عضو فراكسيون زنان در مجلس شوراي اسلامي گفت: با تصويب نهايي طرح مجلس در خصوص حضور قاضي مشاور زن در محاكم قضايي ، از اين پس بايد قضات زن در پرونده هاي خانوادگي نظر دهند و پس از انشاء راي صورت گيرد.

به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري مهر ، نفيسه فياض بخش در جمع خبرنگاران افزود: با تصويب نهايي طرح اختصاص تعدادي از دادگاههاي موجود به دادگاههاي خانواده ، حضور قاضي مشاور زن در محاكم قضايي خانواده اجباري خواهد شد.

وي با اشاره به راي نمايندگان مجلس در خصوص كليات طرح اصلاح تبصره 3 ماده واحده قانون اختصاص تعدادي از دادگاههاي موجود به دادگاههاي موضوع اصل 21 قانون اساسي (دادگاه خانواده) اظهار داشت: بر اساس قانون فعلي محاكم در حال حاضر از قاضي زن در دادگاههاي خانواده استفاده نمي كنند، چون الزام و ضمانت اجراي براي آنها وجود ندارد.

فياض بخش افزود: در تهران بسياري از محاكم خانواده قاضي مشاور زن ندارند و طي بازديدي كه از محاكم خانواده داشتيم اين موضوع به عينه مشاهده شد.

عضو فراكسيون زنان با اشاره به اينكه در شهرستان ها وضعيت به مراتب بدتر از تهران است و از قاضي مشاور زن استفاده نمي شود ، گفت: در سالهاي اخير قوه قضاييه تعداد زيادي قاضي زن استخدام كرده و وزير دادگستري نيز اعلام كرده 400 قاضي زن داريم ولي به آنها ابلاغيه كاري داده نمي شود ، بنابراين دادگاههاي خانواده از داشتن قاضي زن محروم هستند.

فياض بخش گفت: با تصويب نهايي طرح مجلس از اين پس بايد قضات زن در پرونده هاي خانوادگي نظر دهند و پس از انشاء راي صورت گيرد و چنانچه بين قاضي زن و قاضي مرد اختلاف نظري وجود داشت راي قاضي زن بايد در ذيل حكم نوشته شود تا در دادگاه تجديدنظر لحاظ شود.

وي با اشاره به اينكه در دادگاه تجديد نظر سه قاضي وجود دارد كه نظر نهايي را مي دهند، گفت: از اين سه قاضي يك نفر زن است و قطعا مي تواند نظر وي نيز در تجديد نظر مورد توجه قرار گيرد.