سخنگوی وزارت ارشاد گفت: ما معتقدیم که موضع گیری رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه در خصوص لغو کنسرت‌ها اظهارات مقابل و معارضی نیست و هر کدام از این بزرگواران از منظری به این موضوع ورود کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از ظهر امروز سه شنبه ۹ تیرماه در محل سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در تهران برگزار شد.

نوش آبادی در این نشست خبری در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در خصوص قطع حمایت بیمه‌ای برخی هرمندان عضو صندوق حمایت از هنرمندان، نویسندگان و روزنامه‌نگاران از سوی این صندوق، گفت: فلسفه تاسیس این صندوق حمایت از هنرمندان بوده و هست. وزارت ارشاد در دوره جدید با به کار گیری مدیریت توانمند و توجه به منابع موجود، سعی کرده این صندوق را در جهت تقویت حمایت از هنرمندان برای تامین بیمه های درمان و تکمیلی آنها به کار بگیرد و فکر می کنم این صندوق با قوت بیشتری به کار خودش ادامه دهد.

وی در عین حال به محدودیت‌های اعتباری صندوق «هنر» اشاره و تاکید کرد: البته محدودیت منابع مالی این صندوق و جذب بیش از اندازه اعضا در آن در گذشته، ما را مجبور به پالایش اعضا کرد؛ لازم است بگویم که در دوره قبل حتی برای برخی از هنرمندانی که فوت کرده بودند، بیمه رد می‌شد و مسائل حاشیه‌ای این شکلی کم نبود. بر این اساس بخش مهمی از افرادی که واقعاً استحقاق برخورداری از این خدمات را نداشتند، حذف شدند و با اعضای جدیدی که به صندوق افزوده شدند و با پالایش اعضای قبلی، وضعیت بهتر شده است.

به گفته سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کسانی که در صندوق «هنر» هویتشان به رسمیت شناخته شده، از خدمات کامل صندوق برخوردار خواهند شد.

از همه ظرفیت ها در جشنواره موسیقی امسال استفاده خواهد شد

نوش آبادی درباره جشنواره موسیقی فجر و نهادها و موسسات مشارکت کننده در آن هم گفت: خانه موسیقی یک تشکل صنفی غیردولتی است که توسط خود هنرمندان اداره می شود. کمک و مشارکت همه موسسات برای برگزاری جشنواره ها ضروری است اما هنوز تصمیم گیری نهایی برای این مورد نشده است. البته متولی اصلی این جشنواره حوزه هنری و دفتر موسیقی وزارت ارشاد هستند اما با توجه به اینکه سیاست وزارت ارشاد برون سپاری کارها است، از همه ظرفیت ها در جشنواره موسیقی امسال استفاده خواهد شد.

سخنگوی وزارت ارشاد درباره بنیاد رودکی و حواشی اظهار نظر اخیر مدیر آن هم گفت: اخباری مبنی بر اینکه بنیاد رودکی قصد دارد واحد موسیقی و تئاتر تاسیس کند، منتشر شده است. این ایده البته از قبل هم مطرح بود. به هر حال قطعاً اظهار نظر مدیر بنیاد رودکی بررسی خواهد شد به شرطی که تعارضی با سیاست های حاکمیتی وزارت ارشاد نداشته باشد.

وی تاکید کرد: علی الاصول وجود دفاتر حوزه‌های هنری در بنیادهای دیگر منافاتی با فعالیت واحدهای کنونی در ارشاد ندارد و اگر در بنیاد رودکی دفتر موسیقی و هنرهای نمایشی تاسیس شود، فی نفسه و به خودی خود یک حرکت مغایر با فعالیت های ما محسوب نمی شود. بنیاد رودکی که بیشتر درحوزه اجرا فعالیت می کند باید در چارچوب اساسنامه خود فعالیت کند. به هر حال این موضوع در دست بررسی است.

سخنگوی وزارت ارشاد درباره شایعه استعفای رئیس بنیاد رودکی گفت: فعلاً استعفایی در رابطه با مدیرعامل بنیاد رودکی مطرح نیست.

نوش آبادی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره علت آنچه این خبرنگار حمایت‌های خاص وزارت ارشاد از خانه موسیقی و انجمن موسیقی نامید، علیرغم انتقادهای اعضای خود این تشکل‌ها به نحوه مدیریت آنها، گفت: انجمن موسیقی و خانه موسیقی دو تشکل غیردولتی و صنفی هستند که فعالیتشان قانونی است. منتهی گله هایی درباره فعالیت خانه موسیقی وجود دارد به خصوص در مورد تعیین هیئت مدیره آن بدون برگزاری انتخابات که نامهگلایه آمیز ۱۰۰ نفر از اعضا را به دنبال داشت.

سخنگوی وزارت ارشاد گفت: ما مستقیماً نمی توانیم در برگزاری انتخابات آنها دخالت کنیم اما توصیه می کنیم انتخابات در چارچوب مسائل قانونی برگزار شود.

وی درباره علت افزایش قیمت بلیط تئاتر گفت: دو هنر تئاتر و کنسرت موسیقی اجرایشان پرهزینه است. خصوصاً تئاتر که هم مخاطبینش محدود است و هم اینکه سالن های کافی برای آن وجود ندارد. اینها روی قیمت بلیط تاثیر دارد. در همه جای دنیا هم اینگونه است اما چون نرخ گذاری آن دست ما به عنوان دولت نیست، نمی توانیم به طور کامل روی آن نظارت کنیم.

نوش آبادی همچنین به حضور برخی هنرمندان پییشکسوت در تئاترهای کمدی و طنز در ماه‌های اخیر اشاره کرد و گفت: امروزه تعدادی از هنرمندان خوش سابقه ما با تجارب بالا حاضر می شوند در یک نمایش تئاتر کمدی و یا طنز حاضر شوند که این از یک سو باعث رونق صعت تئاتر می شود اما از آن طرف هم افرادی فقط به دنبال سود و انتفاع و بهره برداری مالی خود از این موضوع هستند که این نکته قابل تاملی است و باید برای آن فکری کرد.

تالار وحدت نباید به سادگی در اختیار هر برنامه ای قرار گیرد

سخنگوی وزارت ارشاد درباره نمایشی هم که در سالن اصلی تالار وحدت در حال اجراست و خبرنگار سوال کننده معتقد بود که با شانیت این تالار همخوانی ندارد، گفت: تالار وحدت یک تالار تاریخی و ماندگار و ارزشمند و فاخر است و نباید این تالار که هزینه های نظارتی آن بالا است، به سادگی در اختیار هر برنامه ای قرار گیرد. البته الان هم رعایتِ این مسائل می شود اما اینکه اخیراً یک شو آنجا برگزار می شود به خاطر رویکردی است که هنرمندان دارند ولی ما فکر می‌کنیم ادامه و تداوم این قبیل نمایش‌ها در تالار وحدت به مصلحت نیست.

نوش آبادی در مورد امنیت کنسرت ها هم گفت: در هفته اخیر بخشی از گله ها از جانب ما و نیز اهالی موسیقی مطرح شد که از سوی آنهایی که نقشی در تعطیل کردن کنسرت ها داشتند، پاسخ هایی هم به آنها داده شد اما از آنجا که تعداد کنسرت های لغوشده نسبت به کنسرت های اجراشده کم بوده، ما از دوستان در دادستانی و قوه قضایه و نیز نیروی اتنتظامی خواستیم که اگر نقطه نظری در این زمینه دارند، آنها را به ما منتقل کنند تا کنسرت ها کاملاً بدون حاشیه اجرا شود.

وی ادامه داد: آنچه در این خصوص اتفاق افتاد، یک ناهماهنگی بود و خوشحالیم که بحث هنر آن قدر مهم بوده که سران قوا به آن ورود پیدا کرده اند و به تبعات آن عنایت داشته اند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که موضع گیری رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه اظهارات مقابل و معارضی نیست و هر کدام از این بزرگواران از منظری به این موضوع ورود کردند. ما برای رفع این نگرانی ها تلاش خواهیم کرد و مطئمن باشید ما در آینده شاهد لغو برنامه های هنری نخواهیم بود.

سخنگوی وزارت ارشاد گفت: در خصوص تفاهم نامه با مسئولان نیروی انتظامی هم مذاکراتی داشته ایم که به یک شیوه نامه اجرایی نزدیک شده ایم و امیدواریم به زودی به امضای مقامات دو نهاد برسد و ما بعد از ماه رمضان دیگر شاهد این اتفاقات تلخ نباشیم. ما منکر نقش حساس نهادهای قضایی و انتظامی نیستیم و وظیفه حفظ نظم و امنیت و پیشگیری از وقوع جرم و نظارت بر اماکن بر عهده آنهاست و بدون هماهنگی و همکاری با آنها امکان برگزاری یک برنامه هنری وجود ندارد. اما همه نظرات در خصوص یک برنامه باید وجود داشته باشد. خوشبختانه وزیر ارشاد با وزیر کشور صحبت هایی داشته که این مشکلات را کم کرده است.

نوش آبادی که پاسخ‌های وی در این باره خبرنگاران را قانع نکرد و آنها دومرتبه خواستار اعلام موضع مشخص از سوی این وزارتخانه شدند، گفت: وزارت ارشاد از ورود مسئولان ارشد کشور به مسائل فرهنگی و هنری و توضیحات و برخوردهای ایجابی آنها استقبال می کند. اما دادستانی ها هم ادله ای برای تصمیماتشان دارند و ما هم ادله ای داریم که برخی برخوردها نباید می شد.

طرح سینمای روشن در پائیز توسعه بیشتری می یابد

وی افزود: در سال ۱۳۹۳ و سه ماه اول سال ۹۳ تعدد ۳۹۴۶ مجوز برای برنامه های هنری صادر کرده ایم حالا ممکن است مجوزهای ما اجرا نشده باشد. بسیاری از کنسرت هایی هم که لغو شده، توسط اسپانسرها لغو شده است. نباید بزرگنمایی شود در این خصوص و آن را بحران تلقی کرد البته لغو کنسرتی که هزاران نفر برای آن ثبت نام کرده اند، اقدام شایسته ای نیست اما اگر تمام مسئولان در حوزه های خودشان الزام به قانون خودشان را داشته باشد، این اتفاقات کمتر رخ می دهد.

سخنگوی وزارت ارشاد درباره اقدامات وزارت ارشاد برای بهبود وضعیت سینماها در استان‌های محروم هم ادامه داد: یکی از انتظارات مردم ما این است که عدالت فرهنگی محقق شود. ما قصد داریم از ظرفیت های فیزیکی و مادی همه نهادها و دستگاه ها برای توسعه فرهنگ و هنر کشور استفاده کنیم. سالن هایی که بلااستفاده در اختیار برخی نهادهاست و با مقداری تجهیز کردن قابل بهره برداری برای برنامه های فرهنگی است، مورد استفاده قرار گیرند. در همین زمینه طرح سینمای روشن هم از خرداد کلید خورده و در پائیز توسعه بیشتری در سراسر کشور می یابد.

نوش آبادی همچنین از اکران فیلم رستاخیز در نمایشگاه قرآن و تا چند روز دیگر خبر داد و در ادامه درباره آخرین وضعیت فیلمخانه ملی ایران هم گفت: فعالیت ساخت این مجموعه شروع شده ولی روند ساخت و ساز کند است و مقداری باعث نگرانی شده است. واحد نوسازی و عمرانی ما تلاش می کند که اعتبارات آن را تامین کند. اما با توجه به محدودیت منابع انتظار تامین ۴ میلیارد تومان فقط در سال جاری برای این پروژه کمی دور از انتظار است ولی امیدواریم این موضوع به نتیجه مثبت برسد.