اگر می‌خواهید از تعطیلات رسمی كشور در آخرین سال‌های حكومت قاجار مطلع شوید، جدیدترین شماره ماهنامه بهارستان را ورق بزنید.

به گزارش خبرنگار مهر، شماره ۱۴۸ نشریه الكترونیكی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، تقویم تعطیلات رسمی در سال‌های آخر حكومت قاجار را منتشر كرده است. این آمار که از تقویم سال ۱۳۰۳ شمسی (آخرین سالی که تقویم رسمی بر اساس سال قمری محاسبه می‌شد) استخراج شده، نشان می دهد که ۳۴ روز در سال تعطیل رسمی بوده است.

از جمله این روزها می‌توان به اول تا هفتم فروردین (۷ روز)، سیزدهم فروردین (۱ روز)، نوزدهم و بیست و یکم رمضان (ضربت خوردن و شهادت امام علی) (۲ روز)، بیست و سوم رمضان (شب قدر) (یک روز)، عید فطر (یک روز) و هفتم تا دوازدهم محرم (۶ روز) اشاره کرد.

انقلاب سفید یا انقلاب شاه و ملت بخش دیگر این نشریه الكترونیك است. بر این اساس نظام استبداگرا، قانون‌گریز، مردم‌ستیز و سلطه‌پذیر پهلوی لااقل از همان هنگام وقوع کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ بدین‌سو، گرفتار بحران گریزناپذیر فقدان مشروعیت و مقبولیت شده بود و البته که در شرایط تداوم وضعیت پیشامد کرده، انجام اصلاحاتی، ولو آنکه با نام انقلاب سفید یا انقلاب شاه و ملت عرضه می‌شد که شد، چاره فائق آمدن بر بحران نبود؛ نظام شاهنشاهی پهلوی محکوم به‌ناکامی و سقوط بود، حتی با اجرای «اصول انقلاب سفید شاه و ملت»!

معرفی حسنعلی منصور و آلبومی از تصاویر وی را می‌توانید در «به روایت تصویر» بخوایند و ببینید. در این شماره از بهارستان سندی منتشر شده که از فعالیت‌های اردشیر زاهدی سفیر ایران در آمریکا پرده بر می‌دارد. وی که ادعای زیادی در دوستی با مقامات سیاسی و فرهنگی آمریکا داشت ــ که واقعاً هم داشت ــ در جریانی موازی با فعالیت‌های دربار با مطبوعاتی‌ها و رسانه‌های مختلف امریکایی طرح دوستی و همکاری داشت.

بخش دیگری از یادداشت‌های روزانه ناصر الدین شاه قاجار و همچنین معرفی شهرستانك به عنوان یكی از مناطق گردشگری تهران از دیگر مطالبی است كه می‌توانید اینجا مطالعه كنید.