به گزارش خبرنگار مهر، خلیل آقایی صبح چهارشنبه در بازدید از ظرفیتهای کشاورزی شهرستان دشتستان در منطقه آبپخش با اشاره به وضعیت کمبود منابع آبی در سطح کشور، اظهار داشت: متاسفانه با توجه به کمبود بارشها، کمبود منابع آبی به شدت احساس میشود.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی افزود: مهمترین راه مدیریت صحیح منابع آبی، روی آوردن به آبیاری تحت فشار است که با توجه به کمبود منابع آبی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است.
آقایی از اجرای طرح آبیاری تحت فشار در ۱۷۰ هکتار از اراضی بخش آبپخش خبر داد و افزود: این طرح به صورت پایلوت در سطح کشور با اعتباری بالغ بر ۳۲ میلیارد ریال در ۱۷۰ هکتار از اراضی روستای چهاربرج بخش آبپخش اجرا خواهد شد.
وی از نتیجه بخش بودن طرح آبیاری تحت فشار سخن گفت و ابراز داشت: این طرح کارشناسی شده است و کشاورزان عزیز مطمئن باشند در بهبود تولید و کیفیت محصول خرما موثر خواهد بود و هیچ ضرری برای نخیلات نخواهد داشت.
این مسئول خاطرنشان کرد:در سال ۹۳ بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان بدهکار پیمانکار در استانهای دیگر شدیم یعنی استقبال کشاورزان از این طرح در استانهای دیگر چشمگیر بود.
وی اظهار امیدواری کرد: با مشارکت کشاورزان در همه ۳۸ هزار هکتار از اراضی استان بوشهر آبیاری تحت فشار اجرا شود.
ضرورت اجرای آبیاری تحت فشار
فرماندار دشتستان نیز بر ضرورت اجرای آبیاری تحت فشار تاکید کرد و اظهار داشت: با توجه به کمبود آب و برای استفاده بهینه از منابع آبی، آبیاری تحت فشار گزینهای مطلوب برای کشاورزی شهرستان و استان است.
ارسلان زارع افزود: در سالیان گذشته در شهرستانهای جنوبی استان این شیوه آبیاری اجرا شده و موفقیت آمیز بوده در صورتی که در ابتدا کشاورزان مخالف بودند و بعد از گذشت دو سال،چون نتیجه مثبت طرح را مشاهده کردند، خود راغب به اجرا شدند.
زارع اضافه کرد: در حال حاضر بیشتر کشاورزان شهرستان از روش آبیاری تحت فشار استفاده می کنند و نتیجه بخش بوده است.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور مجلس با همراهی مسئولان استان و شهرستان و بخش از محل اجرای طرح پایلوت آبیاری تحت فشار در بخش آبپخش بازدید کرد.