به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی اصغر مطهری ظهر پنج شنبه در نشست با اعضای سازمان های مردم نهاد محیط زیست خراسان شمالی، با اشاره به اینكه در جامعه امروزی سمن ها در بسیاری از برنامه ریزی ها نقش مهمی دارند، گفت: هز زمان كه از تجارب، ظرفیت و نظرات سازمان های مردم نهاد استفاده شده زمینه برای اجرای امور و اقدامات بهتر فراهم شده است.
وی افزود: همچنین سمن ها در ارتقای وضعیت محیط زیست استان نیز تاثیرگذاری بسیاری دارند و لازم است برای تداوم فعالیت این سازمان های مردم نهاد برنامه های خوبی اجرایی كرد.
مطهری گفت: حفاظت از محیط زیست تنها وظیفه یك دستگاه نیست بلكه تمام اقشار جامعه در این حفاظت و حراست مسئول هستند.
مدیركل حفاظت محیط زیست استان با بیان اینكه در حال حاضر شش سازمان مردم نهاد محیط زیستی در استان فعالیت دارند، اظهار داشت: پاكسازی عرصه های محیط زیست، شركت در مانورهای اطفاء حریق، تشكیل گروه های توانمند و آموزش به آنها در راستای مهار آتش سوزی، برخورداری از آمادگی، سرعت عمل در مواقع اضطراری و ... از جمله فعالیت های مهم این سمن ها به شمار می روند.
مطهری گفت: همچنین اداره كل محیط زیست خراسان شمالی برای تقویت سمن های محیط زیستی استان برنامه های متنوعی در دستور كار دارد.
وی برگزاری دوره ها، كلاس ها و كارگاه های آموزشی برای سازمان های مردم نهاد محیط زیست استان را از جمله این برنامه ها عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، خراسان شمالی دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار وسعت دارد که ۱۹۴ هزار و ۱۴۱ هکتار آن شامل سه پارک ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده سالوک، ساریگل، قرخود، گلول و سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت زیر پوشش مدیریت حفاظت محیط زیست است.
در این استان ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور، ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری، کرکس مصری و... در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت(IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
البته برخی از دیگر گونههای حیات وحش خراسان شمالی نظیر کل و بز، آهو، عقاب، پلیکان پاخاکستری و... نیز در رده بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در رده گونه های آسیب پذیر طبقه بندی شده اند.