به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه عكاظ عربستان، در اين نشست همچنين راههاي اجراي برنامه ده ساله مورد بحث و بررسي قرار مي گيرد، قرار است كه اين نشست در سطح وزيران امور خارجه تروئيكاي اسلامي( سه كشور) برگزار شود.
عطا المنان سخنگوي سازمان كنفرانس اسلامي به اين روزنامه گفت : كميته اجرايي كه نشست خود را در سطح سفيران برگزار خواهد كرد، هر ماه يك بار براي تبادل ديدگاهها درباره راهكار اجراي برنامه ده ساله براي مقابله با چالشها(ي پيش روي جهان اسلام) تشكيل جلسه خواهد داد.
المنان افزود: اين نشست كه اولين نشست از اين نوع به شمار مي رود، با حضور سفراي كشورهاي مالزي به عنوان رئيس دوره فعلي سازمان كنفرانس اسلامي، قطر به عنوان رئيس دوره گذشته سازمان كنفرانس اسلامي و سنگال به عنوان رئيس دوره آتي نشست سران كنفرانس اسلامي علاوه بر سفراي يمن به عنوان رئيس شوراي وزاري سازمان، و تركيه و آذربايجان به عنوان دو كشوري كه ميزبان نشست هاي وزارتي آينده خواهند بود، برگزار خواهد شد.
عطا المنان به اين نكته اشاره كرد كه كميته اجرايي همچنين در دستوركار امروز خود پديده مخدوش كردن چهره اسلام و ايجاد انزجار نسبت به آن را بررسي خواهد كرد.
منابع سازمان كنفرانس اسلامي به اين نكته اشاره كردند كه كميته اجرايي همچنين برنامه و طرحي را بر ضد اقدامات توهين آميز روزنامه هاي نروژي و دانماركي كه اخيرا كاريكاتورهاي اهانت آميز درباره مقدسات مسلمانان منتشر كرده بودند، جهت جلوگيري از چنين توهين ها بررسي خواهد كرد تا براي ترسيم چهره صحيح از اسلام و مقدسات اين دين راه كارهايي ارائه دهد.
به گفته اين منابع، سازمان كنفرانس اسلامي كه رهبري اين برنامه ها را برعهده دارد، خواهان برگزاري نشست فوق العاده سفراي كشورهاي سازمان كنفرانس اسلامي در ژنو و پاريس به منظور بررسي اين پديده خطرناك(توهين به ساحت پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم دراروپا) و غيرقابل قبول شده است، و اين با توجه به اين مسئله برگزار مي شود كه دانمارك هنوز به اشتباه فاحش خود اعتراف نكرده است و به خاطر اين توهين آشكار به مقدسات مسلمانان عذرخواهي نكرده است.
از سوي ديگر، پروفسور اكمل الدين اوغلو دبير كل سازمان كنفرانس اسلامي كه در رأس اين نشست حضور دارد، اظهار داشت: اين نشست به منظور منسجم كردن و هماهنگ كردن كار سفيران و وزيران اسلامي در اين قوه اجرايي است.
كار و امور قوه اجرايي را علاوه بر دبير كل سازمان كنفرانس اسلامي و عربستان كشورهاي مالزي، قطر، سنگال، تركيه، يمن و غيره اداره مي كنند.
از ديگر اهداف اين نشست تبادل آراء و نظرات در باره كار اين قوه و اقدامات لازم در اجراي آن است.
اين نشست در زمينه اجراي برنامه هاي ده ساله اجلاس و نحوه مقابله با تهديداتي برگزار مي شود كه امروزه جهان اسلام با آن رو به رو است .
از ديگر برنامه هاي كاري اين نشست مشاوره و گفتگو در امور مشترك اسلام كه همان ابراز حقيقت اسلام، حفظ ارزشهاي اسلامي، نشان دادن چهره واقعي اسلام، ازميان بردن چهره كريهي كه از اسلام ترسيم شده است ، مقدس شمردن اماكن اسلامي و همكاري مؤثر با سازمانهاي منطقه اي و بين المللي و تشويق سازمانها و مؤسسات به منظور اجراي هر چه بهتر اين فعاليتها است.
اين نشست ارتباط با كشورهاي غير عضو سازمان كنفرانس اسلامي به منظور شناخت كشورهاي غيراسلامي از اهداف اسلام و مسلمانان در جهان اسلام را مطرح و آنرا ضروري مي داند.
ذكر اين نكته ضروري به نظر مي رسد كه اجلاس فوق العاده سران سازمان كنفرانس اسلامي طي روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه 16 و 17 آذر در مكه مكرمه به رياست ملك عبدالله برگزار شد .
در پايان اين اجلاس كه با هدف بررسي چالشها و خطرات و مشكلات پيش روي جهان اسلام و بررسي راه هاي مقابله با آن جهت دستيابي به وحدت واقعي امت اسلام به پيشنهاد پادشاه عربستان برگزار شد، بيانيه پاياني موسوم به " بيانيه مكه " و طرحي تحت عنوان " سند ده ساله" منتشر شد.
اين اجلاس با شركت سران ومسئولان بلندپايه 57 كشور اسلامي از جمله رئيس جمهوري اسلامي ايران برگزار شد و كشورهايي از جمله روسيه و تايلند و بوسني كه اقليت مسلمانان در آن كشورها زندگي مي كنند،نيز در اين اجلاس دو روزه شركت كردند.