به گزارش خبرنگار مهر، عابدین میر دریکوندی روز جمعه در جمع خبرنگاران شهرستان پلدختر افزود: این آتش سوزی ساعت ۱۰ شب گذشته با کمک نیروهای مردمی، یگان حفاظت منابع طبیعی، ستاد اطفا حریق شهرستان، بسیج و سپاه خاموش شد.
وی با بیان این که هنوز خسارت این آتش سوزی برآورد نشده است گفت: پس از پایان عملیات اطفای حریق و اطمینان کامل از خاموش شدن و بازگشت نیروها به پلدختر کارشناسانی برای تعیین دقیق میزان خسارت به منطقه اعزام خواهند شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پلدختر با بیان این که علت آتش سوی از سوی اداره منابع طبیعی شهرستان در دست بررسی است گفت: در چند روز گذشته این سومین آتش سوزی است که در منطقه تخت چان پلدختر رخ می دهد.
میر دریکوندی گفت: تا کنون از میزان خسارت وارده به منطقه اطلاع دقیقی در دست نیست و تلاش برای شناسایی عامل و یا عاملان این حادثه از سوی این اداره ادامه دارد.
آتش سوزی روز گذشته تخت چان در حالی رخ داد که عصر سه شنبه هفته جاری نیز در جنگل ها و مراتع کوه کیالان منطقه تخت چان پلدختر آتش سوزی به وقوع پیوست که با تلاش نیروهای مردمی و اداره منابع طبیعی با وسایل ابتدایی بیل و شاخه و برگ درختان ساعت سه بامداد روز چهارشنبه مهار شد.
پس از مهار آتش در بامداد چهارشنبه دوباره آتش سوزی به علت وزش باد ساعت ۱۵ روز چهارشنبه آغاز که ساعت چهار بامداد پنجشنبه (امروز) خاموش شد.
هنوز ساعاتی از مهار آتش نگذشته بود که بعدازظهر روز گذشته همین منطقه دوباره شاهد وقوع آتش سوزی گسترده دیگری بود تا بخش مهمی از مراتع و جنگلهای بکر لرستان از دست برود.
وقوع آتش سوزیهای گاه و بیگاه در عرصههای جنگلی و مرتعی، چرای بیرویه دام، تعرض به عرصه های طبیعی و تغییر کاربریها، خسارات خشکسالی و ریزگردها، اجرای پروژه های عمرانی غیرکارشناسی و... هر کدام زخمی را بر تن زاگرس زدهاند تا به گفته سید محمد قاسمی دبیر کارگروه صیانت از جنگلهای لرستان سالانه ۱۲ هزار هکتار از جنگلهای لرستان نابود شود.
مطابق بررسی های صورت گرفته عامل انسانی در صدر دلایل آتش سوزی جنگلهای لرستان قرار دارد به طوریکه به گفته مدیرکل منابع طبیعی لرستان ۹۰ درصد آتش سوزی ها توسط عامل انسانی در جنگلهای لرستان رخ می دهد.
بنابر بررسی های صورت گرفته سه دلیل اختلاف کشاورزان و دامداران، بیاحتیاطی گردشگران و آتش زدن «پس چر» مزارع از عوامل آتش سوزیها در جنگلها و مراتع استان لرستان است.
استان لرستان در زمینه وسعت جنگلهای بلوط بعد از استان فارس در رتبه دوم کشور قرار دارد.