به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام هادی صادقی به مناسبت سالروز ۷ تیر شهادت مظلومانه آیت الله دکتر محمد حسین بهشتی و ۷۲ تن یارانش بهدست عناصر منافقین با حضور در جمع مسئولان و فرماندهان سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت: آثار شهادت این عزیزان و حملات تروریستی اوایل انقلاب چنان سنگین بود که گاهی اوقات جلسات مجلس شورای اسلامی به علت این فجایع به حد نصاب نمی رسید و برخی از مجروحان برای رسمیت یافتن جلسات با ویلچر به مجلس می آمدند.
دکتر صادقی با بیان این که جنگ یک شر است گفت: شر در زندگی انسان بی تردید وجود دارد؛ اما انسان الهی با موضع گیری مناسب این شر را تبدیل به خیر عظیم خواهد کرد و ما در دوران جنگ تحمیلی به خیرات بسیاری دست یافتیم؛ البته ناگفته نماند جنگ فی نفسه آسیب زاست و هیچگاه از جنگ استقبال نمی کنیم؛ اما اگر تحمیل شد که همواره این خطر وجود دارد به دفاع خواهیم پرداخت.
وی افزود: اگر هر کشور دیگری با چنین حادثه ای روبرو شده بود معلوم نبود کمر راست می کرد یا نه و وقوع این حادثه در جوامع دیگر می توانست جامعه، دولت و حکومت آن جا را به سقوط بکشاند؛ که البته شما ارتشیان عزیز مشابه این را در جنگ هم تجربه کرده اید.
صادقی اضافه کرد: به فرموده قرآن کریم که می فرماید: "وَنَبْلُوكُم بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً"(الانبیاء:۳۵) بدان معنا که ما شما را با مواجه با خیر و شر می آزماییم در مییابیم که در قالب این بینش الهی خیر و شر فلسفه ای وجود دارد.
دکتر صادقی در ادامه صحبت های خود به حدیثی از حضرت علی (ع) با مضمون الدَّهرُ یَومانِ یَومٌ لَکَ وَ یَومٌ عَلَیکَ؛ که می فرماید روزگار دو روز است یک روزش به نفع توست و یک روزش به زیان توست اشاره کرد و گفت: انسانها با بینش الهی و غیر الهی از این سود و زیان های مادی به نحو متفاوتی استفاده می کنند. انسان الهی در مواجه با این سود و زیان همه را تبدیل به سود برتر می کند.
معاون فرهنگی قوه قضائیه با بیان این که امروز نیز با آزمایش های مختلفی روبرو هستیم، گفت: زمانی انفجار ها، ترورها و درگیری های داخلی با حمایت آمریکا و اسرائیل و دیگران وجود داشت، زمانی دیگر هجوم صدام با تمام پشیتبانی های فراوان را شاهد بودیم و امروز به گونه ای دیگر با ۵+۱ به اضافه همه غرب و اسرائیل که تمامی منافقان داخل جهان اسلام نیز برای فشار آوردن به این مردم و جامعه همراه شان هستند، مواجهیم.
این استاد حوزه و دانشگاه به مقایسه دو نگرش کلی حیات انسانی پرداخت و گفت: در نگرش اول زندگی به مثابه آسایشگاهی برای تن و دنیا محلی برای رفاه و معیشت است؛ اما نگاه دوم زندگی و حوادث پیرامونی را پرورشگاهی برای تعالی روح می داند. سوالات بسیار مهمی نسبت به وجود شر در زندگی وجود دارد که بسیاری از فیلسوفان را در این آوردگاه بر زمین زده است.
وی با بیان این که هر کس با نگرش اول به دنیا نگاه کند و دنیا را آسایشگاهی پندارد قطعا به غلط رفته و گمراه شده است، گفت: انسان میهمان این آسایشگاه دروغین نیست، چراکه اساسا آسایشگاهی در کار نبوده است.
دکتر صادقی با بیان این که در تمثیل دوم جهان به مثابه پرورشگاه روح در نظر گرفته می شود نه آسایشگاه تن، گفت: در آسایشگاه فرد میهمان است و باید از وی پذیرایی شود؛ اما در پرورشگاه چنین نیست و انسان بایستی با تلاش و مرارت های بسیار وجه انسانی خود را پرورده تا امکان تعالی یابد.
وی همچنین با اشاره به سختی های طاقت فرسای ۸ سال دفاع مقدس گفت: دشواری های جنگ تحمیلی فرصتی را برای برخی افراد جامعه ما ایجاد کرد تا به تعالی روح بپردازند و چه انسان هایی که ممکن بود در زندگی معمولی درگیر و داد روزمرگی فرد بسیار متوسطی باشند؛ اما در فرصت جنگ توانستند تعالی یافته و همنشین اولیاء گشته و یا شهید، جانباز و آزاده شوند و یا جزء مجاهدانی بودند که با پایمردی ایستادگی کردند و اینک هم در مسند خدمت گذاری حاضرند.
وی با اشاره به صحبت های اخیر رهبر معظم انقلاب در موضوع مذاکرات که فرموده بودند: باید اول دستتان پر باشد سپس مذاکره را آغاز کنید، گفت: این سخن یعنی باید قدرت مندانه وارد صحنه مذاکره شد تا در این معامله بتوان چیزی داد و چیزی گرفت و الا اگر دستمان خالی باشد آنها همه چیزمان را می خواهند بگیرند و این همان منطق قدرت و زور است که از انصاف خالی است.
وی تاکید کرد: اگر شما روزگاری دیدید که مومن هستید و در خط خدا حرکت می کنید و آنها با شما کاری ندارند یقین بدانید که نتوانسته اند کاری کنند، نه اینکه نخواسته باشند.
دکتر صادقی با اشاره به این که منطق دنیا، حساب و کتاب، عقلانیت و گفتگوی منصفانه نیست، بلکه منطق زور است، گفت: بدین منظور می بایست از منطق قدرت برخوردار بوده تا در کنار منطق عقلانی که دارید به مقابله با آنها پرداخته و در مقابل ظلم ظالم سر خم نکرده و راه مقدس خود را ادامه دهید.
دکتر صادقی در پایان سخنانش با اشاره به این که همه باید بدانیم منطق قدرت به تنهایی خطرناک بوده و سمی کشنده است، گفت: این منطق اگر با چاشنی تعدیل کننده ایمان همراه شود بسیار ارزشمند خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین صادقی با اشاره به آیه شرفه " وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدْوَّ اللّهِ وَعَدُوَّكُمْ" و با بیان این که بنا به فرموده خداوند منطق ما در کنار منطق عقلانی و ایمانی که حتما باید عادلانه و منصفانه باشد می بایست با قدرت همراه شود ، گفت: این امر سبب می شود تا دشمنان خدا و دشمنان خود را به هراس انداخته و آنها را مجبور به عقب نشینی کنید که مثالش این آیه شریفه است که می فرماید: "كَمَثَلِ الْكَلْبِ إِن تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُكْهُ يَلْهَث" یعنی اگر در مقابل سگ صفتان بترسی و بگریزی حمله خواهند کرد و بلوا به راه می اندازند؛ اما اگر به سوی آنها هجوم بری، زوزه کشان فرار خواهند کرد.