از آنجا كه انجمن تئاتر خياباني خانه تئاتر ايران به هر گونه تلاشي جهت پيشرفت و گسترش تئاتر در كشور ارج مي نهد، در راستاي برگزاري بيست و چهارمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر، گروهي را به عنوان داوران بخش خياباني برگزيد تا به ارزيابي توليدات اجرا شده بپردازند.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر "مهر"، در بيانيه هيات داوران بخش خياباني بيست و چهارمين جشنواره بين المللي تئاتر فجر آمده است: هيأت داوران انجمن تئاتر خياباني خانه تئاتر ايران، پس از تماشاي تمامي آثار توليد شده در اين بخش، يادآوري نكات زير را در بهبود روند توليد ضروري مي داند:

1- برنامه ريزي اجرايي:

الف: عدم محدوديت در انتخاب موضوع نمايش ها.

ب: حمايت از كليه گروه هاي تئاتر خياباني براي حضور در مرحله بازبيني.

نگاه كارشناسانه و تخصصي نسبت به كارهاي اجرايي در مرحله بازبيني.

انتخاب مكان و زمان مناسب اجرا در راستاي ايجاد ارتباط مخاطب.

2- نيازهاي پژوهشي و آموزشي:

الف: تشكيل مركز پژوهشي تئاتر خياباني.

ب: برگزاري همايش هاي تخصصي- پژوهشي در تهران و شهرستان ها.

ج: تشكيل كلاسهاي آموزشي در سه ماه اول سال.

د: انتشار آثار پژوهشي، تاريخي و اجرايي با توجه به منابع خارجي و تحقيقات داخلي.

هيات داوري براين اعتقاد است كه تئاتر خياباني، يكي از مقولات بسيار با اهميت هنرهاي نمايشي است، چرا كه با استفاده از اين دانش مي توان در برقراي ارتباط با مخاطب، آشنايي مخاطب با ويژگي هاي هنر تئاتر، اطلاعات در مدت زمان كوتاه، آشنايي با آيين ها و اقوام گوناگون، ارتباط مستقيم با مشكلات اجتماعي، شركت دادن تماشاگران در ابراز نظر و تبديل شدن تماشاگر به بازيگر بهره گرفت و صد البته اين مهم بدون تكيه بر علم و شناخت شيوه هاي مختلف اين سبك ميسر نمي باشد، لذا هيات داوران در تمامي آثار ارايه شده به كمبودهاي زير نيز توجه ويژه دارد:

1- عدم توجه به شيوه هاي مناسب اجرايي درراستاي گزينش موضوع، خصوصا استفاده نادرست از شيوه هاي نمايش هاي كهن ايراني در نمايشهاي خياباني.

2- عدم شناخت مخاطب از سوي گروه نمايشي و نبود ارتباط با تماشاگر در اكثر آثار.

3- عدم توجه به وحدت موضوع و رعايت نكردن ايجاز و اختصار در بيان موضوع.

4- بي توجهي به مقولات زيبايي شناختي در اجرا و عدم استفاده صحيح از موسيقي، حركات چهره، رنگ و ابزار مناسب در جهت فضا سازي يك تئاتر خياباني.

هيات داوران از تلاش و كوشش تمامي نمايشگراني كه با كمترين بضاعت و امكانات آثار خوبي را در اين جشنواره ارايه نمودند تقدير به عمل آورده و خواستار ارتباط مضاعف اين عزيزان با انجمن تئاتر خياباني خانه تئاتر مي باشد.

همچنين با تاكيد بر لزوم آموز ش و پژوهش دراين سبك نمايشي، همكاري نهادهاي آموزش عالي كشور را در خصوص ايجاد بستر مناسب خواستار است و آمادگي خود را در ايجاد اين ارتباط علمي اعلام مي دارد.

و در خاتمه همياري اداره كل هنرهاي نمايشي و ستاد جشنواره را با انجمن تئاتر خياباني خانه تئاتر ايران در اين جشنواره به فال نيك گرفته و ادامه اين ارتباط را مثمر ثمر مي داند.