به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری دومین مسابقه «کتاب و زندگی» ظهر امروز سه شنبه ۹ تیرماه با حضور دستاندرکاران برگزاری این مسابقه در محل مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد.
در این نشست خبری، میثم نیلی، مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سخنانی با اشاره به طرح برگزاری این مسابقه در نیمه دوم سال گذشته گفت: موج اول برگزاری این مسابقه با فروش کتاب خواندنی «من زندهام» و موج دوم نیز با کتاب «خانواده» شکل گرفت و بلافاصله بعد از برپایی مراسم پایانی مسابقه دوم موج سوم نیز با کتاب دیگری آغاز می شود.
وی افزود: کتاب «خانواده» پاسخی است به مطالبات رهبر معظم انقلاب و تلاش برای تحقق آن. هدف ما از برگزاری این مسابقه ترویج کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه با استفاده از کتاب های خوب و مستحق مطالعه است که بسیاری از اهالی فن و اندیشه مطالعه آن را توصیه کردهاند که البته این مساله به خاطر ارزش درونی این کتابها است. هدف دیگر ما نیز از برگزاری این مسابقه ایجاد دسترسی آسان به کتاب و ساماندهی مراکز ترویج دهنده مطالعه است که منجر به تقویت بنیه اقتصادی شبکه نشر، توزیع، ناشر و فروش کتاب با محوریت جبهه انقلاب در سراسر کشور می شود.
شمارگان نیم میلیونی «من زندهام»
نیلی ادامه داد: امروز که در حال صحبت با یکدیگر هستیم شمارگان کتاب «من زندهام» به نیممیلیون نسخه رسیده و در تمامی فروشگاههای کتاب سراسر کشور با سلایق مختلف به فروش رفته و جزء آثار پرفروش است. کتاب «خانواده» نیز که امروز مسابقه آن به پایان رسیده در مدت برگزاری این مسابقه در ۲۰۰ هزار نسخه منتشر شده است که بالای یکصدو ۸۵ هزار نسخه از آن به دلیل مسابقه «کتاب و زندگی» چاپ شده است.
مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی تصریح کرد: غایت این طرح و مسابقه کمک به عمومی شدن معرفی کتاب در جامعه است. روزی کتابخوانی در سطح کشور به موفقیت نایل خواهد آمد و وضع نامطلوب فعلی اش اصلاح می شود که آحاد جامعه از صاحبان تریبون، ائمه جماعات شهرستانها و حتی اساتید دانشگاهها و معلمان مدارس خودشان را موظف می دانند اثار خوب را در کشور شناسایی، مطالعه و به دیگران هم معرفی کنند. جنس کتاب مسابقه دوم نیز سبک زندگی اسلامی، انقلابی و مومنانه بود و خوشحالیم که با همیاری و همفکری دست اندرکاران آن توانستیم اتفاق مثبتی را پیرامون آن رقم بزنیم.
سه مرحله برگزاری مسابقه «کتاب و زندگی»
در ادامه این نشست خبری، سیدعارف علوی مسئول دبیرخانه مسابقه «کتاب و زندگی» نیز در سخنانی اظهار داشت: مجمع ناشران انقلاب اسلامی به صورت حداقلی در برگزاری این مسابقه وارد شد اما به طور مشخص ۳ مرحله برای اجرای آن طی کردیم. نخست رایزنی با گروه های مختلف برای انتخاب کتاب. دوم رایزنی با ناشر برای شرکت در مسابقه و سوم رایزنی با مراکز توزیع.
در مسابقه دوم موزعین خودشان مسئولیت مسابقه و مسائل مالی آن را پیش برده اند و به همین خاطر از تیر ماه ۹۲ تا بهمن ۹۳ کتاب خانواده که تنها ۴۴ هزار نسخه فروخته بود توانست تا پایان خرداد ماه امسال شمارگان چاپ خود را به یکصد و ۸۵ هزار نسخه برساند.
علوی همچنین گفت: برای مسابقه دوم سایت مسابقه دوباره طراحی شد و اطلاعات تمامی کتاب فروشی های عرضه کننده این اثر در آن درج و دائما بهروزرسانی می شد این مسابقه موجب ایجاد ارتباط موثر میان مخاطبان و فروشندگان کتاب شد از سوی دیگر تنوع تبلیغاتی برای معرفی این کتاب و نیز کاهش قیمت نیز در اقبال به این کتاب موثر بودند. موسسه انتشارات صهبا که معمولا کتاب هایش را با کمترین قیمت عرضه می کند، به همین منظور کتاب را از قیمت چهار هزار و ۷۰۰ تومان به قیمت چهار هزار تومان رساند.
مجمع ناشران تنها نقش حلقه واصل را دارد
وی همچنین با اشاره به اینکه مجمع ناشران انقلاب اسلامی سعی دارد در برگزاری این مسابقات تنها نقش حلقه واصل را ایفا کند، خاطرنشان کرد: ناشر برای اجرای این مسابقه به جای اجرای شمارگان های متعدد در سه نوبت ۵۰ هزار، ۱۰ هزار و ۲۵ هزار نسخه ای کتاب را چاپ کرد. همچنین از این تعداد کتاب کل شرکت کنندگان در مسابقه که به صورت قابل قبول آثار خود را به دست ما رسانده اند به تعداد ۱۳ هزار و ۳۵ عدد رسید که از این میان ۲ هزار و ۳۰۶ نفر از طریق سایت مسابقه و ۱۰ هزار و ۷۲۹ نفر به صورت پیامکی پرسشنامه را به دست ما رساندند که از میان آنها پاسخ های ۱۰ هزار و ۴۴۱ نفر مورد پذیرش قرار گرفت که در مراسم اختتامیه به ۲۳۰ نفر از آنها هدیه ای اهدا خواهد شد.
همچنین در این نشست خبری، سعید مکرمی، عضو هیات مدیره شبکه توزیع کتاب جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی (خوشه) نیز در سخنانی عنوان کرد: همه ما به وضعیت بد کتابخوانی در کشور به صورت متفق القول اذعان داریم و در ساحت های مختلفی از سوی اساتید مختلف به اهمیت آن اشاره شده است با این حال تاکنون اتفاقات قابل تاملی در حوزه بهبود آن را شاهد نبودیم به باور ما تا زمانی که کتاب از یک امر نخبگانی خارج نشده و به صورت امر عمومی در نیاید و مطالعه نیز موضوعی خانوادگی نشود، وضعیت موجود تغییر نخواهد کرد به همین خاطر است که ما باور داریم کتاب باید در سبد کالای خانوار قرار گرفته و در خانواده خوانده شود تا وضعیت فعلی مطالعه در کشور ما تغییراتی پیدا کند. این مساله می تواند به مخاطب نیز شکل تازه ای بدهد.
وی در همین زمینه ادامه داد: آمار پایین مطالعه و خرید کتاب در کشور به ما میگوید مخاطب فرسوده و قدیمی کتاب باید دارای پوست اندازی شده و تغییر کند.
عضو هیات مدیره شبکه توزیع کتاب جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی(خوشه) همچنین با اشاره به این مسابقه گفت: انتخاب یک کتاب برای شرکت در این مسابقه به معنای نفی بقیه آثار نیست ما در امری سمبلیک کتابی را انتخاب کردیم که در ساختار کلی خانواده بگنجد و بتواند رویکردی ایجابی برای مطالعه داشته باشد. همچنین در طول اجرای این مسابقه کتاب تنها در شبکه اعضای خوشه توزیع نشد بلکه فروش آن حاصل یک فعالیت ملی بود که اگر ادامه پیدا کند می توانیم پدیده ملی در حوزه کتابخوانی در خانوار را شاهد باشیم.
در پایان این نشست خبری، میثم نیلی همچنین در پاسخ به سوالی درباره میزان تاثیرگذاری این مسابقه در بهبود وضعیت مطالعه گفت: در شرایطی که وضعیت کتابخوانی در کشور ما نامطلوب است و هر روز رسانه های جدیدی در حال رخ نمایی و رقابت نابرابر با مطالعه هستند باید از همه روش ها برای ترغیب توده ای مردم به مطالعه استفاده کرد. برگزاری یک مسابقه همیشه هم یک امر عادی نیست اما تا زمانی که وضعیت مطالعه در کشور به شکل متعادلی درنیاید، می تواند به عنوان یک عامل ایجاد انگیزه مطرح شود و به طور طبیعی وقتی به شرایط مطلوب برسیم، دیگر برگزاری مسابقه انگیزه ما برای کتابخوانی نخواهد بود.
در پایان این نشست خبری، همچنین اعلام شد مراسم قرعهکشی و جوایز این دوره از مسابقات روز جمعه ۱۷ ماه مبارک رمضان از ساعت ۲۲:۳۰ در مصلی امام خمینی(ره) برگزار و کتاب شرکتکننده در سومین دوره از این مسابقات نیز در این مراسم اعلام خواهد شد.