متخصص تغذيه با اشاره به تاثير رژيم غذايي در بلوغ زود رس كودكان ، گفت: ادامه روند چاقي در بچه ها باعث بلوغ زود رس آنها مي شود.

دكتر سيد علي كشاورز در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: بلوغ زود رس در كودكان كه از تغذيه متعادلي برخوردار هستند اتفاق نمي افتد اما كودكاني كه دچار پرخوري و بد خوري نظير مصرف تنقلات با ارزش غذايي بسيار كم مانند چيپس، پفك و انواع نوشابه ها هستند به علت ورود كالري زياد به بدن مي تواند موجب چاقي و به دنبال آن بلوغ زود رس در آنها شود.

وي اظهار داشت: بلوغ زود رس در افراد موجب تغيير در ترشحات هورمون هاي رشد در بدن مي شود به گونه اي كه كاهش ميزان اين هورمونها باعث كوتاهي قد در اين افراد خواهد شد.

متخصص تغذيه تصريح كرد: علاوه بر تغذيه و رژيم غذايي ، عوامل ديگري نظير استفاده نامطلوب از وسايل ارتباطي نظير اينترنت و ماهواره مي تواند در بلوغ زود رس موثر باشد.

رئيس جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران نيز در اين باره گفت: بلوغ زود رس به جنسيت و نژاد مربوط است به گونه اي كه در برخي از كشورها نظير اعراب بلوغ در افراد زودتر شروع مي شود. 

دكتر ايرج خسرونيا اظهار داشت: رابطه خويشاوندي و ترشحات فوق كليه نيز ارتباط با بلوغ زود رس دارد. بنابراين در صورت ترشحات زودتر از حد موعد هورمونهاي دستگاه تناسلي در دختران يا پسران ، بايد مسائل ژنتيكي فرد توسط پزشك مورد بررسي قرار گيرد.

وي با بيان اينكه نوع رژيم غذايي و حتي مسائل فرهنگي و سطح تحصيلات در زمان بلوغ افراد موثر است ، تصريح كرد: ترشحات هورمون هاي مربوط به بلوغ زودتر از زمان معمول ممكن است به علت ايجاد غده و يا تومور در غدد فوق كليه و يا دستگاه تناسلي دختر يا پسر باشد.

خسرونيا با بيان اينكه در برخي از موارد بلوغ زود رس مي تواند به وسيله دارو و يا عمل جراحي درمان شود، گفت: در بلوغ زود رس ، رشد عقلي با رشد جنسي فرد هماهنگي ندارد كه در صورت عدم توجه به درمان آن مي تواند براي فرد بيمار و خانواده و اطرافيان مشكل ايجاد كند چرا كه حتي به لحاظ رواني نيز بر فرد اثر نامطلوب مي گذارد.

وي با بيان اينكه زمان بلوغ دختران و پسران در كشورهاي پيشرفته اقتصادي افزايش يافته است ، گفت: در كشور سن بلوغ در دختران 11 تا 15 سال و پسران 15 تا 18 سال است كه مقايسه با سالهاي قبل ديرتر اتفاق مي افتد.