سخنگوي وزارت امور خارجه برگزاري نشست ويژه‌ شوراي حكام در 13 بهمن را غيرضروري دانست و با سياسي خواندن آن، موضع ‌گيري‌هاي اخير البرادعي را مويد صحت مواضع ايران در اين باره برشمرد.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، حميدرضا آصفي صبح امروز در گفتگوي هفتگي خود با خبرنگاران با اشاره به سفر اخير رئيس جمهور كشورمان به سوريه مناسبات تهران و دمشق را عالي توصيف كرد و گفت: اين سفر در راستاي رايزنيهاي منظم مسئولان دو كشور و به دعوت بشار اسد صورت گرفت كه مواضع اصولي و مشترك ايران در خصوص حمايت ازمردم فلسطين از مباحث مهم در رايزنيهاي دو كشور بود.

وي ضرورت خروج نيروهاي بيگانه از عراق و به دست گرفتن قدرت توسط مردم و پيچيده تر شدن مسائل لبنان با ادامه دخالت هاي خارجي را از جمله ساير مسائل مطرح در مذاكرات فيمابين ايران و سوريه بر شمرد و افزود: بين دو كشور ايران و سوريه توافق شد كه در آينده اي نزديك كميسيون عالي سياسي اقتصادي به رياست معاون اول رئيس جمهور ايران و نخست وزير سوريه تشكيل شود.

آصفي همچنين از سفر وزير خارجه قطر كه معاونت نخست وزيري اين كشور را نيز بر عهده دارد به ايران خبر داد و گفت: سفر وزير خارجه قطر در پي سفر متكي وزير امورخارجه كشورمان به اين كشور و دعوت ايران صورت مي گيرد كه درباره همكاري هاي دوجانبه و ارتقاء سطح تماس هاي دو كشور گفتگو خواهد شد.

خبرنگاري از آصفي پرسيد محمد البرادعي گفته كه گزارش كاملش درباره فعاليت هسته اي ايران را در اجلاس ماه مارس آژانس ارائه مي دهد نه در اجلاس فوق العاده اي كه قرار است برگزار شود ؛ چرا البرادعي گزارش خود را در اجلاس فوق العاده آژانس ارائه نمي دهد. آصفي گفت: اين عمل البرادعي مويد اين مطلب است كه آژانس بايد كار عادي خود را انجام دهد و اين همان نظر ايران است كه اجلاس فوق العاده با اهداف سياسي و غير فني انجام مي شود و نيازي به برپايي آن نيست چرا كه اگر اين اجلاس با زور و تحت فشار انجام شود نتيجه آن نيز غير فني و غير حرفه اي خواهد بود و به همين دليل ما اجلاس اضراري شوراي حكام را غير ضروري و سياسي مي دانيم.

وي افزود: طرح روسيه مي تواند به همراه غني سازي در داخل به عنوان يك طرح مكمل ديده شود اما در هر حال اگر قرار باشد با تهديد تاواني داده شود اين تاوان را غربي ها نيز خواهند پرداخت.

آصفي ارايه طرح هسته اي چين به ايران را تكذيب كرد و گفت: اگر چنين طرحي داده شود آن را نيز بررسي خواهيم كرد.

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي درباره نامگذاري 27 ژانويه به عنوان سالروز يادبود هولوكاست توسط سازمان ملل گفت: اين مصوبه سازمان ملل الزام آور نيست و در همين راستا ما درباره هولوكاست برگزاري يك سمينار علمي در تهران را در دستور كار داريم تا فارغ از مسائل سياسي و با نگرشي علمي اين موضوع را مورد بررسي قرار دهيم.

خبرنگار واحد مركزي خبر به اعمال محدوديت هاي شديد عليه خبرنگاران ايراني در خارج از كشور اشاره كرد و از آصفي پرسيد آيا قرار نيست درباره فعاليت هاي رسانه هاي خارجي در داخل كشور محدوديتي ايجاد شود. آصفي گفت: در اين زمينه دو ديدگاه وجود دارد عده اي معتقد به مقابله به مثل هستند و عده اي نيز معتقدند نبايد كار زشت آنان را در قالب اقدامي متقابل انجام دهيم. اما در هر حال ما از اين كه ديده شود در كشور ما چه مي گذرد ابايي نداريم و در سطوح مختلف مشغول بحث بر روي موضوع هستيم.

وي درباره مذاكرات البرادعي و لاريجاني گفت: اين گونه گفتگوها همواره وجود داشته و در سطوح مختلف ادامه خواهد داشت چون ما مشوق گفتگو بوده و هستيم و اعتقاد داريم كه تفاهم و توافق آينده دو طرف بر اساس گفتگو خواهد بود اما اروپا به خاطر فقدان منطق به پاي مذاكرات نيامد.

آصفي در پاسخ به سوالي ديگر درباره احتمال سفر لاريجاني به روسيه افزود: صحبتهايي در اين زمينه صورت گرفته اما معتقديم نبايد گرفتار برخي مسائل خبري بيرون مرز شد چون طرح روسيه قابل بررسي است اما بايد كامل شود  و ما اين طرح را به عنوان يك طرح مكمل مي بينيم و ابعاد ديگر آن را بايد مورد بررسي قرار دهيم.

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اظهارات يكي از خبرنگاران به نقل از يك روزنامه غربي، تحويل سه محموله دستگاه P2 به ايران را نادرست دانست و تاكيد كرد: آژانس كاملا از جزئيات برنامه هاي هسته اي ايران آگاه است.

خبرنگار "مهر" پرسيد در بيانيه وزارت خارجه تاكيد شده بود كه هر گونه اعمال فشار و تهديد منجر به قطع همكاريهاي داوطلبانه ايران با آژانس مي شود. مصاديق فشار و تهديد چيست. آصفي پاسخ داد: يكي از مصاديق اين فشار و تهديد مي تواند خارج شدن پرونده ايران از آژانس باشد كه البته درباره شوراي امنيت نگران نيستيم.

وي با بيان اينكه ايران اعتماد خود را نسبت به اروپايي ها از دست داده است افزود: آژانس در گزارش هاي خود هيچ اشاره اي به انحراف ايران به سمت دستيابي به سلاح هسته اي نداشته و ما نيز دائما اعلام كرده ايم كه اين نوع سلاح در دكترين دفاعي و هسته اي ما جايي ندارد اما اروپا و آمريكا مي خواهند جو را ملتهب كنند.

آصفي با بيان اينكه آنان اگر مي خواهند با سلاح هسته اي مقابله كنند اسرائيل از چند قدمي آنهاست تصريح كرد: زبان گفتگو و احترام و پرهيز از فشار و تهديد بهترين راه رسيدن به تفاهم است.

سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوال ديگر خبرنگار "مهر" درباره نامه مجلس اعلاي شيعيان يمن به رئيس جمهور ايران كه در آن خواستار موضع گيري ايران در برابر كشتار شيعيان يمن شده بودند گفت: من اين نامه را نديده ام اما ايران همواره در گفتگو با مسئولان يمني و ساير كشورها بر ضرورت توجه به حقوق اقليت ها تاكيد كرده است و در همين راستا اگر نامه اي از سوي يمني ها داده شده باشد پاسخ مقتضي داده خواهد شد.

وي در پاسخ به سومين سوال خبرنگار "مهر" درباره احتمال ترور نخبگان و دانشمندان هسته اي ايران گفت: اگر يك دانشمند در قيد حيات نباشد علم از بين نمي رود و فكر نمي كنيم آمريكا آنقدر خام باشد كه چنين اشتباهاتي انجام دهد.

آصفي افزود: اين فناوري هسته اي توسط دانشمندان ما به دست آمده، نهادينه شده و با تغيير افراد و يا انديشمندان علم و دانش و تكنولوژي از بين نمي رود چرا كه علم هسته اي به دانشمندان جوان ما منتقل شده است.

خبرنگار كيهان از آصفي پرسيد شما گفته ايد ما همواره سعي مي كنيم كه در موضع تهاجمي باشيم اما مي گويند وزارت خارجه در دولت جديد همپاي رئيس جمهور نيست و همچنين گفته مي شود كه علت تاخير معرفي سفراي ايران در سه كشور اروپايي كارشكني اروپايي هاست. آصفي با تاكيد بر اينكه ايران هيچگاه در جايگاه متهم نيست پاسخ داد برگزاري اجلاس درباره هولوكاست پيگيري بحث حقوق بشر و طرح هاي مختلف در اين زمينه در كشورهاي اروپايي، تدوين نامه وزير خارجه درباره تبيين مواضع ايران براي كشورهاي اروپايي و همچنين پيگيري موضوع فلسطين از اولويتهاي اقدامات وزارت خارجه است كه در اين زمينه ها فعاليت هاي چشمگيري دارد.

وي افزود: در خصوص سفراي ايران در كشورهاي غربي هنوز كارشكني نديديم چون مراحل اداري آن در داخل كشور در حال طي شدن است.

خبرنگاري گفت: بي بي سي خبر داده كه دو تبعه فرانسوي و آلماني كه توسط نيروهاي مرزي ايران دستگير شده بودند به هشت ماه حبس محكوم شده اند آصفي گفت: روي خبر بي بي سي تفسيري ندارم.

سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار يكي از خبرگزاري هاي ورزشي درباره احتمال جلوگيري از حضور ايران در جام جهاني گفت: اين مسئله درست نيست و ما هيچ علايمي در اين زمينه دريافت نكرده ايم و آن را يك خبرسازي مي دانيم اما صحبت هايي در حواشي مطرح شده كه عصر فردا در جلسه اي در فدراسيون فوتبال اين مسئله را نيز بررسي خواهيم كرد.

وي همچنين درباره مشكل فدراسيون فوتبال براي يافتن حريف تمريني براي تيم ملي ايران نيز بررسي اين مسئله را به جلسه عصر فرداي فدراسيون فوتبال موكول كرد.

آصفي در پاسخ به سوالي از سفر مقتدي صدر به ايران خبرداد و گفت: ما با همه گروهها در عراق گفتگو و تماس داريم و وي نيز بعد از سفر حج با توجه به شرايط عراق و لزوم رايزني بين ايران با كليه گروههاي عراقي به ايران سفر كرده است.

سخنگوي وزارت خارجه افزود: ما از اعلام نهايي انتخابات عراق توسط كميسيون انتخابات در اين كشور استقبال مي كنيم و اميدواريم گروههاي عراقي فرصت را براي تشكيل دولتي فراگير متناسب با كرسي هايي كه به دست آورده اند مغتنم بشمارند.

وي اظهارات اخير ژاك شيراك را اظهاراتي نامناسب براي صلح بين المللي خواند و گفت: اين گونه اظهارات را گفتمان سازنده اي در جهان نمي دانيم.

آصفي همچنين از شركت ايران در كنفرانس بازسازي افغانستان كه 31 ژانويه برگزار مي شود خبر داد و گفت: هنوز سطح اين اجلاس مشخص نشده اما ابايي نداريم كه در خصوص موضوعات هسته اي نيز گفتگوهايي در حاشيه اين اجلاس با ساير كشورها داشته باشيم.

سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوالي درباره ادعاي گروهك منافقين در مورد مسائل هسته اي ايران گفت: اين گروهك هر از چندگاهي براي خوش خدمتي مطالبي بي اساس را مطرح مي كنند كه بي ارزشي آن مشخص است و آنان با ادعاهاي مسخره خود بي هويتي خود را نشان مي دهند.

وي در ادامه سخنان خود بحث انتقال ارز كشورمان را خبري نادرست عنوان كرد.

سخنگوي وزارت امور خارجه درباره اظهارات سولانا مبني بر وجود طرحي روسي براي ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت گفت: ما نمي توانيم چنين چيزي را تاييد كنيم چون روسها اعتقاد دارند موضوع هسته اي كشورمان بايد در چارچوب آژانس حل و فصل شود.

آصفي اظهارات وزير جنگ رژيم صهيونيستي مبني بر حمله به ايران را در راستاي جنگ رواني و اعمال فشار ارزيابي كرد و گفت: رژيم صهيونيستي به خوبي مي داند كه تبعات حمله به ايران بسيار مهلك خواهد بود و غربي ها نيز در راستاي اين بچه بازي صهيونيست ها به آنان تذكر داده اند كه در مقابل ايران مواضع تند نگيرند.

وي برگسترش روابط ايران با كشورهاي حاشيه خليج فارس را تاكيد كرد و گفت: ما و كشورهاي حاشيه خليج فارس منافع و نگرانيهاي مشتركي داريم و با توجه به اينكه ايران همواره منادي صلح بوده و از بدو پيروزي انقلاب بر گسترش روابط با اين كشورها تاكيد داشته جاي هيچ نگراني باقي نمي ماند.

آصفي در پايان درباره خبر منتشر شده در يكي از روزنامه هاي غربي مبني بر دست داشتن موصاد در سقوط هواپيماي فالكن تاكيد كرد: غربي ها رژيم صهيونيستي و جناياتي كه آنان در جهان مرتكب مي شوند به خوبي مي شناسند اما ما چيزي هنوز در اين زمينه دريافت نكرديم.