همایش منطقه ای هیات اجرایی جذب دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با حضور رئیس دانشگاه آزاد، نمایندگان شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت بهداشت و وزارت علوم برگزار شد.

به گزارش خبرگزار مهر، در ابتدای همایش منطقه ای هیات اجرایی جذب دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران، مهرداد نوابخش معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با بیان اینکه در دوران مدیریت جدید، جلسات شورای جذب به صورت دقیق و منظم برگزار شده است، گزارشی در خصوص جذب استان تهران ارائه کرد.

وی همچنین از حضور تعداد ۳۲ هیات کمیته جذب استاد در رشته های گوناگون در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.

معرفی ۲۶ هزار عضو هیات علمی به واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی

حمید میرزاده - رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در سخنانی با اشاره به روند جذب هیات علمی در این دانشگاه، گفت: همانطور که به مسئولان در وزات خانه های علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس قول داده ایم تا پایان سال ۹۶ نسبت استاد به دانشجو را در دانشگاه آزاد اسلامی از یک به ۴۸ به یک به ۳۵ می رسانیم که در همین راستا باید سالانه ۵ هزار عضو هیات علمی جذب کنیم.

وی با بیان اینکه اگر به آمار متقاضیان تحصیلات تکمیلی در کشور دقت کنیم، می‌بینیم در سال گذشته یک میلیون تقاضا برای رشته‌های ارشد وجود داشته است، ادامه داد: از این آمار ۲۷ تا ۲۸ درصد متقاضیان وارد دانشگاه‌ها می‌شوند که سهم دانشگاه آزاداسلامی از این میزان ۱۴ درصد است و از ۳۴۰ هزار متقاضی دکتری در کشور تنها هشت درصد جذب دانشگاه‌های آزاد و دولتی می شوند که سهم دانشگاه آزاد اسلامی چهار درصد است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین از مسئولان هیات عالی جذب اعضای هیات علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی خواست تا فرآیند جذب استاد را در جهت تسریع در امور و جلوگیری از خروج اساتید از کشور تسهیل کنند.

میرزاده با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه هر یک از اساتیدی که در ایران بماند و به علم و دانش خدمت کند همانند یک بسیجی است، افزود: از هیات عالی جذب اعضای هیات علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی می خواهیم که در جذب هیات علمی و رسیدن نسبت استاد به دانشجو به عدد یک به ۳۵ با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری داشته باشند.

در ادامه این نشست حسین غریبی معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه تا کنون ۲۶ هزار نفر عضو هیات علمی به واحدها معرفی شده است، گفت: جذب هیات علمی نه تنها یک الزام قانونی است بلکه کیفیت بخشی دانشگاه وابسته به این مهم است، پورتال جذب دانشگاه‌آزاد اسلامی، ۲ نوبت در سال باز است که این اقبال خوبی برای اشتغال فارغ التحصیلان دکتری در کشور به حساب می آید.

همچنین مجتبی علوی فاضل معاون سنجش و پذیرش دانشگاه، گفت: طبق آمار پورتال دانشگاه تا کنون ۷۰ هزار و ۶۶۵ هیات علمی به صورت تمام وقت، نیمه وقت و حق التدریس با دانشگاه آزاد اسلامی همکاری دارند.

وی افزود: از این تعداد ۳۲ هزار نفر هیات علمی تمام وقت در دانشگاه حضور دارد که ۱۴ هزار نفر استادیار و ۱۱۵۰ نفر دانشیار و حدود ۱۰۰۰ نفر استاد تمام هستند که تا پایان سال تعداد دانشیارها به ۱۵۰۰ نفر خواهد رسید.

روند جذب در دانشگاه آزاد اسلامی تسریع می یابد

در این نشست همچنین محمدعلی کی نژاد عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس هیئت عالی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی گفت: مصوبه جذب در شورای عالی انقلاب فرهنگی نهادینه شده است و با سرعت و دقت در رفع نیازهای کشور در جهت جذب هیات علمی در حال حرکت است، که در همین راستا بنا داریم نظام جذب را تا پایان سال بازنگری کنیم.

وی با تاکید بر کوتاه شدن فرآیند جذب در دانشگاه ها، گفت: فرآیند جذب باید بازنگری و اصلاح شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی به تلاش های میرزاده از گذشته و اکنون در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: اولین نرم افزار برای جذب در دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده است. امیدوارم تلاش این دانشگاه برای دستیابی هرچه سریعتر به نسبت یک به ۳۵ استاد به دانشجو محقق شود و مدت فرآیند جذب در این دانشگاه به چهار و ماه و نیم کاهش یابد.

کی نژاد با تاکید بر تسریع فرآیند جذب در دانشگاه آزاد اسلامی ، گفت: به منظور تسریع این فرآیند باید دانشگاه های موجود در هر استان چه آزاد و چه دولتی با یکدیگر هماهنگ باشند و هیچ دانشگاهی نمی تواند بدون موافقت دانشگاه مبدا، بورسیه یک دانشگاه را به صورت هیات علمی جذب کند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: اکنون که در آستانه جهش علمی در کشور هستیم امیدوارم دانشگاه آزاد اسلامی در تحقق جذب سالانه ۵ هزار عضو هیات علمی موفق شود که این امر نه تنها موجب رشد علمی کشور می شود بلکه از خروج مغزها از کشور نیز جلوگیری خواهد کرد.