به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر "علي بيت اللهي" صبح امروز در دومين گردهمايي شبكه آزمايشگاهي ستاد فناوري نانو افزود: شبكه آزمايشگاهي، موتور توسعه كشور است. رويكرد اصلي ما نيز مبتني بر استفاده بهينه از تجهيزات آزمايشگاهي است. تاكنون به تجهيزات آزمايشگاهي نگرشي محدود وجود داشته و آن نگرش نيز صرفا در پي خريد تجهيزات بوده است.
مسئول شبكه آزمايشگاهي ستاد فناوري نانو از قطب بندي آزمايشگاه ها خبر داد و افزود: بايد در يك قطب بندي خاص به رده بندي آزمايشگاه ها پرداخته شود كه در اين راستا به جمع آوري اطلاعات و ارزيابي 70 آزمايشگاه پرداخته شده است. در نتيجه آن 34 آزمايشگاه براي راه اندازي شبكه در سال گذشته انتخاب شد. در سال جاري نيز از 20 آزمايشگاه متقاضي عضويت 4 مورد به شبكه وارد شدند.
وي اضافه كرد: تقسيم بندي جغرافيايي آزمايشگاه ها موجب مي شود تمركز فعاليت ها به استان هاي بزرگ محدود نشود و بتوان از كل توان مراكز علمي، تحقيقاتي و صنعتي كشور استفاده كرد.
"بيت اللهي" در خصوص پراكندگي جغرافيايي اعضاي شبكه آزمايشگاهي ستاد فناوري نانو گفت: اكنون اعضاي شبكه از 9 استان و 10شهرستان كشور هستند و 40 درصد آزمايشگاه هاي در خارج از تهران واقع شده است.
مسئول شبكه آزمايشگاهي ستاد فناوري نانو گفت: بيش از 400 فعاليت تحقيقاتي، 180 پايان نامه كارشاسي ارشد و 50 پايان نامه دكتري در زمينه نانو در مراكز تحقيقاتي و دانشگاه هاي كشور آغاز شده است.
وي اضافه كرد: تا سال 2003 تنها 44 مقاله مرتبط با نانو در ISI نمايه شده است كه اين رقم در سال 2005 به 125 عدد رسيده و نشان مي دهد كه خروجي هاي علمي ما در اين زمينه تخصصي با رشد مواجه بوده است.
"بيت اللهي" افزود: ايران در حوزه فناوري نانو حائز رتبه 36 در دنيا و رتبه 2 در كشورهاي اسلامي است.