آیت الله مرتضی مقتدایی، مدیر شورای عالی حوزه علمیه قم با حضور در محل برگزاری بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن در باغ موزه دفاع مقدس، از بخش‌های مختلف این نمایشگاه بازدید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله مقتدایی ضمن بازدید از غرفه‌های متنوع بخش حوزوی نمایشگاه قرآن، با شرکت‌کنندگان در این بخش به گفت و گو پرداخت.

وی با اشاره به تاثیرات مثبت برگزاری نمایشگاه قرآن کریم  در ترویج فرهنگ قرآنی گفت: نمایشگاه قرآن نمایشگاهی است که محتوای آن بسیار عظیم، مفید و مورد نیاز همگان است. فعالیت‌هایی که در حوزه قرآن انجام شده در این نمایشگاه در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده می‌شود. فعالیت‌ها شامل تفسیر قرآن، کارهای محتوایی قرآن و فعالیت‌های هنری مرتبط با موضوع قرآن انجام شده و قابل عرضه در نمایشگاه است.

 آیت‌الله مقتدایی اضافه کرد: انتظار ما این است که مردم عزیز ما که معتقد به اسلام و قرآن و انقلاب هستند و قرآن را کتاب آسمانی خود می‌دانند، نسبت به نمایشگاه عنایت بالایی داشته و حضور بسیار باشکوه و گسترده در این نمایشگاه داشته باشند و از انواع فعالیت‌هایی که در این نمایشگاه انجام می‌شود مطابق سلیقه خود و آنچه برایشان مفید است استفاده کنند.

وی با اشاره به فعالیت‌های بخش حوزوی نمایشگاه قرآن گفت: خدا را شکر حوزه کارهای خوبی در این بخش انجام داده و فعالیت‌های بسیار باارزشی در حال ارائه است. همچنین در بخش‌های دیگر فعالیت‌های قرآنی مثل تفسیر و ترجمه‌های بسیار خوب و متعدد انجام شده است.

مدیر شورای عالی حوزه علمیه قم با بیان اینکه استقبال خوبی از بخش مشاوره حوزوی انجام شده اظهار کرد: خوشبختانه مراجعه مردم به این بخش بیشتر از بخش‌های دیگر بوده و افرادی که مشکلاتی داشتند با اعتمادی که به مشاوران حوزوی دارند از مشاوره‌های تخصصی بهره‌مند می شوند.

وی درباره میزان موفقیت بخش حوزوی در برقراری ارتباط بین مردم و حوزه اظهار کرد: هرچند همه ابعاد بخش حوزوی را بررسی نکردم اما به نظرم این بخش جامع بود. کارهایی که در حوزه روی قرآن شده از ترجمه گرفته تا بقیه فعالیت‌های مفید همه موثر بوده است. این سوال خوبی است که باید آن را از مسئولان بخش حوزوی پرسید تا بدانیم آیا از این بخش استقبال خوبی شده و بخش‌های مختلف آن بازدیدکننده قابل توجه داشته یا نه؟ به این طریق می‌توان از میزان موفقیت این بخش در برقراری ارتباط مردم و حوزه با خبر شد.

 آیت الله مقتدایی در ادامه با اشاره به لزوم توجه به عترت در کنار قرآن گفت: اگر غرفه‌ای مربوط به عترت و اهل بیت (ع) در نمایشگاه نباشد نقص است و این مشکل باید برطرف شود. برنامه‌ریزان نمایشگاه باید در کنار بخش‌های دیگر به ارائه کتاب‌های احادیث و روایایی اهل بیت (ع) نیز بپردازند.

 مدیر شورای عالی حوزه علمیه قم با اشاره به نکاتی که باید در دوره‌های بعدی برگزاری نمایشگاه مورد توجه قرار بگیرد اظهار کرد: به نظر می‌رسد باید تبلیغ بیشتری انجام شود تا مردم از فعالیت‌های بخش‌های مختلف نمایشگاهی باخبر شوند. من معتقدم تعدادی از افرادی که علاقه‌مند هستند و می‌توانند از این نمایشگاه بهره ببرند اطلاع چندانی از برنامه‌ها ندارند بنابراین اطلاع‌رسانی باید گسترده‌تر شود. ضمن اینکه بخش‌هایی که محتوای قرآنی را موردتوجه قرار داده‌اند باید برجسته و منعکس شوند. مخصوصا در بخش حوزوی باید ذکر شود که کدام موارد برنامه مورد استقبال بیشتر قرار گرفته تا توجه دیگران هم به این بخش‌ها جلب شود.

آیت‌الله مقتدایی ضمن بازدید از غرفه جهاد و اجتهاد ویژه شهدای روحانی بخش حوزوی گفت: این فعالیت برای حفظ شان و منزلت روحانیت مفید است، خوب است اطلاعات مربوط به این شهدا که کم تعداد هم نیستند به شکل کتابی منتشر شود، من از هیچ کمکی در این راه دریغ نمی‌کنم.

وی پس از بازدید از آثار منتشر شده از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه قرآنی، فعالیت‌های انجام شده در این غرفه را حاصل تلاش قابل توجه و خلوص نیت برگزارکنندگان دانست.

 آیت‌الله مقتدایی با اشاره به لزوم تعیین اولویت‌ها در اختصاص بودجه قرآنی اظهار کرد : «نیازهای این بخش باید اولویت‌بندی شود تا بدانیم در کدام بخش‌ها به تامین اعتبار احتیاج است. ضمن اینکه باید به فعالیت‌های محتوایی توجه بیشتری داشته باشیم، مسابقات حفظ و قرائت زیادی در طول سال برگزار می‌شود اما تعداد مسابقات مربوط به تفسیر و معنا کم است.»

آیت‌الله مقتدایی در بازدید خود از بخش حوزوی بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، در غرفه آستان مقدس حضرت عباس (ع)، دلنوشته‌ای را در صندوق مخصوص این غرفه انداخت.

وی در پایان این بازدید اظهار کرد: امیدوارم دست‌اندرکاران این نمایشگاه موفق باشند و خداوند آنها را از برکات ماه مبارک رمضان بهره‌مند کند. انشاالله در دوره‌های بعدی تبلیغات بیشتری صورت بگیرد تا علاقه‌مندان بتوانند مراجعه کنند و از این سفره‌ای که پهن شده و در آن از قرآن استفاده می‌کنند بیشتر بهره‌مند شوند.