مجید برزگر کارگردان سینما و رییس انجمن فیلم کوتاه سینمای ایران در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: انجمن های صنفی وظایف مشخصی دارند که در چارچوب اساسنامه صنف مربوطه تعریف شده است. بخشی از وظیفه صنوف سینمایی اجرای اساسنامه است که به عنوان قانون در هر صنف باید اجرا شود. در کنار این ماده ها و بندها، تفسیرهای بسیار زیادی وجود دارد که هیات مدیره هر صنف می تواند به ابتکار خود فعالیت هایی را برای صنف خود انجام دهد. یکی از این ابتکارات در انجمن فیلم کوتاه طرحی بود که برای نمایش این فیلم ها به گروه سینمایی «هنر و تجربه» ارائه کردیم.
وی ادامه داد: برای دیدن شدن فیلم های کوتاه در سینماها به گروه سینمایی «هنر و تجربه» پیشنهاد دادیم تا این فیلم ها در این گروه سینمایی اکران شود، البته ایراداتی به نوع نمایش این فیلم ها وجود دارد که می توان آن را برطرف کرد.
برزگر بیان کرد: انجمن فیلم کوتاه توانست بعد از سال ها و با تلاش هیات مدیره انجمن، موقعیت خود را در خانه سینما جدی تر کند. نباید فراموش کرد که این انجمن به عنوان یکی از صنوف مولف خانه سینما به فعالیت خود ادامه می دهد. در همین راستا کافی است که به موفقیت های ۵ سال پیش سینمای ایران توجه کنید، می بینید که هر کدام از فیلمبرداران و یا کارگردانانی که در داخل و خارج از ایران به موفقیت هایی دست پیدا کرده اند همگی از این انجمن کار خود را آغاز کرده اند.
وی توضیح داد: بخشی از اعضای این انجمن وارد فیلم کوتاه می شوند تا بتوانند با تجربه مناسب به سینمای بلند ورود کنند و عده دیگر تنها به دنبال تولید فیلم کوتاه هستند، البته انجمن فیلم کوتاه این امکان را به هر دو گروه می دهد تا در این انجمن رشد کرده و به فعالیت خود ادامه دهند. می توان گفت که انجمن فیلم کوتاه محل گذر سینماگران است و در طول سال اعضای زیادی از انجمن جدا شده و به صنوف دیگر می روند و در کنار آن تعدادی نیز به عنوان عضو جدید وارد انجمن فیلم کوتاه می روند.
کارگردان فیلم «پرویز» گفت: انجمن فیلم کوتاه طی هشت سال گذشته توانسته جشن مستقل فیلم کوتاه را برگزار کند و امسال نیز ششمین دوره این جشن برگزار می شود. مهمترین مساله در برگزاری چنین جشنی این است که به صورت آزاد تمام کسانی که فیلم کوتاه می سازند می توانند در این جشن حضور داشته و نگاه صنفی به این جشن وجود ندارد. گواه این مساله این بود که طی چهار دوره از برگزاری این جشن، برگزیدگان خارج از اعضای صنف بوده اند. در واقع در چنین شرایطی به یکی از موارد اساسنامه انجمن فیلم کوتاه عمل می کنیم که آن شناسایی و معرفی استعدادهای جوان در حوزه فیلم کوتاه است.
وی ادامه داد: انجمن فیلم کوتاه در سال جاری تفاهمنامه ای را با انجمن سینمای جوانان امضا کرده است که براساس آن در این دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران که مهرماه برگزار می شود، برنامه های مختلفی مانند کارگاه های آموزشی و جلسات نقد و بررسی را برگزار می کند.
رییس انجمن فیلم کوتاه توضیح داد: هیات مدیره این انجمن فعالیت های صنفی خود را به خوبی دنبال می کند اما خیلی کم پیش می آید تا این برنامه ها رسانه ای شود، برگزاری مجامع عمومی، ارتباط با اعضای صنف، به روز رسانی سایت انجمن و ... از جمله فعالیت هایی است که توسط انجمن دنبال می شود.
وی ادامه داد: در انجمن فیلم کوتاه در حال حاضر ۲۷۰ عضو هستند و هر فصل کمیته بازبینی از بین متقاضیان ورود به انجمن، پرونده ها را بررسی می کند و اعضای جدید را می پذیرد. در واقع می توان گفت که هر سال تعدادی ورودی و تعدادی خروجی داریم. به عنوان مثال تورج اصلانی فیلمبردار سینما از جمله اعضای انجمن فیلم کوتاه است اما بیشتر فعالیت صنفی او در انجمن فیلمبرداران صورت می گیرد.
برزگر در پایان گفت: علاقه اعضای انجمن فیلم کوتاه به این صنف و تولید فیلم کوتاه سبب شده همچنان اعضای قدیمی این انجمن دغدغه فیلم کوتاه داشته باشند، چرا که فعالیت در حوزه فیلم کوتاه فرصتی است تا زبان و پیشنهاد جدیدی به حوزه سینما ارائه شود و با توجه به اینکه در این حوزه نگرانی چون بازگشت سرمایه و اکران فیلم مانند سینمای بلند وجود ندارد، فیلمساز فرصت لازم برای تجربه روش های تجربه نشده در سینما را دارد به همین دلیل بسیاری از اهالی سینما همچنان نیم نگاهی به فیلم کوتاه دارند.