به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی طالع ماسوله شامگاه پنجشنبه در نخستین همایش تشکلهای مردم نهاد میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، از روند تخریب بناهای تاریخی در این استان اظهار نارضایتی کرد و گفت: پدران ما که سواد خواندن و نوشتن نداشتن معماری بسیار زیبای برای ما به جا گذاشتند اما امروز ما چه چیزی برای انتقال به نسل های آینده داریم.
وی ادامه داد: در حالی که علم برج سازی از گنبد کاووس در دنیا منشأ گرفته شده اما امروز ساختمانهایی را در استان بنا شده که هیچ نسبتی با هویت استان ما ندارد.
طالع ماسوله با بیان اینکه صنعت گردشگری در راس اقتصاد دنیا قرار دارد، افزود: اگر نتوانیم ۱۶ میلیون و ۵۰۰ مسافر عبوری از گلستان را به اندازه یک شب اقامت استان نگه داریم، پاسخگوی نیاز اشتغال جوانان در آینده نخواهیم بود.
این مسئول کشوری اضافه کرد: اگر نتوانیم ۱۰ هزار تومان هزینه برای این استان از هر مسافر به دست بیاوریم باید به مدیریت این استان شک کرد.
وی ادامه داد: امروز متاسفانه هر گامی برای توسعه بر می داریم فرهنگ را فراموش میکنیم در حالی که باید بدانیم هر قلمی بدون فرهنگ برداشته شود به جایی نخواهد رسید.
وی نجات اقتصاد گلستان را در گرو تقویت حوزه گردشگری دانست و گفت: افزایش ماندگاری مسافر میتواند در این راستا کارگشا باشد و باید بیندیشیم که کدام صنعت میتواند ۱۶ هزار میلیارد تومان سرمایه را در سال وارد استان گلستان کند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی میراثفرهنگی و گردشگری تصریح کرد: ۱۹ اثر مذهبی به همراه ۸۶ بنا گردشگری در گلستان ظرفیت خوبی برای پذیرش گردشگر در استان به وجود آورده است.
طالعماسوله به تخریب روستای زیارت گرگان اشاره کرد و گفت: در سال ۸۰ افرادی را از ماسوله دعوت کردیم تا از ظرفیت این روستا بازدید کنند اما امروز این ظرفیتها در این روستا از بین رفته است.