به گزارش خبرنگار مهر، یکی از راهکارهای شهرداری گلپایگان برای ایجاد نشاط و شادابی در جامعه و کاهش بار ترافیکی، راهاندازی ایستگاههای دوچرخه بود تا شهروندان با استفاده از این دوچرخهها در مسیرهای پر ترافیک تردد کنند و در ساعات فراغتشان نیز اوقات شاد و مفرحی داشته باشند.
خیابانهای گلپایگان برای عبور دوچرخه تنگ است
این حرکت با استقبال بینظیر مردم مواجه شد، به نحوی که در بیشتر ساعات روز شاهد تحویل و دریافت دوچرخه توسط شهروندان بودیم اما امروزه، شهر برای حضور این وسایل نقلیه مفید و سالم، تنگ شده و دوباره جای آن را موتورسیکلتهای دودزا و خطرناک و انواع خودروهای رنگارنگ گرفته است.
رونق دوچرخه سواری علاوه برای کاهش ترافیک شهری حتی در سلامت و نشاط شهروندان هم مؤثر است و امروز نیاز به این وسیله با توجه به بحث آلودگی هوا و افزایش دیابت و چربی خون در افراد، مهم و حیاتی شده است.
ایجاد مسیرهای مخصوص عبور دوچرخه در شهرها در قالب مصوبهای از سوی شورای عالی شهرسازی و معماری کشور از سال ۸۶ مورد توجه مسئولان شهری قرار گرفت و از این رو شهرداری بسیاری از شهرهای کشور اقدام به راه اندازی ایستگاه دوچرخه در قسمتهای مختلف شهر کردند.
شهرداری گلپایگان نیز از این مسئله مستثنی نبوده و با ارایه طرحی به شورای اسلامی شهر گلپایگان ایستگاهی را در پارک مرکزی شهر گلپایگان راه اندازی کرد که به دلیل برخی از مخالفتها عمرش به یک ماه هم قد نداد.
«روستای رکابدار» مصداق توجه به دوچرخه در گلپایگان
اما در این راستا علی جلالتی، شهروند گلپایگانی که یکی از شهروندان منتقد به عملکرد مسئولان در خصوص جمع آوری ایستگاه دوچرخه گلپایگان است به خبرنگار مهر میگوید: راهاندازی این ایستگاه دوچرخه روزنه امیدی را دل شهروندان ایجاد کرده بود چرا با اجرای این طرح زمینه تفریحی سالم برای شهروندان ایجاد شده بود.
وی با بیان اینکه ایجاد ایستگاه دوچرخه یکی از روشهای تسهیل کاهش استفاده از وسیله نقلیه موتوری است، ابراز میکند: استفاده از دوچرخه در بسیاری از کشورهای دنیا رایج است چرا که دوچرخهسواری هزینهای ندارد اما باید این فرهنگ در بین مردم نهادینه شود تا در آینده شهروندان بتوانند بدون دغدغه از آسیب دیدن ورزش به دوچرخه سواری بپردازند.
این شهروند گلپایگانی که خود یکی از رکابزنان حرفهای این شهر است به حضور قهرمانانی و رکابزنانی همچون حسین ناطقی عضو تیم ملی کشورمان در گلپایگان اشاره میکند و میافزاید: شهرستان گلپایگان از قدیم الایام به این وسیله نقلیه اقبال داشتهاند و نامگذاری روستای رکابدار تایید همین مدعی است.
فعالیتهای فرهنگی و ورزشی در گلپایگان تافته جدا بافته است
جلالتی در ادامه به ضعفهای فضاها و ظرفیتهای فرهنگی موجود در شهر گلپایگان اشاره میکند و میگوید: شهرستان گلپایگان سینما ندارد چون اجازه احداث سینما نمی دهند، پارک بانوان ندارد، فرهنگسرا و مراکز فرهنگی ندارد، پارکها و بوستانها نیز آنقدر محدود و کوچک هستند که گنجایش و جاذبه لازم برای تفریح و نشاط و ورزش را ندارند به ویژه برای بانوان تنها منطقه تفریحی شهرستان، کوچری نیز در ابتدای سال با آبگیری سد کوچری زیر آب رفت، تنها یک استخر بی جذاب در شهرستان وجود دارد که استقبالی از آن نمی شود.
ایستگاه دوچرخه زمینه تفریح سالم در گلپایگان را ایجاد کرد
حسین فراست، فرماندار گلپایگان نیز در این خصوص به خبرنگار مهر میگوید: ایجاد بستر شادی و نشاط در جامعه باید با در نظر گرفتن حدود شرعی و عرفی آن در دستور کار قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه نباید برداشتمان از شادی بی بند و باری باشد، ادامه میدهد: از این رو ایجاد فضاهای ورزشی میتواند زمینه ایجاد نشاط و شادی را در جامعه ایجاد کند که در این میان راه اندازی استگاه دوچرخه اتفاق مناسبی بود.
فراست راه اندازی ایستگاه دوچرخه در پارک بزرگ گلپایگان را اقدامی در راستای توجه به سلامت عمومی و حفظ محیط زیست میداند و میافزاید: از این رو جمع آوری این ایستگاه آن هم در پایتخت دوچرخه سواری ایران اقدامی مناسبی نبود و مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
ایستگاه دوچرخه بیشتر جنبه تفریحی داشت تا وسیلهای برای کنترل ترافیک
اما در این میان علی فیروزی، رئیس شورای اسلامی شهر گلپایگان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر دلیل تعطیلی ایستگاه دوچرخه پارک بزرگ گلپایگان را نا امنیهای ایجاد شده به دنبال راه اندازی این ایستگاه اعلام میکند و میگوید: بسیاری از خانوادههایی که برای تفریح به این پارک میآمدند نسبت به راه اندازی این ایستگاه انتقاد داشتند و معتقد بودند که امنیت از آنها سلب شده است.
وی که معتقد است ایستگاه دوچرخه گلپایگان بیشتر جنبه تفریحی داشته است، ادامه میدهد: این ایستگاه دوچرخه هیچ کمکی به کنترل ترافیک سطح شهر نداشت و بیشتر جنبه تفریحی برای شهروندان داشت.
رئیس شورای اسلامی شهر گلپایگان با بیان اینکه شهرداری گلپایگان نیز در خصوص راه اندازی این ایستگاه دستورالعمل اجرایی را از شورای شهر دریافت نکرده است، میافزاید: شهرداری باید در قالب طرح جدیدی محل جدید ایستگاه دوچرخه را طراحی و آن را برای تصویب به شورای شهر ارایه دهد.
هزینه ۵۰ میلیون تومانی برای راه اندازی ایستگاه دوچرخه گلپایگان
محمود بخشی شهردار سابق گلپایگان نیز در این خصوص با تاکید بر اینکه راه اندازی این ایستگاه دوچرخه جز هزینههای پیش بینی نشده شهرداری بوده و روند اجرای آن از زمان دوره سوم شورای اسلامی شهر در حال پیگیری بوده است، میگوید: این طرح با هزینه ۵۰ میلیون تومانی راه اندازی شد و این در حالی است که برخی از شائبههای موجود در خصوص استفاده بانوان از این دوچرخهها آن را به تعطیلی کشاند.
وی که تعطیلی این ایستگاه دوچرخه را در واقع پاک کردن صورت مسئله عنوان میکند، ادامه میدهد: موضوع استفاده خانمها از این دوچرخه ها مشهود نشده بود ولی رسیدگی به آن نیز قابل مدیریت بود و این در حالی است که برخی از مسئولان با تعطیلی این فضا در واقع صورت مسئله را پاک کردند.
شهردار سابق گلپایگان اضافه میکند: ایستگاه دوچرخه پارک بزرگ گلپایگان به منظور تسهیل در عبور و مرور شهروندان ایجاد شده بود که برخی از شائبهها گلپایگان را از این ظرفیت نیز محروم کرد.
خبرنگار: مریم یاوری