ساری - دبیر هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز مازندران، ارزش میزان قاچاق کالا و ارز را در استان با توجه به جمعیت ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار در سال اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی پیشنمازی ظهر شنبه در نشست با خبرنگاران به مناسبت ۱۲ تیر سالروز تشکیل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، موضوع قاچاق را اقتصاد پنهان دانست و با بیان این که قانون دهه ۳۰ مبارزه با قاچاق تکاپوی نیازهای امروز را نداشت افزود: قانون بازنگری شد و پیش نویس قانون جدید در سال ۸۸ ارائه و در سال ۹۲ تصویب شد.

مشاور استاندار و دبیر هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تصریح کرد: در قانون جدید تشدید مبارزه با قاچاق تاکید شده است.

پیشنمازی با اشاره به همکاری ۲۲ دستگاه اجرایی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان ابراز داشت: پیشگیری در اولویت کارها قرار دارد تا سازمانها با نگارش برنامه های تبلیغاتی به فرهنگ سازی در این زمینه بپردازند.

وی به پنج کارگزوه مشخص در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره کرد و افزود: کارگروه پیشگیری از جرائم به خاطر قاچاق بالای کالا در استان ایجاد شده است.

دبیر هماهنگی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز مازندران ارزش کالای قاچاق در کشور را ۲۲ تا ۲۵ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت:این میزان چند برابر اعتبارات عمومی استانها است.

مبارزه با قاچاق سیستمی شود

پیشنمازی، سیستمی شدن مبارزه با قاچاق و فرهنگ سازی در زمینه مبارزه با قاچاق را از جمله موارد مهم در قانون و بهترین راه کنترل زود هنگام  مبارزه با قاچاق کالاو ارز برشمرد.

وی با اشاره به تعریف ۱۲ سامانه برای سیستمی شدن مبارزه با قاچاق متذکر شد: اگر این سامانه ها به طور کامل اجرا شود نیاز به هزینه هزار میلیاردی برای نظارت انسانی نداریم و نظارت الکترونیکی و کامل انجام می شود.

وی خاطرنشان کرد: سامانه الکترونیکی نظارت و کنترل در حال حاضر فقط در گمرکات اجرا می شود که مراحل ترخیص کالا از ۲۶ روز به چهار روز کاهش داشته است.

مشاور استاندار مازندران در مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به بالا بودن سطح قاچاق در کشور یادآور شد: اگر بتوانیم در سطوح پایین از قاچاق جلوگیری کینم بسیاری از مشکلات معیشتی حل خواهد شد.

وی وجود ۱۲۴ گمرک رسمی در کشور را از مشکلات قاچاق کالا برشمرد و گفت: درصدی از قاچاق کالا از این گمرکات وارد می شود.

وی تصریح کرد: شمش آهن، غلات، ورقهای استیل، چوب و کالاهای بزرگ، ۹۰ درصد کالاهایی هستند که از گمرکات مازندران وارد می شوند و ۱۰ درصد دیگر کالاهایی مصرفی هستند.

پیشنمازی، اولویت مبارزه با کالاهای قاچاق را کالاهای دخانی و مشروبات الکی برشمرد و افزود: ماهواره، اقلام فرهنگی، لوازم آرایشی و داروهای انسانی و نیروزا، لوازم برقی، شیلات، سلاح شکاری، فرآورده های نفتی و سوخت بیشترین فراوانی قاچاق در مازندران را دارا است.

وی کالاهای کشف شده قاچاق در مازندران را ۱۷۷ هزار و ۲۰۱ لیتر، دخانیات یک میلیون و ۵۷۵ هزار نخ سیگار، مشروبات الکلی  ۲۰ هزار و ۹ قوطی و تجهیزات ماهواره سه هزار و ۵۹۶ فقره اعلام کرد.

پیشنمازی نبود ایست بازرسی مشخص در استان و نبود انگیزه را در سازمانهای اجرایی مربوطه از جمله ضعف های موجود در این زمینه برشمرد.

برچسب‌ها