به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سیدحسن هاشمی در جمع خبرنگاران در حاشیه گردهمایی دانشجویان استعدادهای درخشان دانشگاه ههای علوم پزشکی کشور در دانشگاه علوم پزشکی ایران افزود: برنامه های های وزارت بهداشت برای تحول در نظام آموزشی بسیار مفصل است و کارهای زیادی برای آن در حال انجام است.
وی افزود: ما گام چهارم تحول در نظام سلامت را تحول در نظام آموزشی عنوان کردیم. اشکالاتی داریم که در حال برطرف کردن آن هستیم و نظام جدید هم امیدوارم قبل از پایان سال به جمع بندی برسیم و آن را اعلام کنیم.
هاشمی تاکید کرد: در آموزش هیچ کار خلق الساعه و سلیقه پردازی نباید کرد، ضمن آنکه باید از الگوهای بین المللی هم نهایت استفاده را کرد.
وی درباره نقایص آموزش پزشکی کشور گفت: آموزش پزشکی کشور بالین محور است در حالی که فارغ التحصیلان ما بیشتر در مطب و یا مراکز بهداشتی و درمانی ویزیت سرپایی می کنند. در برخی از رشته ها خیلی فوق تخصصی شده است و بعضی از بیماریهای بومی در آن گنجانده نشده است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: طول دوره آموزش در برخی از رشته ها به همراه تخصص و فوق تخصص خیلی طولانی است در حالی که برخی از رشته ها را مستقیم می توانیم هم در دوره های تخصصی و فوق تخصصی ایجاد کنیم و در برخی دیگر از رشته ها می توانیم دوره تخصص و فوق تخصص را در هم ادغام کنیم. مطالعات در این زمینه در حال انجام است.
وی با اشاره به تربیت پزشک خانواده گفت: برای نظام ارجاع باید پزشک خانواده را تربیت کنیم که آموزش آن با آنچه امروز در حال انجام است متفاوت خواهد بود.
هاشمی یادآور شد: شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی کار فشرده ای را در دست اقدام دارد و پس از اینکه کار این شورا نهایی شد اطلاع رسانی می شود.
وی تاکید کرد: تحول واقعی در نظام آموزش باید بدون اینکه کار سطحی و نمایشی باشد، اتفاق بیافتد.