کرمانشاه- مدیر عامل آبفاراستان کرمانشاه از مشکل کمبود آب در ۵۱۴ روستای استان خبر داد و گفت: از این تعداد ۲۰۰ روستا به صورت سیار آبرسانی می‌ شوند.

ایرج شهبازی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: هم‌ اکنون دو هزار و ۸۸۹ روستا در استان کرمانشاه وجود دارد که دو هزار و ۶۰۵ روستای آن دارای سکنه است.

مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه با بیان اینکه از روستاهای دارای سکنه بیش از یک هزار و ۳۰۰ روستا بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند گفت: هم‌ اکنون بیش از یک هزار و ۷۰۰ روستا تحت پوشش شبکه آب و فاضلاب روستایی در استان هستند.

وی در خصوص روستاهای دارای مشکل در حوزه آب و فاضلاب نیز گفت: در حال حاضر ۵۱۴ روستای استان با مشکل آب مواجه هستند و تحت پوشش بودن به معنای نداشتن مشکل نیست.

شهبازی افزود: از روستاهایی که با کمبود آب مواجه هستند ۲۰۰ روستا به صورت سیار آبرسانی شده و مابقی نیاز به آبرسانی سیار ندارند اما از منابع آب پایداری نیز برخوردار نیستند.

شهبازی، پراکندگی جمعیت در روستاها را از مهمترین چالش های خدمات رسانی در حوزه آب و سایر حوزه های خدماتی دانست و گفت: متاسفانه منابع آبی در روستاها در حال از بین رفتن است به نوعی که برای مثال در منطقه فیروز آباد ۵۱ روستا به یک چاه آبرسانی می شود و چنانچه منابع موجود نیز دچار مشکل شود، منبع جایگزینی در این مورد وجود ندارد.

وی از آبرسانی به ۱۰۳ روستا از منابع مالی سال ۹۳ خبرداد و گفت: این روستاها یا آبدار شده و یا مشکلات آبی آنها رفع شده است.

شهبازی یادآور شد: برای آبرسانی به این روستاها ۱۵ مجتمع آبرسانی با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان احداث شده است.

مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه از برنامه این شرکت برای ایجاد ۲۶ مجتمع آبرسانی در سال مالی ۹۴ خبرداد و تصریح کرد: با احداث و راه اندازی این مجتمع ها با اعتبار مورد نیاز ۷۴ میلیارد تومان، ۱۵۰ روستای استان به شبکه آب و فاضلاب روستایی متصل می شوند.

شهبازی از تصویب یک هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مباحث آب و فاضلاب روستایی طی سال مالی ۹۴ خبرداد.

وی تنها شش روستای استان کرمانشاه را مجهز به شبکه فاضلاب عنوان کرد و گفت: این درحالی است ۶۰ تا ۷۰ روستا در کشور به این شبکه تجهیز شده اند.

شهبازی درصد بهره مندی استان کرمانشاه از شبکه فاضلاب روستایی را از کشور بهتر دانست و گفت: این میزان در کشور هشت دهم درصد بوده و در کرمانشاه یک و هشت دهم درصد است.

وی بهره مندی روستاهای استان از این شبکه را مستلزم همکاری و مشارکت خود روستائیان دانست و گفت: بخشی از کار نیز توسط آبفار واستانداری کرمانشاه انجام می شود.

این مسئول مشارکت روستائیان در این امر را در کاهش هزینه های شرکت آبفار بسیار موثر دانست.