به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از کمیته امداد امام خمینی(ره) استان قم، حجتالاسلام حسن نوراللهی با اشاره به اینکه واژه زکات همراه با مشتقات آن ۵۹ مرتبه در ۲۹ سوره و ۵۶ آیه بکار رفته است عنوان کرد: واژه زکات ۲۷ بار در کنار نماز در قرآن آمده و واژه زکات به تنهایی ۳۲ مرتبه در قرآن بکار رفته که با تعداد واژههای برکت یعنی ۳۲ مرتبه برابر است.
وی گفت: زکات به معنی رشد و نمو و پاک کردن اموال است و پاکیزه کردن نفس و عامل تکامل روح انسان است.
حجتالاسلام نوراللهی تصریح کرد: فلسفه تشریع زکات جلوگیری از علاقه افراطی به اموال، آزمایش اغنیا در عبودیت و بندگی، اعانت فقرا و عامل تزکیه مال است و ثمره آن همان عدالت اقتصادی و برکات زمینی و آسمانی است که همگان از آن بهره میبرند.
وی ادامه داد: اداره اموال زکات کمیته امداد با اذن ولی فقیه در جمعآوری و هزینه کرد زکات در محل مربوطه اقدام کرده و با ثبت خدمات صورت گرفته و از موازی کاری و هزینه زکات در غیر از مصارف شرعی آن جلوگیری میکند.
رئیس امور اجرایی زکات کمیته امداد استان قم افزود: از آنجایی که کمیته امداد مسئولیت کمکرسانی به فقرا را دارد و محرومین به این نهاد مراجعه میکنند، زکات جمعآوری شده به فقرا، بعد از شناسایی با بررسی و تحقیق جدی از طریق کمیته امداد هزینه میشود.
وی افزود: چون یکی از مصارف زکات برای امور عام المنفعه از قبیل مسجد، پل، راه سازی و ... است زکات جمعآوری شده برای پروژههای مذکور بر اساس پیشنهاد شورای زکات روستا در همان امور هزینه میشود.
حجتالاسلام نوراللهی اظهار داشت، سال گذشته مجموع زکات واجب و مستحب در قالب کالا و نقدی ۲۲ میلیارد ریال بوده که حدود ۴۳ مسجد از طریق آن تکمیل و یا بازسازی و بیش از صد نفر از فقرا نیز از آن بهرهمند شدند که در خصوص فقرا در سه بخش مسکن، جهیزیه و معیشت هزینه شد.
وی افزود: امسال تصمیم جدی در امور هزینه کرد زکات برای محرومین همان محل در دستور کار این دبیرخانه قرار دارد.