به گزارش خبرنگار مهر، داریوش دیودیده چهارشنبه شب در نشستی با خبرنگاران به مناسبت دهه تولید گفت: در سال ۹۳ میزان صادرات استان کهگیلویه و بویراحمد ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار بوده است.
وی افزود: با این حال صادرات استان از نظر وزنی در سال ۹۳ نسبت به سال قبل از آن ۵۰ درصد کاهش داشته است.
دیودیده دلیل این کاهش را ایجاد مشکلاتی در صادارت سیمان یاسوج به کشور عراق و کاهش صادرات این محصول دانست.
رئیس سازمان صنعت و تجارت استان با بیان اینکه تعداد ۷۰ کارت معتبر بازرگانی در استان صادر شده است، اظهار داشت: کهگیلویه و بویراحمد ظرفیتهای کم نظیری برای صدارت محصولاتی همچون گیاهان دارویی، انواع میوه، فرش و دست بافته ها و.. دارد.
دیودیده همچنین میزان استخراج از معادن این استان را یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن در سال عنوان کرد و گفت: اغلب این استخراج، مصالح ساختمانی و سیمان و سنگ تزئینی و شن و ماسه است.
وی افزود: ۸۶ واحد معدنی دارای پروانه بهره برداری در استان وجود دارد.
۵۵۵ طرح صنعتی در دست اجراست
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان معدن فسفات چرام را یکی از مهمترین ظرفیتهای معدنی استان دانست و از خلع ید پیمانکار آن در صورت عدم اجرای تعهدات خود خبرداد.
وی همچنین با بیان اینکه این استان نیم درصد واحدهای صنعتی کشور را داراست، کمبود نقدینگی، افزایش حق بیمه و مالیات را از جمله مشکلات واحدهای صنعتی استان عنوان کرد.
دیودیده افزود: ۵۵۵طرح صنعتی در استان کهگیلویه و بویراحمد در دست اجراست که این تعداد از ۴۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
این مسئول اظهار داشت: با راه اندازی این طرح ها ۱۹هزار فرصت شغلی در استان ایجاد می شود.
وی بیان کرد: واحدهای صنعتی سیمان مارگون و آجرپزی دهدشت طی سالجاری به بهره برداری خواهند رسید.