به گزارش خبرگزاری مهر، این غرفه برنامه های متنوعی را برای ترویج فرهنگ حفاظت از محیط زیست در میان بازدیدکنندگان از نمایشگاه قرآن به اجرا گذاشته که تلاوت آیات مرتبط با این موضوع به همراه معانی آنها توسط روحانی حاضر در غرفه یکی از این برنامه ها است.
حسین عبیری گلپایگانی، فعال محیط زیست و مسئول این غرفه با اشاره به برنامه «روز بدون نایلون» در نمایشگاه قرآن و کشور گفت: با توجه به تاکیدات مذهبی که روی حفظ منابع طبیعی و محیط زیست وجود دارد، در این غرفه سعی داریم توجه بازدیدکنندگان را به راهکارهای ساده حفاظت از محیط زیست جلب کنیم.
وی اضافه کرد: ۲۱ تیرماه روز بدون نایلون نامگذاری شده است، ما اطلاعرسانی درباره این روز را به صورت چهره به چهره در نمایشگاه قرآن انجام میدهیم.
به گفته عبیری گلپایگانی، به بازدیدکنندگان از نمایشگاه قرآن توصیه میشود در روز ۲۱ تیر ماه از گرفتن کیسههای نایلونی از فروشندگان خودداری کرده و هنگام خرید با خود کیسه پارچه ای همراه داشته باشند.
این فعال محیط زیست اظهار کرد: ایران حدود ۲۰ میلیون خانوار دارد و اگر هر خانواده فقط روزی یک کیسه نایلونی کمتر استفاده کنند، در یک سال ۷ میلیارد ۲۰۰ میلیون نایلون کمتر استفاده خواهد شد. با توجه به این که نایلون در طبیعت تجزیه نمیشود، با انجام این کار می توان به حفاظت از محیط زیست کمک کرد.» کارگاههای ۵ دقیقهای حفاظت از محیط زیست هم هر روز در این غرفه برگزار میشود تا خانوادههای بازدیدکننده از نمایشگاه قرآن مهارتهای لازم در این حوزه را یاد بگیرند.
عبیری گلپایگانی با اشاره به برنامههای این کارگاهها گفت: سوالاتی درباره اصل ۵ قانون اساسی از بازدیدکنندگان پرسیده میشود، این اصل میگوید که حفاظت از محیط زیست یک وظیفه همگانی و بر عهده دولت و ملت است. سوالاتی هم درباره معضلات زیست محیطی شهری مطرح میشود.
وی افزود: شهروندان میتوانند پیامهای خود را از طریق این غرفه به معصومه ابتکار، رییس سازمان محیط زیست برسانند. غرفه سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی امسال برای اولین بار در نمایشگاه بینالمللی قرآن تشکیل شده است.