نايب رئيس كميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اختلافات وزارت بهداشت و جمعيت هلال احمر در خصوص مديريت حوادث جاده اي ، گفت: ايران به لحاظ انتقال مجروحان حادثه ديده به مراكز درماني جزو آخرين كشورهاي دنيا است.

دكتر علي باغبانيان در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: 10 درصد مجروحان در حين انتقال به بيمارستانها جان خود را از دست مي دهند ، در صورتي كه اين ميزان در ديگر كشورها نظير ژاپن كمتر از يك درصد است.

عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس افزود: مشكلات ناوگان اورژانس، مديريت آن و كمبود نيروهاي انساني به گونه اي است كه در صورت عدم همكاري هلال احمر تعداد مرگ و مير و مجروحان بسيار بيشتر از تعداد كنوني بود. 

وي با بيان اينكه فعاليت جمعيت هلال احمر غيرانتفاعي بوده چون براي امدادرساني هاي خود هيچ وجهي از مردم دريافت نكرده است، گفت: با توجه به اينكه سالانه 26 تا 27 هزار مرگ و مير و 340 هزار مجروح به علت وقوع تصادفات جاده اي در كشور اتفاق مي افتد، فعاليت اين جمعيت باعث شده كه با انتقال آنها به بيمارستان از افزايش مرگ و مير جلوگيري شود.

نايب رئيس كميسيون بهداشت مجلس با بيان اينكه اساسنامه هلال احمر را مجلس شوراي اسلامي تصويب كرده كه بر اساس آن اختيارات و امكاناتي هم به اين مجموعه اضافه شده است ، گفت: اما پيش از اين وزير بهداشت رئيس جمعيت هلال احمر را انتخاب مي كرد.

وي گفت: بر اساس اساسنامه هلال احمر مصوب مجلس در سال 82 انتخاب رئيس هلال احمر از سطوح پايين به بالا صورت مي گيرد. به گونه اي كه به ترتيب با تشكيل و انتخاب هيئت مديره، رئيس هيئت مديره، هيئت مديره شهرستانها، هيئت مديره استانها، هيئت و شوراي مركزي، رئيس جمعيت نيز انتخاب مي شود.

باغبانيان با بيان اينكه ايران آخرين عضوي است كه روند جديد انتخاب رئيس جمعيت هلال احمر را در فدراسيون هلال احمر و صليب سرخ جهاني پذيرفته است، گفت: هلال احمر موسسه اي غير دولتي است و اگر دولتي باشد بي طرفي فعاليتهاي آنها زير سئوال مي رود.

وي در مورد فعاليت هلال احمر در زمينه امداد رساني جاده اي كشور گفت: تاكنون عملكرد هلال احمر در مورد حوادث جاده اي كشور در زمينه اورژانس جاده اي و انتقال مجروحان بسيار موفق تر از وزارت بهداشت بوده است.  حتي مكانهايي كه وزارت بهداشت در آنجا پايگاهي نداشته را تحت پوشش قرار داده است.