كارشناسان روسي در ميز گردي هسته اي با اشاره به توان بالاي پاسخ گويي ايران به هرگونه تجاوز خارجي، گزينه نظامي براي برخورد با موضوع هسته اي جمهوري اسلامي را بعيد دانستند.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري روسيه،"الكساندر كاناوالف" يكي از اين كارشناسان شركت كننده با بعيد دانستن گزينه نظامي، راه حل در پيش رو را سياسي مي داند .

كاناوالف همچنين با اشاره به چالشهاي آمريكا در عراق تصريح كرده است: منطقي است اگر نظارت بازرسان آژانس بين المللي اتمي بر برنامه هاي هسته اي ايران وجود داشته باشد، تحت اين شرايط مي توان با غني سازي اورانيوم در ايران موافقت نمود.

"رجب صفروف" رئيس مؤسسه ايران معاصر در روسيه نيز يكي ديگر از كارشناسان شركت كننده در اين ميزگرد است كه گفته است: ايران موضع خود را طي دو سال گذشته اعلام كرده است كه بر آن اساس، نظارت بر برنامه هاي هسته اي اين كشور بايستي به عهده آژانس باشد.

صفروف اختلاف مربوط به سانتريفيوژها را مربوط به عدم  سؤال  آژانس در اين باره مي داند تا مخفي كاري ايران، و مي گويد: به محض اين كه آژانس  مجدداً درخواست هايي نمود، ايران اطلاعات  كليه تحقيقات هسته اي را در اختيار بازرسان قرار داد.

شركت كننده ديگر "ايوان سافرانچوك" با مخالفت خود با استدلال صفروف بر اين باور است كه  از اينكه  ايران اطلاعات كامل درباره فعاليت هاي هسته اي خود را در اختيار بازرسان آژانس قرار نداده، مقصر است.

اين كارشناس نيزاذعان مي كند كه موضوع كمي با ايران بي ارتباط است و اين جامعه جهاني است كه مكانيزم موثر براي بر طرف نمودن ترديدهاي موجود در رابطه با برنامه هسته اي ايران ندارد.

وي مي گويد: بازرسان آژانس قادر نيستند جواب دقيق در اين زمينه ارائه دهند، در نتيجه سياستمداران نيز قادر به يك تصميم گيري مشخص سياسي در اين زمينه نيستند.

به اعتقاد وي ، كشورهاي غربي  با استفاده از اطلاعات غلط  ازايران تقاضا مي كنند تا ازغني سازي اورانيوم در خاك خود به كلي صرفه نظر نمايد كه مسئله را  به بن بست مي رساند.

همچنين به اعتقاد كاناوالف و صفروف جامعه جهاني و آژانس  موضع خود را در مذاكرات در خصوص برنامه هاي هسته اي ايران  تغيير خواهند داد،زيرا به اعتقاد آنها موضع جامعه جهاني از منطق كمتري برخوردار است.

صفروف همچنين مي گويد كه آنها موضع خود را در مذاكرات تغيير خواهند داد چون به اعتقاد وي در حال حاضر آژانس مذكور و كشورهاي اروپايي هيچ گونه امكان براي ادامه مذاكرات با ايران ندارند.

به اعتقاد اين كارشناس روسي، كشورهاي مذكور با توجه به عوامل متعدد و در درجه اول سياست آمريكا قادر نيستند مذاكرات سازنده با ايران برگزار كنند، از طرف ديگر كشورهاي اروپايي نمي توانند منافع اقتصادي خود در ايران را ناديده بگيرند.