیماری تلاش کنیم. زمانی که مردم و مسئولان این بیماری را بهتر بشناسند، شرایط برای حمایت از مبتلایان و خانواده‌هایشان مهیاتر خواهد شد.

سعیده صالح غفاری مدیرعامل انجمن اوتیسم، یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ایران در زمینه اوتیسم را تعریف نشدن یک فرایند تشخیصی درست دانست که از ابتدای تولد هر کودک، پایش رشد تکاملی‌ را انجام داده و در صورت بروز اولین نشانه‌های اوتیسم، مادر را به روان‌پزشک کودک و نوجوان ارجاع دهد.

وی افزود: در این صورت بسیاری از موارد اوتیسم به موقع تشخیص و وارد پروسه درمان می‌شوند چرا تشخیص هرچه در سنین پایین‌تر صورت گیرد، درمان موفقیت‌آمیزتر خواهد بود.

کمبود فضاهای آموزشی مخصوص کودکان اوتیست و کمبود فضاهای ورزشی و تفریحی از دیگر مشکلاتی است که توسط مدیرعامل انجمن اوتیسم ایران عنوان شد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: فقط دو مدرسه مخصوص کودکان اوتیسم وجود دارد که این مدارس نیز پسرانه است و برای دختران اوتیسم هیچ امکان آموزشی در نظر گرفته نشده، علت این است که نسبت پسران مبتلا سه برابر دختران است. علاوه بر این ورزش هایی مثل شنا، سوارکاری و دو میدانی، همچنین آموزش هنرهایی مثل موسیقی برای کودکان اوتیسم درمان است ولی این کودکان نمی‌توانند در فضاهای عادی و کنار کودکان دیگر از این امکانات استفاده کنند ضمن اینکه به عنوان بخشی از پروسه درمانی بلندمدت باید حتما در هزینه‌های این خدمات به خانواده‌ها تخفیف داده شود.

به گفته صالح غفاری، هزینه درمان‌های متعدد کودکان اوتیسم از جمله آموزش‌های خاص، گفتار درمانی و فیزیوتراپی حدود ۳ میلیون تومان در ماه برآورد شده که تامین این مبلغ برای اکثر خانواده‌ها که بعضی‌هایشان دو یا چند کودک اوتیسم دارند غیرممکن است.

وی نتیجه این موضوع را ادامه ندادن روند درمان و منزوی شدن کودکان و خانواده‌هایشان عنوان کرد و گفت: طبق آمار رسمی، امروز ما حدود ۷۰ هزار کودک اوتیسم در کشور داریم ولی آمار غیررسمی وجود حدود ۲۵۰ هزار کودک اوتیسم را تخمین زده است. بیماری بسیاری از این کودکان هنوز تشخیص داده نشده و برخی دیگر نیز همراه خانواده‌هایشان منزوی شده‌اند. مادران کودکان اوتیسم همه از بیماری اعصاب رنج می‌برند و نیاز مبرم به مشاوره و درمان دارند. آنها در جامعه جایی ندارند و حتی قادر به رفت و آمد با اعضای فامیل خود نیستند.

در این جلسه مقرر شد تخصیص امکانات ورزشی و تفریحی مخصوص کودکان اوتیسم و استفاده از فضاهای شهری برای اطلاع‌رسانی و شناساندن هرچه بیشتر این بیماری به جامعه، از طریق کمیته اجتماعی شورای شهر تهران پی‌گیری شود.

بیماری اوتیسم یک اختلال جدی رشد است که با رفتارهای ارتباطی، کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود. نرخ ابتلا به این بیماری در گذشته یک در ۳ هزار تولد بود ولی در سال‌های اخیر به یک در ۶۵ تولد رسیده‌است. علل بروز این بیماری هنوز برای دانشمندان ناشناخته است.