پارلمان چین طرح تاسیس بانک بریکس (بزرگترین اقتصادهای در حال رشد جهان) را تصویب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، پارلمان چین امروز چهارشنبه با تاسیس بانک بریکس از سوی بزرگترین اقتصادهای در حال رشد جهان (برزیل، روسیه چین، هند، و افریقای جنوبی) موافقت کرد.

بانک بریکس یکی از نهادهایی است که چین انتظار دارد بتواند جای نهادهای مالی غربی همچون بانک جهانی را بگیرد. 

چین با اختصاص ۴۱ میلیارد دلار برای تاسیس این بانک که ۳۹.۵ درصد از دارایی ابتدایی آن محسوب می شود بزرگترین سهام دار بانک بریکس است. 

در اردیبهشت ماه سال جاری «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه با تصویب اختصاص ۱۸ میلیارد دلار، با راه اندای صندوقی از سوی کشورهای عضو «بریکس» برای رقابت با صندوق بین المللی پول موافقت کرد.

کشورهای عضو گروه بریکس (برزیل، روسیه، چین، آفریقای جنوبی، و هند) در نشستی که در سال ۲۰۱۴ میلادی در برزیل برگزار کردند با گشاش صندوقی برای رقابت با صندوق بین المللی پول موافقت کرده بودند. 

پیشتر گفته می شد که گروه بریکس قصد رقابت با کشورهای غربی را دارد و اکنون با شکل گیری این صندوق به نظر می رسد رقابت آنها بیش از گذشته به چشم بیاید. 

بریکس نام گروهی به رهبری قدرت‌های اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شده‌است.

کشورهای عضو بریکس در تلاش برای تبدیل قدرت اقتصادی خود به توان سیاسی و شنیده شدن صدای خود توسط کشورهای قدرتمند غربی از سال ۲۰۰۹ سالیانه جلسات سران خود را تشکیل می دهند که تاکنون شش نشست سران به ترتیب در روسیه، برزیل، چین، هند، افریقای جنوبی و برزیل برگزار نموده و برای توسعه همکاری های اقتصادی، انرژی، نظامی و سیاسی بین هم گفتگو و تبادل نظر کرده اند.