به منظور اجراي سياست هاي سازمان بنادر و كشتيراني و در جهت كنترل آلودگي هاي نفتي و افزايش سرعت پاسخگويي در زمان بحران، مانور ملي مقابله با آلودگي هاي نفتي در بندر امام خميني(ره) از سوم تا پنجم بهمن ماه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاري مهر، جليل اسلامي مدير كل بنادر و كشتيراني استان خوزستان با بيان اين مطلب و با اشاره به الحاق جمهوري اسلامي ايران به كنوانسيونهاي بين المللي در بعد آلودگي هاي نفتي در دريا گفت: سازمان بنادر و كشتيراني به عنوان تنها متولي اجراي اين كنوانسيونها موظف است اقدامات لازم را در اين راستا انجام دهد، به همين جهت و در ادامه مانورهاي دوره اي كه در بنادر كشور براي آشنايي بيشتر پرسنل دريايي اجرا مي شود اين مانور با مشاركت ساير بنادر و ارگانهاي ذيربط در بندر امام خميني صورت گرفت.

مهندس اسلامي در ادامه با تاكيد بر تقويت سطح همكاري ميان ارگانهاي دريايي براي آمادگي در زمان وقوع سوانح دريايي و افزايش سطح توان ملي براي بسيج امكانات و مقابله در برابر حوادث احتمالي در دريا و سواحل كشور به واسطه انجام اين مانور اظهار داشت: ارزيابي توان مديريت بحران شامل ارزيابي سريع وقوع سانحه و گزارشگري، ساماندهي تيم هاي عملياتي، مستند سازي صحنه هاي عمليات و بررسي امكانات سازماني نظير نيروي انساني و تجهيزات از جمله اهداف برگزاري اين مانور مي باشد.

اسلامي در پاسخ به سوالي در مورد علت انتخاب بندر امام براي انجام مانور گفت: خليج فارس به عنوان مهمترين قطب واردات و صادرات مواد نفتي با تردد سالانه 13 هزار فروند انواع كشتي كه بيش از 8 هزار فروند آن كشتي هاي نفتكش است احتمال ايجاد انواع آلودگي هاي نفتي را دارد. از سويي بندر امام نيز با توجه به فاصله كوتاه با اسكله هاي نفتي و تنوع فعاليت هايش در اين زمينه به عنوان گزينه اي مناسب جهت انجام اين مانور در نظر گرفته شد و اين مانور در اين بندر اجرا گرديد.

 هر ساله سازمان بنادر و كشتيراني با مشاركت ارگانهاي دريايي دو نوبت مانور ملي مقابله با آلودگي هاي نفتي دريايي بنادر مختلف كشور برگزار مي كند.