به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، طبق آمارهاي سازمان بهداشت جهاني سالانه بيش از 6 ميليون نفر در جهان تنها بر اثر ابتلا به سرطان معده يا كبد جان خود را از دست مي دهند.
در حال حاضر سرطان كه جزو بيماري هاي غيرمسري است ، از مهمترين علل مرگ و مير در دنياي معاصر به شمار مي آيد.
سرطان بيماري است كه از يك يا چند سلول آغاز مي شود و ناگهان شروع به تكثير مي كند و به تدريج تبدل به يك توده به هم فشرده يا غده مي شود. توده سلولي همزمان با رشد ، كارآيي خود را نيز از دست مي دهد.
دكتر مجيد رحماني نيا متخصص خون ، در خصوص ارثي بودن سرطان به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر گفت: مي توان گفت سرطان تا حدودي ارثي است. به طور نمونه سرطان روده حدود 5 درصد و بعضي سرطانها به طور مستقيم يا غير مستقيم از 10 تا 90 درصد عامل خانوادگي و ارثي دارند. به عنوان نمونه در هر خانواده اي هر چقدر مقدار سرطان سينه در نسلهاي قبلي بيشتر باشد، همين عامل به طور تصاعدي در نسلهاي بعدي هم بالا مي رود.
وي ادامه داد: متاسفانه اين بيماري در كشورهاي جهان روندي صعودي در پيش گرفته است. از سوي ديگر هنوز درمان قطعي براي آن پيدا نشده است.
رحماني نيا با تشريح نقش تغذيه در درمان سرطان گفت: بعضي از سرطان ها به طورمستقيم با تغذيه ارتباط دارند. مثل سرطان روده و لوزالعمده كه تحقيقات حاكي از آن است كه هرچه درصد چربي در تغذيه روزانه بالاتر باشد و در مقابل مواد سلولزي ، سبزيجات و ميوه جات كمتر باشد ، به طور بارز مقدار سرطان هاي روده زياد مي شود.
وي در پاسخ به اين سئوال كه در ايران كدام منطقه بيش از همه بيماران سرطاني را در خود داشته و اينكه كدام نوع سرطان در كشور رايج تر است ، گفت: آمار دقيقي در اين زمينه وجود ندارد اما آنچه مسلم است اينكه هر منطقه با توجه به مشخصات فيزيكي و جسمي مردم آن منطقه و خصوصيات اقليمي آن مناطق ، نوع رايج سرطان تفاوت مي كند. به عنوان نمونه بر اساس آخرين آمار 1/14 درصد علت فوت در استان آذربايجان غربي بيماري هاي سرطاني است.
به گفته معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان غربي ، شايع ترين بيماري هاي سرطاني در استان مربوط به سرطان معده ، دستگاه خون ساز، پوست ، مري ، ريه ، مثانه ، پستان و غدد لنفاوي است كه 75 درصد كل سرطانهاي استان را تشكيل مي دهد.
همچنين بر اساس تحقيقات غير رسمي ، آمار سرطان در شمال غرب كشور افزايش يافته به گونه اي كه سرطان سينه بيشترين آمار مرگ و مير در اين مناطق را به خود اختصاص داده است. همان طور كه در شمال شرقي ايران ، سرطان هاي مري و معده بيشتر ديده شده است.